Mutta eipä hätiä. Futuremark ei ole jäänyt odottamaan peliyhteisön kuihtumista, vaan on jatkanut pelin kehittämistä myös julkaisun jälkeen. Vastaus sisällön vähyyteen tiivistyy helmikuisia pakkasia piristävään Moonrise-lisäosaan ja sitä pohjustaneeseen suurpäivitykseen. Ilahduttavasti molemmat ovat vieläpä täysin ilmaisia.
Aloitetaan päivityksestä. Sen ehdottomasti tärkeimpiin lisäyksiin kuuluu äänichat, joka mahdollistaa sujuvan kommunikoinnin joukkuetovereiden kesken. Keskusteluominaisuus on tärkeä erityisesti klaaneille. Lisäksi peli sai aloittelijoita opastavaa sisältöä, huomattavasti kannustavamman ranking-järjestelmän ja monia pieniä korjauksia. Näin tuhti viilailu loi hyvän laskeutumisalustan Moonriselle, joka käytännössä tuplaa pelin kenttävalikoiman. Lisäosasta kuoriutuu neljän setti sekä aloittelijoille että kokeneille soveltuvia nettipeliareenoita, jotka luovat uusia mielenkiintoisia näkökulmia Shattered Horizonin maailmaan.
Uusista kentistä ehkä parhaiten aloittelijoille sopii Deadeye, jonka yleisilmettä hallitsee valtava kuusta repeytynyt lautasantenni. Iso ja selkeä rakennelma helpottaa ilmansuuntien hahmottamista painottomassa tilassa, jossa kieppuessa menee helposti suuntavaisto sekaisin. Samalla kenttä avaa hyviä näkymiä taustalla viihtyville tarkka-ampujille, jotka voivat piilotella reuna-alueiden varjoisissa kiviröykkiöissä. Koskaan ei kuitenkaan voi olla täysin varma siitä, mitä kentällä tapahtuu, sillä lautasen pohjapuoli ja monet halki kulkevat railot avaavat ovia selustaan hiipiville iskuryhmille.
Toinen samantyylinen kokemus on Slingshot. Valtavaa massasinkoa muistuttava rakennelma on kuin paisutettu versio alkuperäisen pelin parhaimmistoon kuuluneesta ISS:stä. Putkimainen rakennelma pitää suuntavaiston kohdallaan ja estoton näkölinja putken toiseen päähän antaa jatkuvasti vinkkejä vihollisen liikkeistä. Kentän taistelut kulminoituvat kuitenkin usein putken sisä- ja ulkopintaa halkoviin uurteisiin ja pikku käytäviin, jotka tuovat peliin uusia tuimia lähitaisteluita.
Hieman vahvemmin perinteistä Shattered Horizonia tuntui edustavan romuttuneita rakennelmia ja erilaisia kivenjärkäleitä yhdistelevä Seacrchlight. Kentän monimutkaisuuden vuoksi se on jo selvästi kahta edellistä kenttää kovempi koulu aloitteleville pelaajille. Kenttään kuuluu kuitenkin myös ahtaita käytäviä ja pitkiä suoria näköyhteyksiä, jotka helpottavat orientoitumista painottomuuteen.
Kaikkein vähiten lisärissä viehätti Ten Star, joka koostuu runsaasta määrästä ympärillä leijailevaa rojua ja rojun keskeltä nousevasta entisen hotellirakennuksen tornista. Joka puolella on potentiaalisia väijytyspaikkoja, mikä korostaa hyvä ryhmätyön merkitystä. Kentästä jäi hapan maku suuhun lähinnä sen vuoksi, että julkisilla palvelimilla pelaajien taitoerot kärjistyivät kerta toisensa jälkeen äärimmilleen. Jo muutamat kentän ulkoa opetelleet klaanipelaajat voivat piestä koko vastustavan joukkueen universumin keskipisteeseen, mikä ei lopulta tuota kovin tyydyttävää pelikokemusta kenellekään.
Pakettiin olisi ehkä kaivannut vielä yhtä yksinkertaista kenttää, joka antaisi satunnaispelaajienkin nauttia avaruudessa suihkimisen hienouksista. Toisaalta myös jokin uusi pelimuoto olisi voinut luoda uuden jännittävän näkökulman nykyisellään varsin tappomatsityyliseen avaruustaisteluun. Nämä puutteet on kuitenkin helppo katsoa läpi sormien, kun kyseessä on maksuton lisäosa. Harva pelitalo tarjoaa edes tätä vertaa lisäsisältöä perimättä maksua.
Pienistä puutteistaan huolimatta Moonrise onkin erittäin osuva lisä Shattered Horizoniin. Nyt peli alkaa olla sillä tasolla, millä toivoin sen olevan jo julkaisuhetkellä. Kenttävalikoimasta löytyy viimein riittävästi vaihtelua, jotta pelaamista ei tee mieli lopettaa heti muutaman matsin jälkeen, ja uusittu ranking-järjestelmä antaa aiempaa paremman tunteen pelissä edistymisestä. Täytyy vain toivoa, ettei lisäosa tullut liian myöhään, sillä pelaajamäärät näyttivät aika ajoin harmillisen alhaisilta. Mutta kunhan täysinäiseen pelihuoneeseen pääsee mukaan, tarjoaa Shattered Horizon reipasta räiskintäviihdettä, joka kestää varmasti teknisen vertailun isompiin kilpailijoihinsa.