Suomi
Gamereactor
laitearviot

Sony Playstation 5 Slim on sukupolven parhaan konsolin parempi versio

PS5 on kolme vuotta vanha, ja saatavilla on nyt pienempi ja ohuempi uusi versio.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kolme vuotta sitten julkaistiin Playstation 5, ja nyt on julkaistu pienempi ja ohuempi Slim-malli. Tämä PS5 Slim on nyt ollut viikon verran testissä, ja verrattuna alkuperäiseen malliin joitakin eroja on havaittavissa.

Sisältä Playstation 5 Slim on sama laite, paitsi että sisäänrakennettu tallennustila on 1 tera entisen 825 gigan sijasta. Toinen ero on, että USB-A- ja USB-B-paikat edessä on nyt korvattu kahdella USB-C-paikalla. Irrotettavien sivupaneelien muotoilun muutos liittyy irrotettavaan levyasemaan. Kummalliselta se näyttää, mutta suunnitteluratkaisut ovat perusteltuja.

Koon puolesta PS5 Slim on 30% pienempi, ja rinnakkain verrattaessa kokoero on merkittävä. Vielä suurempi tietenkin käsissä pidellessä. Tämän ansiosta Slimiä on helpompi käsitellä kuin suuren suurta alkuperäistä mallia. Mukana paketissa on vanha tuttu Dualsense-ohjain ja HDMI 2.1 -johto. Seisontatukea ei ole mukana, jolla siis konsolin saisi tuettuna pystyasentoon. Tosin sen alkuperäisen mallin "jalka" oli niin surkea, ettei uudemman mallin seisontatuen puutos haittaa lainkaan. PS5 Slim pysyy hyvin pystyasennossa ilman erillistä tukeakin.

Kyseessä on toki se menossa olevan konsolipolven selvä voittaja. Tästä on kiittäminen uudenlaista ohjainta haptisine värinöineen ja sopeutuvine liipaisimineen. Lisäksi pelivalikoima on omaa luokkaansa, kun mukana ovat sellaiset kuin God of War: Ragnarok, The Last of Us Remastered, Gran Turismo 7, Horizon Forbidden West, Ratchet and Clank: Rift Apart, Marvel's Spider-Man 2, Demon's Souls, Returnal, Ghost of Tsushima ja niin edelleen. Lisäksi käyttöliittymä on tietenkin edelleen nopea ja vaivaton.

Tämä on mainos:

Toisin sanoen oikein hyvä konsoli on nyt parempi ja pienempi. Olkoonkin, että parannukset ja erot ovat melkein huomaamattomia, ellei niitä sitten erikseen ryhdy etsimään. PS5 Slim on se paras versio Sonyn tehokonsolista, ja mukana on se kaikkien aikojen paras peliohjainkin.

Sony Playstation 5 SlimSony Playstation 5 Slim
Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
30% pienempi, edessä kaksi USB-C-paikkaa, hiljainen, nopea, maailman paras peliohjain, kaikkein paras käyttöliittymä
-
Edelleen kummallinen muotoilu
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä