Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Spider-Man: Far from Home

Spider-Man: Far from Home

Hämis on edelleen oikein hyvässä vedossa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Avengers: Endgamen tapahtumat ovat ohi, mutta elämä jatkuu Tom Hollandin tähdittämällä Spider-Manilla. Opiskelut vievät matkalle Eurooppaan, joka näyttäytyy amerikkalaisille nuorille varsin ihmeellisenä paikkana. Pahiksetkaan eivät jää laakereilla lepäämään, mutta ihan maailmanpelastuspuuhiin ei tällä kertaa jouduta. Lopputuloksena saadaan taas yhden leffan verran erittäin sujuvaa ja viihdyttävää Marvel-menoa.

Hämähäkkimies ja supersankarit yleensä viihtyvät tarinoissaan yleensä visusti Pohjois-Amerikan mantereella. Spider-Man: Far from Home vie Peter Parkerin kavereiden ja opintojen kanssa matkalle Eurooppaan, jossa sitten nähdään niin Venetsiaa, Lontoota kuin Berliiniäkin. Lukioikäinen supersankari joutuu tasapainoilemaan paitsi opintojensa, myös supersankaroinnin ja tytön huomiosta kilpailemisen kanssa.

Spider-Man: Far from Home hyötyy suuresti siitä, että suurin osa henkilöhahmoista ja menneistä tapahtumista oletetaan jo ennalta tunnetuiksi. Tämä antaa mahdollisuuden keskittyä vain uusin hahmoihin, joka tarkoittaa käytännössä Mysteriota (Jake Gyllenhaal). Tapahtumapaikat muuttuvat vauhdilla, ja kohtauksissa on aina tietty määrä energiaa läsnä. Tilanteet tuntuvat ajoittain suorastaan lentävän eteenpäin, mutta silti kerronnassa pysyy niin sanotusti kärryillä. Tämä johtuu siitä, että juoni edistyy lopulta varsin suoraviivaisesti sen ihmeempiä erikoiskikkoja käyttämättä. Ja hyvä onkin, sillä visuaalinen tykitys on sellaista, että monimutkaisemmin kerrottu tarina olisi vain vaikeuttanut leffan seuraamista.

Teknisesti uusi Spider-Man on jälleen sitä samaa viimeisen päälle tehtyä Marvel-laatua, jossa rahaa on palanut ja se myös näkyy. Kaikki näyttää ja kuulostaa näyttelijäsuorituksia ja puvustusta myöten juuri niin upealta kuin kansa on tottunut odottamaankin. Toimintakohtauksia on riittävästi, ja kamera heiluu tapahtumien keskellä niin, että isolla ruudulla katsoessa saattaa välillä katsojallakin päässä pyöriä.

Tämä on mainos:

Mitä huonoa Spider-Man: Far from Homessa sitten on? Ei oikeastaan muuta kuin se, että siitä puuttuu sellainen syvällinen sanoma, jota jäisi miettimään vielä elokuvateatterista poistumisen jälkeenkin. Kyseessä on vähän yli kaksituntinen toimintapätkä, joka viihdyttää täysillä koko kestonsa ajan. Toiselle katsomiskerralle ei kuitenkaan ole tarvetta muuta kuin ehkä Marvelin ja Spider-Manin faneilla.

Spider-Man: Far from HomeSpider-Man: Far from HomeSpider-Man: Far from Home
Spider-Man: Far from Home
HQ
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä