Suomi
Gamereactor
ennakot
Spider-Man

Spider-Man

Sony ja Insomniac Games haluavat herättää Spider-Manin eloon tyylillä ja taidolla. Gamereactor testasi menoa kahden tunnin ajan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Gamereactor pääsi Berliinissä testaamaan kahden tunnin ajan Insomniac Gamesin Spider-Mania, joka julkaistaan yksinoikeudella PS4:lle. Peli kertoo tarinan aikuistuneesta Peter Parkerista, ja juoni perustuu löyhästi TV-sarjaan The Ultimate Spider-Man. Toisin sanoen Spider-Man on ennättänyt ikääntyä noin 25-vuotiaaksi pelin alkaessa. Tämä aiotaan ottaa huomioon pelin edetessä, sillä nyt päähenkilön on opittava luottamaan muihin ja pyytämään ajoittain apua. Luvassa on sisäistä konfliktia Peter Parkerin ja Spider-Manin välillä, ja kumpikin saa suunnilleen saman verran ruutuaikaa.

Peter Parkerin tehtävissä pidetään huolta ihmisistä ja tehdään varsin arkisia asioita. Laboratoriotehtävässä pitää suorittaa yksinkertaisia minipelejä. Myöhemmin vieraillaan May-tädin luona, joka jakaa ruokaa kodittomille. May-täti on yksi pelattavista hahmoista, ja ennakkotestissä nähtiin takaumajakso hänen menneisyydestään. Luvassa oli hiiviskelyä ja paikkojen tutkimista kuin etsivällä ikään.

Spider-Man pieksää pahiksia, välttelee vaaratilanteita hämähäkkivaiston avulla ja auttaa New Yorkin poliiseja kykyjensä avulla. Taistelumekaniikka on vahvasti innoittunut Batmanin Arkham-peleistä niin hyvässä kuin pahassakin. Iskujen ketjuttaminen on helppoa, ja tappelutanssi muuttuu alati monipuolisemmaksi lisääntyvien kykyjen ja lisähilavitkuttimien avulla. Alkupuolella nähtävä pomotaisto on suorastaan hurmaava ja kaikkiaan hyvin toteutettu.

Erilaiset pahikset pakottavat hyödyntämään ympäristöä eri tavoilla. Joissakin tehtävissä keinot ovat rajoitettuja. Esimerkiksi nähdyssä hiiviskelytehtävässä ei saanut aiheuttaa minkäänlaista meteliä tai hämminkiä. Kyseinen tehtävä on hyvin lineaarinen, ja Insomniacin inspiraation lähde tulee pelaajalle hyvin selväksi.

Tämä on mainos:

Manhattanilla sinkoillessa huomaa miellyttävän näköistä ympäristöä. New York on jaettu kahdeksaan alueeseen, joiden pitäisi olla pelillisesti ja ulkonäöllisesti erilaisia toisiinsa verrattuna. Testihetki oli kuitenkin liian lyhyt moisen lupauksen todentamiseen. Marvelin fanit löytävät pitkin kaupunkia pieniä viittauksia sarjakuviin, kuten esimerkiksi Iron Manin Stark Towerin.

Spider-ManSpider-ManSpider-Man

R2-liipaisimella Spider-Man sinkoilee pitkin kaupunkia, ja pelaajan tarvitsee vain osoittaa liikkeen suunta. Moinen on kuitenkin liian hidasta, joten vauhtia haetaan muilla keinoilla. Pilvenpiirtäjien välillä sinkoillessa voi ottaa lisävauhtia uuteen heilautukseen antamalla painovoiman tehdä jonkin aikaa tehtävänsä, ja näin saavuttaa lisää korkeuttakin heilautuksen tapahtuessa. Liikeanimaatiot ovat kauniita katsella, ja meno on kaikkiaan hyvin elävän näköistä.

Tarinan edetessä avautuu erilaista tekemistä muistuttaen hieman Ubisoftin avoimen maailman peleistä. Muutaman tehtävän jälkeen Spider-Manin tulee synkronoida uudestaan erikoiset valvontatornit, joiden avulla sitten näkee paremmin lähistöllä tapahtuvia rikoksia. Oikeaa tattia painamalla saa näkyviin kaikki tehtävät ja kerättävät tavarat HUDiin. Mukaan tarttuu ajan kanssa myös uusia välineitä, joilla Spider-Man muuntuu alati paremmaksi. Esimerkiksi voimakas hämähäkinverkkoammus kiertyy pahiksen ympärille tehden tämän kokonaan toimintakyvyttömäksi. Moisten ammuksien käyttö on tietenkin rajattua.

Tämä on mainos:

Pelin tärkeä ominaisuus on hahmonkehitys. Tehtävien tekemisestä palkitaan kokemuspisteillä, joita voi sitten käyttää kolmihaaraiseen kykypuuhun laajentamaan Spider-Manin konsteja. Pukuakin pääsee vaihtamaan, ja eri rytkyissä on erilaisia erikoiskykyjä mukana. Yhteen asuun voi laittaa korkeintaan kolme "modifioijaa", ja päivittämistä kannattaakin harrastaa.

Visuaalisesti Insomniacin Spider-Man on karkkia. Tosin pelatussa versiossa oli pieniä teknisiä ongelmia ja äänien pätkimistä. Silti PS4-pelaajille on luvassa mahtavaa menoa. Alustan rajoitukset tulevat silti ajoittain esiin. Esimerkiksi vapaasti pitkin kaupunkia liikkuessa huomaa harmillisen selvästi, että suurin osa kaupungin asukkaista on silkkaa rekvisiittaa eivätkä yleensä reagoi mihinkään, mitä ympärillä tapahtuu. Sama pätee myös veteen. Spider-Man ei liiku vedessä milliäkään, ja veneet huristavat suoraan läpi.

Ajoittaisista kummallisuuksista huolimatta Spider-Man näyttää ja tuntuu mahtavalta. Heti pelin aloittamisen jälkeen on helppo muistaa, miksi oikeastaan kannattaa pelata videopelejä.

Spider-ManSpider-ManSpider-Man
Spider-ManSpider-ManSpider-Man
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä