Suomi
Gamereactor
arviot
SpongeBob Squarepants: The Cosmic Shake

SpongeBob Squarepants: The Cosmic Shake on juuri sellainen peli, jota fanit ovat toivoneet

Purple Lamp on tehnyt mahtavan pelin kaikille SpongeBobin faneille.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Fani minussa oli innoissaan, kun vihdoin pääsi pelaamaan uutta peliä SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake. Samaan aikaan kriitikko minussa käski olla terveellä tavalla varautunut, sillä peliä tuskin on suunnattu kaltaiselleni nuorelle aikuiselle. Olin väärässä. The Cosmic Shake on paitsi hauska ja viihdyttävä tasoloikka, myös kaikenikäisten fanien peli. Kysymys ei ole massiivisen suuresta pelistä, mutta se on SpongeBob niin kuin olla pitää.

HQ

The Cosmic Shake laittaa pelaajan maisemiin, jotka ovat monipuolisia versioita SpongeBobin maailmasta. Tällä kertaa ei mennä Rock Bottomiin, vaan Halloween Rock Bottomiin. Nyt ei vierailla Kelp Forestissa, vaan esihistoriallisessa Kelp Forestissa, jossa pelataan SpongeGarilla. Peli säilyy näin tuoreen tuntuisena, mutta samalla riittävän tutulta sarjaa seuranneille.

Nyt kerätään ja ansaitaan F.U.N.tastic-asuja kosmeettisen ilon vuoksi, ja niiden ohella tarinalliset hetket kera huumorin ovat ehtaa SpongeBobia. Oikeat ääninäyttelijät ovat palanneet rooleihinsa, ja hyvin tehty käsikirjoitus saavat pelin tuntumaan siltä kuin TV-sarjan jaksoa katsoisi.

Tämä on mainos:
SpongeBob Squarepants: The Cosmic Shake

Niin tasoloikan rytmitys kuin pelisuunnittelu muutenkin ovat sujuvia ja ennen kaikkea hauskaa. Lopputulos on viihdyttävä vanhemmille pelaajille, mutta samalla myös nuoremmille. Peruspelattavuus on helposti ymmärrettävissä, oli se sitten hyppimistä, lyömistä, väistämistä, liitämistä ja niin edelleen. Tarinan edetessä esitellään tietenkin lisää erilaisia keinoja toimia. Jokaisen tekniikan voi ketjuttaa toisten kanssa esimerkiksi salaisiin paikkoihin pääsemiseksi. Päätehtävän suorittamisen ohella kannattaa harhautua sivupoluille tavaroita keräämään, sillä näin niitä uusia asuja saa avatuksi käyttöönsä.

Pahisten vaihtelevuus on vaikuttavaa ottaen huomioon, miten suoraviivaisesta tasoloikasta on kyse. Tietyt viholliset kaadetaan tietyillä tekniikoilla, ja samalla vältellään itseä kohti tulevia iskuja. Haaste ei ole korkealla, mutta vaihtelu pitää mielen virkeänä.

SpongeBob Squarepants: The Cosmic ShakeSpongeBob Squarepants: The Cosmic Shake
Tämä on mainos:

Taistelumekaniikka ei kuitenkaan ole se, mikä tekee The Cosmic Shakesta viihdyttävän. Sen tekevät kenttäsuunnittelu ja tunnelma, joka on ehtaa SpongeBobia. Tässä on se peli, joka on tehty rakkaudesta lähdemateriaaliaan kohtaan. Tarina on ohi nopeasti, mutta uudellekin kierrokselle kannattaa lähteä edellisellä kerralla tekemättä jääneitä sivutehtäviä suorittaen. Toisin sanoen syytä on pelata useammankin kerran.

Graafisesti peli on hyvää laatua olkoonkin, ettei peli ole niin sanotun nykypolven teos. Maisemat eivät ole ylettömän kauniita, mutta hahmomallinnus ja yksityiskohdat saavat pelin tuntumaan riittävän hyvältä. Lisäksi peli rullaa teknisesti silkkisen sileästi. Joitakin kommentteja käytetään turhan usein, kuten "the Krusty Krab pizza, it's the pizza, for you and me!"

HQ

Kaiken huomioon ottaen SpongeBob on kaikkineen niin hyvin läsnä, että on oikein sanoa The Cosmic Shakea hyväksi tasoloikkapeliksi. Purple Lamp on luonut yhden parhaista, joskaan ei ehkä parasta, SpongeBob SquarePants -peleistä.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Se on SpongeBob, hauska, hyvä tasoloikka kera rytmityksen
-
Joitakin kommentteja toistetaan liikaa, erilaiset asut ovat pelkkää kosmetiikkaa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä