Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Snatchers

Snatchers

Kauhistuttavaa ja kankeaa vauvakuumetta

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Stephen Gedarsin ja Benji Kleimanin ohjaama Snatchers alkaa, kun Sara (May Nepi) palailee kesälomalta lukioon lupaavissa merkeissä - Sara tekee tuttavuutta suosittujen tyttöjen kanssa ja hylkii entistä Haley-bestistään (Gabrielle Elyse), ja nopeat välien paikkaamiset Skyler-poikaystävän (Austin Fryberger) kanssa johtavat sänkypuuhiin. Seuraavana aamuna Sara kuitenkin herää vatsa pystyssä, ja viimeistään samana päivänä käynnistyvän synnytyksen keskellä päähenkilö alkaakin epäillä, mikä mörkö siellä vatsassa möyryääkään. Madre Vista -pikkukaupunki muuttuukin varsin pian verisen kauhuviihteen näyttämöksi.

HQ

Snatchers tuo koomisine kauhupiirteineen ja äkkiväärän väkivaltaisine verilöylyineen mieleen Shaun of the Deadin ja muut itseironiset kauhunaureskelut, eikä elokuva yhdistele tilannekomiikkaa ja hurmeista kauhua toisiinsa järin innovatiivisilla tai ennennäkemättömillä tavoilla. Alien-vauvan levittämä kauhu toimii tarinan merkittävimpänä polttoaineena, ja sinänsä lupaavasti elokuvan alkupuolta hallinnut hahmovetoisempi suunta unohtuu äkkiä. Saran ja Haleyn vihanpidon syyt pidetään kiinnostavasti katsojalta salassa, kunnes ne käsitellään varsin pikaisesti pois vauvakuumeen alta. 97-minuuttinen elokuva etenee luontevan vikkelällä otteella, ja Madre Vistasta löytyy monipuolisia mutta ennalta-arvattavia miljöitä kauhutoiminnan taustalle poliisiasemia ja lopun kotibileitä myöten. Häijynnäköiset veritehosteet ovat kieltämättä komean näköisiä, mutta hirviöpuoli jättää muovisuudessaan toivomisen varaa.

Saraa ja Haley'ta lukuun ottamatta muut Snatchersin hahmot ovat yhden luonteenpiirteen varaan rakennettuja stereotyyppisiä tuttavuuksia - alpakkafarmia pitävästä Dave-eläinlääkäristä (Rich Fulcher) sukeutuu toiminnan alkaessa todellinen tiedenörtti, joka vääntää Snatcherin salaisuuksia katsojalle rautalangasta. Sitä vastoin Saran Kate-äidin (J. J. Nolan) myötä elokuva pääsee siirtymään ajoittain kiinnostaviin ja yllättäviin temaattisiin sfääreihin, kun juoni käyskentelee ohikiitävien hetkien ajan abortin oikeuttamisen, raskaana olemiseen liittyvien vastuiden sekä isän roolin parissa unohtamatta leffan seksipositiivista asennetta, jollaista ei kyllä kauhugenressä liiemmin näe.

Snatchers tarjoaa menevän ja vauhdikkaan puolitoistatuntisen elokuvaelämyksen, joka väläyttää uudenlaisia temaattisia ideoita ja tarinaelementtejä pysytellen tutuilla ja poljetuilla kauhukomediallisilla urilla. Lisämateriaaleissa on tarjolla mukiinmenevä kattaus ekstroja kommenttiraidan, pieleen menneiden kohtausten ja kulissientakaisen kurkistuksen muodossa.

SnatchersSnatchersSnatchers
Tämä on mainos:
SnatchersSnatchers
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä