Suomi
Gamereactor
lifestyle

SpaceX saa lähes miljardi euroa kansainvälisen avaruusaseman tuhoamisesta

Vaatimuksena hallittu tuho.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Huolimatta siitä, että se on ollut katkottua yötaivaallamme viimeiset 25 vuotta, on melkein aika poistaa International Space Station käytöstä ja lopettaa sen toimikausi. Kosminen laitos suljetaan vuonna 2030, ja tätä silmällä pitäen NASAn on poistettava laitos kiertoradalta.

Miten se hoitaa tämän tehtävän? Yksinkertainen. Se syöksee ISS:n mereen hallitussa laskeutumisessa, jonka tarkoituksena on välttää siviiliväestöä. NASA itse ei ota vastuuta tästä velvollisuudesta, vaan se on hyödyntänyt kaupallista ja kilpailevaa virastoa SpaceX: ää tämän tavoitteen saavuttamiseksi.

Työn myötä SpaceX luo Yhdysvaltain kiertoradalta poistumisaluksen, joka "tarjoaa kyvyn poistaa avaruusasema kiertoradalta ja varmistaa riskien välttämisen asutuille alueille".

NASA maksaa SpaceX: lle 843 miljoonaa dollaria tämän ongelman ratkaisemiseksi, vaikka vastuu ISS: n kiertoradan valmistelusta kuuluu viidelle virastolle, jotka käyttävät sitä rutiininomaisesti, mukaan lukien NASA, European Space Agency, Canadian Space Agency, Japan Aerospace Exploration Agency ja State Space Corporation Roscosmos (Venäjä).

Tämä on mainos:
SpaceX saa lähes miljardi euroa kansainvälisen avaruusaseman tuhoamisesta


Ladataan seuraavaa sisältöä