Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
Space Force

Space Force, 1. kausi

Steve Carell ja Greg Daniels ovat vauhdissa sarjassa, jonka alkuasetelma vaikuttaa todella herkulliselta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Netflixin Space Force -sarjan on tehnyt ja pääasiassa myös käsikirjoittanut The Officen eli Konttorin luoja Greg Daniels. Keskushahmona nähdään Steve Carrel. Uudella sarjalla ei kuitenkaan ole mitään tekemistä Konttorin kanssa. Space Force on uusi komediasarja, joka keskittyy Yhdysvaltain asevoimien kuudennen jaoston toimintaan. "United States Space Force" perustettiin 1940-luvulla osaksi ilmavoimia, mutta muuntui omaksi haarakseen vasta hiljattain istuvan presidentin vaatimuksesta.

Tarina itsessään on hyvinkin fiktiivinen, ja keskittyy Carrellin esittämään kenraali Mark R. Nairdiin. Tarkoituksena on saavuttaa avaruuden hallinta presidentin käskyn mukaisesti. Luvassa on siis satelliittien laukaisua, Kuun saavuttamista, ja toki lopulta Marsiin pääsemistä. Päätiedemies Dr. Adrian Mallorya esittää John Malkovich, lentäjä Angela Alia Tawny Newsome ja sosiaalinen median mogulia "F*ck Tony" esittää Ben Schwartz. Lähtökohdat hersyvälle komedialle Konttorin hengessä ovat siis kasassa? No ei.

Space Forcen näyttelijäkaarti on erittäin ammattitaitoista, ja jokainen henkilöhahmo tehdään omanlaisekseen. Silti kyseessä on Konttoriin verrattuna selvästi tummasävyisempi sarja. Kyseessä on sarja, jonka yksi tarinallinen kaari kestää koko kauden. Toisekseen, kuten jo tuli mainituksi, käsitellyt teemat eivät olekaan keveitä tyyliin Konttori, vaan enemmänkin tyyliin Mullan alla.

Space Force

Sarja on pätevä, vaikkakin taistelee koko ajan saavuttaakseen tasapainon kahden erilaisen kerrontatyylin välillä. Ensimmäisen kauden kymmenen jakson aikanakaan sarja ei osaa päättää, ollako enemmän realistinen henkilökuvaus, vaiko ihan rehellinen karikatyyri. Varsinkin Carrellin esitys tuntuu muuttuvan hieman jaksosta toiseen.

Tämä on mainos:

Kaikesta huolimatta Space Force on hyvä. Poliittinen satiiri on onnistunutta, ja kuvastaa nykyisen presidenttijohtoisen järjestelmän tehottomuutta. Jos on tästä poliittisesta sanomasta eri mieltä, ei sarja välttämättä miellytä. Joka tapauksessa Space Force välittää sanomansa tehokkaasti.

Ensimmäinen kausi on kunnianhimoinen ja hyvin tehty, mutta samalla hämmentävä. Lopputulos ei ole yhtä laadukas kuin jotkut muut Netflixin komediat, mutta se saa silti odottamaan toista kautta. Ensimmäinen kausi keskittyy lähinnä asettamaan pelikentän valmiiksi jatkoa varten, ja siinä se kyllä onnistuu.

Space Force
HQ
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä