Suomi
Gamereactor
uutiset
Final Fantasy XIII

Square Enix valmistautuu PS4:ään

Uuden sukupolven pelimoottori kehityksessä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Square Enixin ehkä tärkein nykysukupolven roolipeli Final Fantasy XIII saatiin vasta kauppoihin, mutta japanilaisjätti on jo hyppäämässä askeleen eteenpäin - seuraavaan konsolisukupolveen.

Square Enixin mukaan yhtiö on aloittanut valmistelut Playstation 4:n ja Xbox 720:n kaltaisia laitteita varten ja etsii parhaillaan osaajia kehittämään uuden sukupolven pelimoottoria, joka ylittää nykyisten pelien rajat.

Square Enix ei ole ensimmäinen kehittäjä, joka on suunnannut katseensa, ainakin osittain, sukupolvenvaihdokseen. Epic Gamesin tiedetään kehittävän huippuvaativaa Unreal Engine 4:ää ja Crytekin tuore CryEngine 3 venyy jo nyt sekä nykyisille että tuleville laitteille.

Pelialalla vallitsevan käsityksen mukaan uusia konsoleita ei olla kuitenkaan julkaisemassa vielä pariin vuoteen, vaikka keskiarvoja tuijottamalla toisin voisikin kuvitella. Nykyinen konsolisukupolvi tulee tänä vuonna viiden vuoden ikään, mitä pidetään konsolien normaalina elinkaarena.

Final Fantasy XIII
Final Fantasy -sarjan tietokoneanimaatiot ovat huippuluokkaa - ehkä jo seuraavilla konsoleilla päästään pelitilanteessakin tälle tasolle.

Aiheeseen liittyviä tekstejä

6
Final Fantasy XIIIScore

Final Fantasy XIII

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Eeppisen komea roolipeli, joka vasta kerää vauhtia kun muut pelit jo päättyisivät. FFXIII kuitenkin kysyy kärsivällisyyttä hitaan temponsa ja hajanaisen kerrontansa vuoksi.Ladataan seuraavaa sisältöä