Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Spider-Man: Far from Home

Spider-Man: Far from Home

Hämis on hämis ulkomaillakin

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Gamereactorin aiemman arvion voi lukea täältä.

Avengers: Endgamen tapahtumat olivat raskaat Peter Parkerille (Tom Holland), jonka takia nuori mies onkin päättänyt ottaa etäisyyttä supersankarihommiin ja lähteä lomalle. Suurten voimien mukana tuleva suuri velvollisuus tavoittaa kuitenkin myös toisella puolella maapalloa lomailevan Parkerin kavereineen, ja pian Hämähäkkimies on taas mukana pelastamassa maailmaa uudelta uhalta.

Spider-Man: Far from Home käynnistyy varsin geneerisesti ja mielenkiinnottomasti, jota olikin odotettavissa elokuvan mitäänsanomattomien trailerien pohjalta. Kuitenkin alkukankeuksien jälkeen kerronta pääsee vauhtiin ja elokuvasta kehkeytyy takuuvarmaa Marvelin supersankariviihdettä. Odotetun elämää suuremman rymistelyn ohella Peter Parkerin annetaan kasvaa ihmisenä ja niin hänen moraaliset ristiriitansa kuin henkilökohtaiset tavoittelunsa siivittävät tunnepitoista matkaa aina herkulliseen ja yllättävään loppukäänteeseen saakka: jatkoa elokuvalle jää odottamaan enemmän kuin innolla.

Tom Holland on kerännyt jo aikamoisen fanikannan sympaattisella olemuksellaan ja teinimäisellä innostuksellaan. Nuorella miehellä on kuitenkin oikeaa taitoa näyttelemiseen, sillä hänen esittämänsä Peter Parker heijastelee uskottavasti tunteiden kirjoa pelkotiloista suruun ja yksinäisyydestä vahvaan välittämiseen. Hollandin olemus vahvistuu entisestään elokuvan muiden näyttelijöiden parissa. Erityisesti mieleen jää Peter Parkerin ja aina yhtä loistavan Jake Gyllenhaalin esittämän Mysterion vahvat ystävyyden kemiat.

Tämä on mainos:

Elokuvan 160 miljoonan dollarin budjetti näkyy Far from Homessa. Kuvaus hyödyntää lukuisia eri kuvauskohteita ympäri maapalloa ja tuo näiden paikkojen näyttävyyden oikeuksiinsa. Vauhdikkaasta menosta huolimatta kuvaus ja leikkausrytmi ovat rauhallisia mahdollistaen elokuvan vauhdikkaiden kohtausten selkeän seurannan. Elokuvan efektit ovat Marvelin megalomaanista tasoa ja laadultaan ensiluokkaisia. Tapa modernisoida Mysterion voimat on nokkelan idean lisäksi toteutettu upean yksityiskohtaisesti.

Vaikka elokuva onkin ylöspäin skaalattu 2K-kuvasta saavuttaakseen UHD-kuvan resoluution, on eroa Full-HD-kuvaan havaittavissa. Terävämpi kuva näkyy hyvin esimerkiksi lukuisissa tietokone-efekteissä mutta myös hahmojen ihon tekstuureissa. Tarkkuutta enemmän kuva hyötyy kuitenkin HDR-ominaisuuden tuomasta värikäsittelystä. Elokuvan näyttävyys tehostuu kummasti vahvasta väripaletista, joka puhaltaa aivan uutta eloa menoon tehokkaalla sävytyksellä sekä valon ja varjon erottelulla.

Marvelin supersankariähkyn aikoihin Spider-Man: Far from Homelle ei ollut kovin kummoisia odotuksia. Elokuva kuitenkin onnistuu yllättämään erityisen positiivisesti hahmovetoisella sisällöllään yli puuduttavan efektirymistelyn. Sympaattinen Tom Holland kantaa elokuvaa vahvasti harteillaan ja Jake Gyllenhaalin kanssa Far from Home sisältää lukuisia laadukkaita elokuvallisia hetkiä. Lopun rohkea käänne tehostaa vielä entisestään elokuvanautintoa ja nostaa Far from Homea korkealle viimeaikaisten supersankarielokuvien parissa.

Spider-Man: Far from HomeSpider-Man: Far from Home
Tämä on mainos:
Spider-Man: Far from HomeSpider-Man: Far from HomeSpider-Man: Far from Home
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä