Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Spider-Man: Across the Spider-Verse

Spider-Man: Across the Spider-Verse on oikein hyvä jatko-osa

Onko Shameik Moore viilein Spider-Man sitten Tobey Maguiren?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Miles Morales on palannut Spider-Maniksi elokuvassa Spider-Man: Across the Spider-Verse. Animaatiokaksikko Phil Lord ja Chris Miller esittelivät käsikirjoittajina ja tuottajina Miles Moralesin vuoden 2018 animaatiossa Spider-Man: Into the Spider-Verse. Nyt parivaljakko on palannut, eikä budjetissa olla säästelty. Spider-Man: Across the Spider-Verse viihdyttää alusta loppuun.

Puerto Ricon perimällä Brooklynissa asuva Miles Morales on taas moniulotteisella matkalla pelastamassa perhettään, ystäviään ja New Yorkin muita asukkaita. Milesin kutsuu mukaan Gwen Stacy eräänlaiseen Avengers-joukkoon, joka koostuu yksinomaan eri ulottuvuuksien Spider-Maneista. Nyt nähdään pohdintaa siitä, mikä oikeastaan onkaan niin sanottua kaanonia Spider-Manin tarinoissa, ja millaisia perinteitä Spider-Man-tarinan pitäisi noudattaa. Pohdinnassa on myös Miles Moralesin kasvaminen itsenäiseksi yksilöksi. Miles ei alistu ennalta määrättyyn kaanoniin, ja sitten mennään.

Spider-Man: Across the Spider-Verse
Tämä on mainos:

Elokuvan merkittävin vahvuus on sen ulkoasu. Animaatio on omassa luokassaan, ja on merkkipaalu lajityyppinsä saralla. Animaatio lisäksi muuttuu sen mukaan, missä ulottuvuudessa kulloinkin ollaan. Samalla ulkoinen muutos kertoo hienovaraisesti katsojalle, että nyt ollaan eri paikassa.

Across the Spider-Versella on kuitenkin ongelmia rytmityksen ja keston suhteen. Tarina ei olisi vaatinut 2h 20 min. kestoa, vaan ainakin puoli tuntia olisi voinut jättää pois. Soundtrack ei myöskään ole ihan sillä tasolla kuin olisi voinut toivoa.

Spider-Man: Across the Spider-Verse

Across the Spider-Verse tarjoilee jälleen joukon Hämähäkkimiehiä ja -naisia eri ulottuvuuksista. Tällä kertaa ehkä se viilein tuttavuus on Daniel Kaluuyan Spider-Man. Hänen lisäkseen ne muut Spider-Manit eivät erotu samalla tavalla edukseen kuin vuoden 2018 elokuvassa. Ruutuaikaakaan ei ole yhtä mittavasti.

Tämä on mainos:

Ulottuvuuksissa loikkivalla Milesilla on myös omat henkilökohtaiset ongelmansa, joten kyse on myös perinteisestä aikuistumistarinasta. Kun vielä huomioidaan luovalla tavalla toteutetut toimintakohtaukset ja mahtava animaatiojälki, on Across the Spider-Verse taas yksi hyvä Spider-Man-elokuva.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä