Suomi
Gamereactor
ennakot
Sniper Ghost Warrior 3

Sniper: Ghost Warrior 3

Kiikaritähtämäisessä CI Gamesin uusi sniputtelu.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Huomioi tuulen suunta. Tarkista tähtäimen säädöt. Ota ennakkoa kohteeseen. Hengitä sisään. Pidätä hengitystä. Tee puristava laukaus. Jälleen yksi kohde on eliminoitu, joten tehtävä siviilityöntekijöiden turvallisen matkan takaamiseksi voi jatkua. Perillä aukaistaan bensatankkerin hana ja imetään polttoaine talteen. Tyhjentyneen altaan pohjalle laitetaan C4-räjähdettä ja poistutaan läheiselle kukkulalle suojaan. Räjäytyksen jälkeen tehtävä on suoritettu eikä kukaan jäänyt kertomaan, mitä oikeastaan tapahtui.

Sniper: Ghost Warrior 3 on CI Gamesin uusin julkaisu. Pääsimme paikan päälle Puolan Varsovaan ottamaan tuntumaa tulevaan tarkka-ampujapeliin. Studiopomo Marek Tyminskin mukaan peli on heidän ensimmäinen julkaisunsa, jolla on oikea AAA-luokan budjetti. Samalla kolmas Ghost Warrior on sarjan ensimmäinen peli, jossa on mukana avoimen maailman aineksia. Tyminskin pohjustuksen jälkeen kenttäsuunnittelusta vastaava Tomasz Pruski esittelee lehdistölle yhden pelin tehtävistä.

Pelattava kartta on nimeltään Mining Town, ja esittelyssä oli valittavana neljä erilaista tehtävää. Georgiaan sijoittuvassa toimeksiannossa näemme huonosti hoidettuja pieniä mökkejä ja betonisia kerrostaloja, mutta myös metsiä ja vuoria. Peli alkaa luolasta, joka toimii samalla väliaikaisena tukikohtana. Varusteluna ovat sänky, työpöytä, muuta tavaraa ja kannettava tietokone. Pruski aloittaa esittelemällä pelin rakentelutoimintoja. Nikkaroimalla pystyy tekemään erilaisia ammuksia, kranaatteja ja lääkintäpakkauksia. Raaka-aineita löytää tietenkin ripoteltuna pitkin poikin pelimaailmaa. Myös tehtävien suorittamisesta palkitaan erilaisilla materiaaleilla nikkarointia silmällä pitäen.

Sniper Ghost Warrior 3Sniper Ghost Warrior 3
Tämä on mainos:

Tukikohdassa voi rakentelun ohella ostaa ja muokata varusteita, nukkua vuorokaudenaikaa edistääkseen ja tarkistaa tietokoneelta käynnissä olevat tehtävät. Pruski valitsee yhden tarjolla olleista neljästä toimeksiannosta ja avaa karttanäkymän. Tehtävään liittyvien kohtien lisäksi kartalla on paljon muutakin mielenkiintoista, kuten esimerkiksi vihollisten leirejä. Maastossa ollessaan on päätettävä, haluaako ottaa leirien kanssa matsia vai kenties ohittaa ne kokonaan. Toistaiseksi selvittämättömät kohteet näkyvät kysymysmerkkeinä. Pikamatkustuspisteitäkin oli ripoteltu sinne sun tänne siirtymisiä helpottamaan.

Pikamatkustustoimintoa käyttäen Pruski siirtyy lähelle tehtävän suoritusaluetta. Käytössä on auto, jonka puikoissa siirrytään kohteelle. Rautatieaseman näköistä rakennelmaa lähestyttäessä pelaaja jalkautuu aloittaen hiiviskelyn pitkässä heinikossa. Kauempana näkyy aseistettu sotilas. On siis aika ryhtyä työhön tarkkuuskiväärin kanssa.

Viisitoistaminuuttisen esittelyn jälkeen on lehdistön aika hypätä puikkoihin ottamaan tuntumaa pelistä. Kartta ja tehtävät ovat täsmälleen samat kuin juuri nähdyssä esittelyssäkin. Aloitan varmistamalla, että kaikissa aseissani on äänenvaimennin. Tarkistan myös, että ammukset ovat panssarin läpäiseviä siltä varalta, että kohtaamillani vihollissotilailla on luotiliivit päällään. Poistun tukikohdasta kiipeämällä kallionreunaa pitkin. Tällöin käy ilmi, että Sniper: Ghost Warrior 3:n ohjaus on liikkuvampaa kuin lajityypin peleissä yleensä. Kallion laelle päästyäni katson kartasta, mihin suuntaan on määrä lähteä, ja mistä suunnasta kohteeseen kannattaa hyökätä. Toimeksiantona on suunnata muutama iso antenni uudestaan siten, että lopputulos palvelee paremmin asiakkaan tarpeita. Maastoa tarkastellessa käy selväksi, että tehtävä on parasta suorittaa yöaikaan. Kömmin takaisin tukikohtaan nukkumaan, ja auringon laskettua olen valmis toimimaan.

Sniper: Ghost Warrior 3:ssa pelataan Jonathan North -nimisellä amerikkalaissotilaalla. CI Games ei kertonut paljoakaan itse tarinasta, mutta joka tapauksessa Jonilla on rahan ohella myös oma lehmä ojassa. Georgia sopii ympäristönsä ja maailmanpoliittisen tilanteensa ansiosta hyvin tällaisen pelin näyttämöksi. Metsät vaihtelevat vuorien kanssa, ja ihmiset asuvat niin harvaan sijoitetuissa mökeissä kuin suurissa betonikerrostaloissakin. Siviilit köröttelevät kulkupeleillään tienraitilla ja välillä vastaan tulee susiakin.

Tämä on mainos:

Pelillisesti tarjolla ei ole mitään erityisen uutta tai ihmeellistä. Mukana on selkeitä vaikutteita niin Far Cry -peleistä kuin Metal Gear Solid V:stäkin. Tähystettyjen vihollisten merkitseminen sujuu kuten ennenkin, mutta nyt tunnistukseen voi kiikareiden ohella käyttää erillistä drone-lennokkia. Tällöin on tietysti pidettävä huoli siitä, ettei kukaan huomaa pöristelevää lentovempelettä.

Tehtävää aloitettaessa peli suosittaa toimintatapaa, joita on kolme: sniper, ghost tai warrior. Sniper tarkoittaa mahdollisimman kaukaa vihollisten eliminoimista tarkkuuskiväärillä. Ghost painottaa hiiviskelyä. Warrior-tyylissä laitetaan hienotunteisuus nurkkaan ja lähdetään pyssyttelemään sotahuudon kera. Suorituksen jälkeen pelaaja palkitaan kokemuspisteillä, jotka kartuttavat valitun tyylin mukaista kokemuspistepuuta. Esimerkiksi lennokkiaan voi päivittää, viholliset havaita myös seinien läpi tai havaita helpommin kiipeiltäviä kallioita.

Kokonaisuuden tärkein elementti on tietenkin tarkkuuskivääri ja sen käyttäminen. Ampumisessa on huomioitava lukuisia asioita etäisyyden ohella, kuten tuulen suunta, ilmankosteus ja kohteen liike. Ruudun ylälaidasta näkee vinkkiä siihen, miten ammuttu laukaus tulee kulkemaan. Viimeinen askel on pidättää hengitystä ja toivoa laskujen menneen oikein. Heinikossa makaaminen ja 500 metrin päässä olevan kohteen tähtääminen oli yllättävän jännittävää puuhaa.

Sniper: Ghost Warrior 3:n perusta näyttäisi olevan kunnossa. Ideat ovat mielenkiintoisia, ympäristöt kauniita ja maisemia tutkii mielellään. Tarkka-ammunta ja hiiviskely ovat hauskoja, ja warrior-tyyli tuntuu ainakin toistaiseksi erittäin haastavalta. Mikäli CI Games saa pelillisesti hiottua kokonaisuuden kuntoon, ja siihen oheen vielä kiinnostavan tarinan, ovat mahdollisuudet onnistumiselle oikein hyvät. Esittelyn perusteella ainakin studion oma kunnianhimo on kohdallaan.

Sniper: Ghost Warrior 3 julkaistaan 27. tammikuuta 2017.

Sniper Ghost Warrior 3
HQ
HQ
HQ
Sniper Ghost Warrior 3
Sniper Ghost Warrior 3
Sniper Ghost Warrior 3
Sniper Ghost Warrior 3

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Sniper Ghost Warrior 3Score

Sniper Ghost Warrior 3

ARVIO. Kirjoittaja Leevi Rantala

YUP:ta mukaellen: "Ja se hyvä sniperi paukautti pienellä kiväärillä reikiä pieniin päihin."Ladataan seuraavaa sisältöä