Suomi
Gamereactor
arviot
Star Fox Guard

Star Fox Guard

Omaperäinen ote tekee tyypillisestä tornipuolustuspelistä intensiivisen kokemuksen

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Star Fox Zeron jälleenmyyntiversion kylkiäiseksi läpsäisty tai erikseen ladattava Star Fox Guard sijoittuu samaan aikaan ja paikkaan pääpelin kanssa. Slippy-sammakon taistellessa pahuutta vastaan tähtiketun rinnalla on hänen setänsä Grippy lyönyt rahoiksi kukoistavalla kaivostoiminnallaan. Galaksin sotatila vetää luonnollisesti rosvoja puoleensa ja Grippykin saa kokea tämän. Hänen kaivoksiaan vastaan hyökätään käytännössä koko ajan. Pelaaja pestataankin puolustamaan Grippyn lukuisia kaivoksia ympäri galaksia monilta hyökkääviltä roboteilta, joiden alkuperää Slippy pyrkii selvittämään taistelunsa ohella.

Tarinan ollessa vain kehys erilaisille kentille, on itse peli puhdasta tornipuolustusta. Monenlaiset viholliset hyökyvät linnakkeen eri sisääntuloista ja pyrkivät tuhoamaan sen keskellä olevan sähkögeneraattorin. Mikäli he onnistuvat tässä, on peli ohi. Pelaajan täytyy itse ohjata tykkitorneja, jotka ovat aseistettuja kameroita. Tämä pieni oivallus toimii Star Fox Guardin omaperäisenä koukkuna. Kameroiden kuva välittyy television ruudulle ja Wii U -ohjaimesta näkee kameroiden paikan ja vihollisten liikkeet näyttävä pohjapiirustus. Liikuteltavien kameroiden välillä vaihdellaan ohjainta näpäyttämällä, jotta tungeksivia robotteja voi tervehtiä laserammuksin. Ruudulla näkyy kerralla kaikki kenttään sijoitetut 12 kameraa, ja keskellä näytetään aktiivinen ja ohjauksessa olevan kameratykki.

Star Fox Guard

Sarjakuvamainen grafiikka sekä television ja ohjaimen välillä käytävä tuijottelukilpailu mekaniikkana sitoo pelin mukavasti Star Fox Zeroon. Robottien etsintä telkkarista ja oikeiden kameroiden valinta ohjaimelta pitää pelaajan kiireisenä ja pelin haastavana. Robottien työntyessä useista sisäänkäynneistä samaan aikaan, on liipaisinnappi kovalla rasituksella sormien käpristyessä lihaskrampin rajamaille. Peli kuitenkin antaa helpotusta pelaajalle esimerkiksi kameran sijainnin siirtelymahdollisuudella. Tämä siirtely antaa myös vähän syvyyttä pelin strategiselle puolelle.

Ammutut robotit jättävät jälkeensä romumetallia, joka tarkoittaa pelaajalle valuuttaa. Saadulla valuutalla pelaajalle avautuu bonuskenttiä lisätienestin toivossa sekä asearsenaalin lihavointia. Muun muassa hidastusase ja jääase helpottavat suunnattomasti isoja robottiaaltoja vastaan taistelemista. Peli kuitenkin jakelee erityisaseita ja niiden asennusmahdollisuuksia kameroihin varsin kitsaasti, joten peruspyssynä toimivaan laseriin ja omaan herkkään liipaisinsormeen kannattaa luottaa hyökkääjiä suolatessa.

Tämä on mainos:

Minipeliksi Star Fox Guardissa riittää mukavasti pelattavaa. Jokaisella viidellä pelattavalla planeetalla on kolme erilaista tukikohtaa, joista jokainen sisältää kolme perustehtävää, sekä vähintään kolme bonustehtävää. Tämän lisäksi kaikilla planeetoilla on vielä erikseen oma loppuvihollisensa. Peli kannustaa pelaajaa palaamaan aikaisempiin kenttiin taistelemaan netin pistesijoista sekä houkuttelemalla lisätienesteihin. Nettipelaaminen tuntuu muutenkin olevan pelin yhtenä vahvuutena, sillä pelaaja voi muokata omaa hahmoaan erinäisin merkein ja värein. Oman klaaninkin voi perustaa, jotta voi paremmin ottaa mittaa muista pelaajista.

Star Fox Guard puhdistaa ilmaa vanhasta tornipuolustuksesta piristävästi omaperäisen käänteensä avulla. Pieniä moitteita tulee tähtäimen puutteesta ja vähälle jätettyjen vihollisten esittelystä. Pitempiä sessioita pelatessa peli alkaa myös toistaa itseään, mutta pienissä erissä pelattuna se on mielekästä ajanvietettä.

HQ
HQ
Tämä on mainos:
Star Fox GuardStar Fox Guard
Star Fox Guard
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Omaperäinen ote vanhaan klassikkoon, kehkeytyy varsin tiivistunnelmaiseksi, robotit
-
Liian vähän vaihtelua, tähtäimen puute, infojen puute
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Star Fox GuardScore

Star Fox Guard

ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Omaperäinen ote tekee tyypillisestä tornipuolustuspelistä intensiivisen kokemuksen

0
Arviossa Star Foxin tornipuolustuspeli

Arviossa Star Foxin tornipuolustuspeli

UUTINEN. Kirjoittaja Leevi Rantala

Pienen pelin Star Fox Guardin voi saada itselleen joko Star Fox Zeron kylkiäisenä tai ostamalla sen Nintendon latauskaupasta. Kyseessä ei ole siis sarjalle tyypillinen...Ladataan seuraavaa sisältöä