Suomi
Gamereactor
laitearviot

Sound Blaster Katana V2

Isoa soundbar-ääntä pienessä paketissa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Sound Blaster Katana V2Sound Blaster Katana V2Sound Blaster Katana V2

Ääniteknologiaan jo vuosikymmeniä erikoistunut Creative on julkaissut sen Katana-soundbarille nyt jatkoa. Kakkoskatanan bassokaiutin on suurempi (133-millisestä 165-milliseen elementtiin), voimansyöttöä on enemmän ja yhteystapoja on laajennettu HDMI Arc:iin moderneja televisioita ja konsoleita varten. Mukana on myös Bluetooth 5.0 -yhteys, USB-C edellisen mallin USB-A:n sijaan sekä Creativen omat äänitilat Super X-Fi:sta Battle Modeen. Viimeisenä silauksena soundbarissa on myös mikrofoni etäkokouksia varten ja parempi kauko-ohjain.

Katana V2 ei ole mikään iso pönikkä tehoisekseen. Sen pääkaiutinelementti on 600 x 95 x 62 mm lattialle asetettavan bassoelementin jäädessä kohtalaiseen 150 x 367 x 367 m kokoon. Jälkimmäinen on siis hieman tavallista korkeampi mutta kapeampi. Kaikki säädöt ja liitännät ovat pääelementin takana. Vaikka se on 62 mm korkeana kohtalaisen pieni, tila oman näytön tai television alla kannattaa varmistaa etukäteen. Etenkin televisioiden yhteydessä myytäviin verrokkeihin nähden Katana V2 on puolestaan kapeampi.

Sound Blaster Katana V2
Tämä on mainos:

Pienen asennushässäkän ja hämmästelyn jälkeen Katana V2 herää henkiin. Televisiokäytössä se hoksaa kohtalaisen nopeasti töllön olevan päällä, eikä sitä tarvitse erikseen laittaa päälle. Eri äänilähteet löytyivät myös hyvin. Äänen lisäksi huomio kiinnittyy myös elementin alalaidassa olevaan LED-valojuovaan. Sekä valoja että kaiuttimen lukuisia säätöjä voi vaihdella joko kaukosäätimellä tai Creativen omalla kännykkäohjelmistolla. Valoihin saa reaktiivisuuden lisäksi erilaisia värivaihtoehtoja, ja ne voi luonnollisesti ottaa kokonaan pois päältä.

Muuten palikka on varsin huomaamaton ja hyvä niin. Molemmat kaiutinelementit ovat mustia ja valot LED:eistä etupaneeliin saa pois tai himmennettyä. Katselun aikana silmien kuuluukin kohdistua ruutuun eikä sen alle. Huomaamattomuudesta puheen ollen mukana oleva Night Mode helpottaa kaiuttimen käyttöä yöllä tasapainottamalla ääntä luontevammaksi, vaikka voimakkuutta laskisikin.

Sound Blaster Katana V2

Kapeaksi ja verrattain pieneksi laitteeksi Katanasta pääsee pirusti ääntä. Sen tilaääni ei ole kenties aivan niin avara kuin toivoisi, eikä se päihitä isoja perinteisiä kaiuttimia teknologisista harppauksistaan huolimatta. Volyymiä siinä on kuitenkin sen verran, että maksimitasoja ei naapurirauhan säilyttämiseksi tohtinut testata. Räjähdyksen ja metakan täytteisissä kohtauksissa rätinää tai häiriöitä ei erityisemmin ilmennyt. Koko ajan kuitenkin tuntui hieman siltä, että iso ääni haluaisi päästä putkesta paremmin ja laajemmalle ulos.

Tämä on mainos:
Sound Blaster Katana V2

Äänen säätömahdollisuuksia on etenkin Creativen ohjelmiston puolella runsaammin kuin mihin normaalit kaiutinpaketit pystyvät, joten äänensävyjä, dialogin kuuluvuutta ja basson määrää voi muokata hyvinkin monipuolisesti. Dolby Audio -dekoodaus auttaa puolestaan kuulemaan elokuvien ääniraidat niin kuin ne on tarkoitettu kuultaviksi.

Sound Blaster Katana V2 on varsin näppärä lisä Creativen äänilaitevalikoimiin. Pienehköstä koostaan huolimatta volyymia riittää isompaankin tarpeeseen, ja lukuisat liitäntätavat HDMI Arc:sta optiseen liitäntään pitävät huolen, että masiinan saa kiinnitettyä lähes mihin tahansa vähänkään modernimpaan laitteeseen.

Sound Blaster Katana V2Sound Blaster Katana V2
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Erinomaiset liitännät, reippaasti volyymia, säätömahdollisuudet
-
Hivenen kallis, aavistuksen ahdas ääni
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä