Suomi
Gamereactor
laitearviot

Sony Xperia 1 II

Sonyn uudessa lippulaivamallissa on lukuisia laadukkaita ominaisuuksia.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Sony Xperia 1 II -puhelimessa parasta on sen muotoilu. Laite on pidempi ja kapeampi kuin iPhone 8 Plus, jota olen tähän asti käyttänyt.

Puhelimessa on mukava ja vankka tuntuma, ja painoa on 181 grammaa. Se itse luuri tarjoaa kaikki ne toiminnot ja ominaisuudet, joita vain osasin puhelimelta toivoa kameroineen, ohjelmistoineen ja riittävine suorituskykyineen pelaamista ajatellen.

Kokoa on 166 x 72 x 7,9 mm. Itse pidän suuresti suorakaidemaisesta muotoilusta, mutta ymmärrän, ettei se välttämättä miellytä kaikkia. Puhelimen pituus aiheuttaa ajoittain hankaluuksia turvallisen säilytyksen suhteen. Se esimerkiksi luiskahti autolla ajamisen aikana ulos taskustani useita kertoja. Moinen ei tietenkään ole ongelma, jos puhelinta pitää enimmäkseen käsilaukussa tai repussa.

Sony Xperia 1 II
Tämä on mainos:

Xperia 1 II käyttää Android 10, ja siinä on Qualcomm Snapdragon 865 -prosessori kera 8GB RAM, mutta illan tähti on näyttö. 6,5" 4K OLED pääsee oikeuksiinsa videoita katsellessa: musta erottuu hyvin, ja vieläpä HDR niin ai jai. Tarjolla ei ole mahtimallien 90 Hz, mutta näyttö on silti oikein hyvä 60 Hz lukemillakin. Pelaamisen ja elokuvien katselun osalta kuvasuhde 21:9 tekee tehtävänsä mallikkaasti.

Puhelimella voi käyttää Dualshock 4 -ohjainta, ja pelasin Fortnitea. Leveä ruutu merkitsi sitä, että sain kaiken aikaa hyvän käsityksen siitä, mitä ympärillä tapahtuu. Ruudunpäivitys pysytteli silkkisenä kaiken aikaa. mahdollista on yhdistää puhelin PS4:n kanssa ja pelata pelejä remote play -toiminnon hengessä. Viive näin tehdessä on niin pieni, ettei käytännön vaikeuksia pelaamisessa esiintynyt.

Sony Xperia 1 IISony Xperia 1 II

Videoiden katsomisen tekee mukavaksi 21:9 CinemaWide. Tuettuna on niin ikään Dolby Atmos. Itse otettujen kuvien katselukin on mitä mainiointa hyvällä OLED-näytöllä. Kamerassa on mukana automaattinen tarkennus, joka jäljittää ihmisen ja eläimen silmien liikkeet. Mukana on kolme 12 MP linssiä (16, 24 ja 70 mm), ja mahdollisuus ottaa kuvia 20 fps -taajuudella. Mukana on useitakin nimenomaan valokuvaajia miellyttäviä ominaisuuksia, kuten mahdollisuus tallentaa tasolla 4K HDR (24, 25, 30 ja 60fps), itse säädettävä sensorin herkkyys, sulkimen nopeus ja valkotasapaino. Mukana oleva ohjelmisto vaikuttaa pätevältä. En ole valokuvauksen ammattilainen, mutta ottamani kuvat näyttivät hyvältä.

Tämä on mainos:
Sony Xperia 1 IISony Xperia 1 II

Niin ikään äänentoisto on vaikuttava. Mukana on "plugi" niille vanhoille kunnon kuulokkeille, ja se on hienoa se. Stereokaiuttimet ovat mukana puhelimen etupuolella. En tokikaan suosittele kuuntelemaan musiikkia niiden avulla, paitsi jos se on ainoa vaihtoehto. Silti puhelimen omillakin kaiuttimilla esimerkiksi podcastin kuuntelu sujuu mallikkaasti. Mukana on Sonyn oma 360 Reality Audio, jolla kuunteluun tulee avarampi tuntuma. Lyhyesti sanottuna myös äänentoiston osalta Sony Xperia 1 II on kelpo laite.

Akku on 4000 mAh, ja mahdollisuus on myös langattomaan lataukseen. Mukana on sormenjälkitunnistus, mutta ei kasvotunnistusta. Tallennustilaa on 256 gigaa, ja laajentaa voi yhteen teraan, koskapa tuettuna on microSDXC. 5G on niin ikään mahdollinen (joskaan ei Yhdysvalloissa). Puhelin on kuulemma myös vedenkestävä. Lisäksi mahdollisuutena on pitää kahta ikkunaa auki samaan aikaan, mikä tullee käyttöön silloin, kun haluaa tehdä useampaa asiaa samaan aikaan.

Sony Xperia 1 II on hyvä laite, ja sen paras ominaisuus on suorakaidemainen muotoilu ja pidennetty ruutu. Tämä tekee nettiselaamisen helpoksi. Puhelin soveltuu myös moneen muuhun asiaan soittamisen ohella, on sitten kyse kuvaamisesta, musiikin kuuntelusta tai pelaamisesta. Yllättäen se varsinainen puhelimessa puhuminen ei tehnyt vaikutusta, sillä aina kuuluvuuden huonontuessa taustalla kuului klik-ääni. Hintaakin sitten riittää 1200 euroa, mutta jos haluaa hyvän puhelimen, sijoitus voi hyvinkin olla kannattava.

Sony Xperia 1 II
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä