Suomi
Gamereactor
ennakot
Spider-Man

Spider-Man

Peter Parker seittisinkoili E3-messuilla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Insomniacin Spider-Man on kerännyt ympärilleen paljon hypeä, koska tulossa saattaa olla ensimmäinen oikeasti hyvä supersankaripeli sitten Batmanin Arkham-seikkailuiden. Gamereactor pääsi E3-messuilla kokeilemaan, miltä New Yorkin kaupunki vaikuttaa.

Alun opastusosiossa kerrotaan, miten pelimaailmassa liikutaan. R2-napista singahdetaan, ja L2-napista hiljennetään. Ohjaus on erittäin onnistunut, sillä singahtelun kanssa pääsi sinuiksi ehkä viidessä minuutissa. Seittisingolla voi myös kiskoa kohteita lähemmäs itseään, heitellä esineitä, liittää kappaleita yhteen nopeasti ja tietysti käyttää kikkoja taistelussa edun saamiseksi.

Taistelu itsessään on yhtä helppoa kuin singahtelukin. Neliöstä hyökätään, ympyrästä väistetään (ajoitus selviää hämähäkkivaiston avulla) ja kolmiolla ammutaan seittejä. Tehokkaimpiin taistelutyyleihin vaaditaan hieman lisäviitseliäisyyttä. R1-napilla saa kylvettyä miinoja tai käynnistettyä focus-kyvyn, jonka voi käyttää joko itsensä parantamiseen tai näyttävän lopetuksen tekemiseen.

Kaikki edellä mainittu vaikuttanee tutulta Batmanin Arkham-pelejä pelanneille, mutta suurin ero on Spider-Manin vikkelä liikkuminen. Peli on räätälöity päähenkilölleen sopivaksi.

Tämä on mainos:
Spider-ManSpider-Man

Tarinaakin on luvassa. Tärisyttäjä on paennut, ja hän toki heti ryöstää pankin. Teon taustalla on muutakin kuin silkka rahapula, mutta motiivin paljastaminen jääköön tekemättä. Joka tapauksessa luvassa on pomotaisto. Kohtaus oli viihdyttävä ja vauhdikas, mutta ei millään tavalla vallankumouksellinen lajityypissään. Tämä ei välttämättä ole huono asia.

Muutakin tekemistä on, kuten kerättävien tavaroiden etsimistä ja kevyiden sivutehtävien tekemistä ympäri kaupunkia. Lehdistölle luvattiin kaupungin olevan väärällään sivuhahmoja, joille puhumalla pääsee käsiksi sivutehtäviin. Visuaalisesti jälki on näyttävää. Värejä käytetään rohkeasti, ja New Yorkin kaupunki todella näyttää siltä kuin pitää. Lisäksi kyseessä on kaupunki, joka ei koskaan nuku.

Kaiken kaikkiaan Spider-Man onnistui tekemään vaikutuksen. Avoin maailma näyttää elävältä ja täynnä tekemistä olevalta paikalta, pelimekaniikat tuntuvat helpoilta oppia, mutta samalla ah niin toimivilta. Syyskuussa nähdään, nivoutuuko kaikki yhteen onnistuneeksi kokonaisuudeksi.

Tämä on mainos:
Spider-ManSpider-Man
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä