Suomi
Gamereactor
artikkelit

Star Wars -pelien tulevaisuus

Mitä Voima voi tuoda tullessaan?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Star Wars -pelien tulevaisuusStar Wars -pelien tulevaisuus

Star Wars on taas voimissaan, eikä pelkästään elokuvateattereissa. Nälkä kaukaisiin galakseihin sijoittuvista videopeleistä on kova. Electronic Arts on ilmoittanut yrittävänsä ottaa huomioon eri osia Star Wars -universumista, ja luoda erilaisia pelikokemuksia faneille räätälöityinä. Star Wars -pelien uuden toivon pilkistäessä horisontissa päätimme tutkia lähemmin, mitä tulevaisuus mahdollisesti tuo tullessaan.

Star Wars Battlefront II: Ensimmäinen "uusi" Star Wars Battlefront teki paljon hyvää ja vain vähän huonoa. Se ei kuitenkaan tehnyt kaikkea, mitä fanit halusivat tai ansaitsivat. Suurin valituksen aihe oli yksinpelikampanjan puute, mutta tämä tulee muuttumaan jatko-osassa. Sijoittajien puhuessaan Electronic Arts vahvisti, että Battlefront II julkaistaan syksyllä 2017 täysimittaisin yksinpelinkampanjan kera.

Vaikka itse tarinatilasta ei ole tarkempaa tietoa, Motive Studios on kiinnitetty työstämään sitä DICEn jatkaessa moninpelin parissa. Verkkomatsit ovat aina olleet Battlefront-pelien vetonaula. Eurogamerin ja tuottaja Paul Keslinin välisessä keskustelussa Keslin lupasi, ettei yksinpeliosiota tulla käsittelemään yhtään vähäpätöisemmin kuin moninpeliäkään.

Tämä on mainos:

Toinen toivomus faneilta on ollut mahdollisuus siirtyä kävelystä ajoneuvon ohjaksiin ilman mustaa väliruutua. Tätä Paul Keslin ei voinut luvata, emmekä oikeastaan voi syyttää DICE:a tästä. Miettikää, kuinka nihkeää olisi kiivetä AT-AT:n tai AT-ST:n ohjaamoon.

Ensimmäinen Star Wars Battlefront perustui alkuperäisen trilogian lisäksi Rogue One -elokuvalle omistettuun lisäosaan. EA:n mukaan jatko-osa tulee perustumaan useaan eri Star Wars -aikakauteen. Tämä vihjaisi samanaikaista matkailua niin menneisiin kuin tuleviin tapahtumiin. Mahdollisesti Battlefront II tulee pohjaamaan osan sisällöstään tarinan esiosiin, joista luonnollisesti esiin nousee Kloonien sota.

Battlefront II tulee varmaankin keskittymään myös uusiin elokuviin. The Force Awakens oli ainoastaan mukana yhden kartan verran ensimmäisessä Battlefrontissa, joten hyvin mahdollisesti sitä käsitellään jatko-osassa perusteellisemmin päähahmoja myöten. Rogue One oli taas hyvin esitelty viimeisimmässä Battlefront-laajennuksessa, joten se ei välttämättä ole enää mukana jatko-osassa. Mutta esimerkiksi tuleva elokuva, Star Wars: The Last Jedi, tulee olemaan osa Battlefront II:sta, ja eiköhän tulevaa Han Solon elokuvaakin tulla ottamaan huomioon.

Star Wars: The Old Republic: Biowaren kehittämä MMORPG on käynyt viiden vuoden elinkaarensa aikana niin ylä- kuin alamäetkin. Siirryttyään free-to-play-malliin on se vihdoin löytänyt oman paikkansa. Uusien elokuvien kasvattama suosio on myös varmaan auttanut nostamaan pelin suosiota. Bioware ja EA eivät anna pelinsä kuolla, mikä näkyy viime aikaisista lisäyksistä peliin. Viimeisen lisäosa, Knights of the Eternal Throne, julkaistiin viime joulukuussa, ja vielä tammikuun lopussa Bioware päivitti peliä massiivisesti.

Tämä on mainos:

Iästään huolimatta Star Wars: The Old Republic pystyy tarjoamaan edelleen paljon. Se on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen varsinkin, kun peruspeli on itsessään todella laaja ja nykyään vielä ilmainen.

HQ

Star Wars - Respawn Entertainment: Vaikka Titanfall 2 ei kaupallisesti pärjännytkään odotusten mukaisesti, pelin laatua ei käy kyseenalaistaminen. Tällä hetkellä Stig Asmussenin (God of War III:n ohjaaja) luotsaama tiimi työstää kolmannen persoonan toiminta- ja seikkailupeliä, joka pohjautuu Star Wars -universumiin. Studio on maininnut haluavansa laajentaa Star Warsin universumia pohjaten pelinsä aikakauteen, jota ei ole ennen nähty peleissä tai elokuvissa.

Pelin teosta näkyy vain lyhyt kohtaus netissä julkaistussa videossa, jossa kaksi näyttelijää käy taistoon valomiekoin. Voisi siis päätellä, että pelaajat pääsevät pelaamaan joko jedillä tai sithillä. Respawn on jo vahvistanut, että pelissä on kyse hahmoista ja heidän kokemuksistaan. Studio myös painottaa, että pelimekaniikka pitää olla ennen kaikkea sujuvaa ja hauskaa.

Vince Zampella (Respawin perustaja) sanoi Glixelin haastattelussa, että he ovat valmiita uhraamaan visuaalista laatua pelimekaniikan edestä, jos tähän tulisi tarve. "Pelissä pitää olla hyvä fiilis, sen pitää olla hyvin pelattavissa ja ennen kaikkea hauska." Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, tämä Respawnin peli julkaistaan 2019.

HQ
HQ

Star Wars - Visceral Games: Tässä on peli, joka potentiaalisesti pitää sisällään kaiken, mikä pitää meidät fanit tyytyväisenä: kokenut studio, taitavat suunnittelijat ja tarpeeksi aikaa. Visceral Games on todistanut hallitsevansa sci-fin lajityypin tekemällään Dead Space -trilogialla. Studio myös työsti Battlefield: Hardline -pelin DICEn ollessa kiireinen Battlefrontin ja Battlefield 1:n kanssa.

Yksi raskaansarjan tekijä pelin kimpussa on Amy Hennig, joka on käsikirjoittaja ja luova ohjaaja Uncharted-saagan takana. Hän lyöttäytyi yhteen Todd Stashwickin (useiden elokuvien ja TV-sarjojen kirjoittaja) kanssa työstääkseen tätä Star Wars -peliä. Toinen kovan luokan tekijä projektissa on Jade Raymond, joka on yksi alkuperäisistä Assassin's Creed -luojista. Tästä projektista ei siis taitoa puutu.

Lyhyt videopätkä netissä paljastaa kyseessä olevan kolmannesta persoonasta pelattava seikkailu- tai toimintapeli. Videossa näkyvä hahmo on tuntematon mutta hänen sijaintinsa ei. Kyseessä on selvästi kanttiini Mos Eisleyn reunalla Tatooine-planeetalla. Samainen kanttiini toimi paikkana, jossa Luke Skywalker tapasi ensi kertaa Han Solon ensimmäisessä Star Wars -elokuvassa. Videossa näkyy myös kaksi Star Destroyer -alusta ja lukuisia Tie Fightereitä, mikä viittaisi Imperiumin vahvaan läsnäoloon planeetalla.

Amy Hennig on myös kertonut, että kyseessä on yhteenkokoava narratiivi. "Tämä ei ole tarina yksittäisestä hahmosta, koska sellaisesta ei ole kyse Star Warsissa. Hahmojen pitää olla koordinoitunut ryhmä eli hetkessä yhtenäisesti reagoiva taho."

Tällainen viittaa suuresti moninpelin mahdollisuuteen, mutta jälleen kerran emme voi muuta kuin spekuloida asiaa. Yläpuolelta voit vilkaista EA:n videota tulevista Star Wars -peliprojekteista, joista Visceral Gamesin peliosio alkaa kohdasta 2:15min.

Lego Star Wars: Lego Star Wars: The Force Awakens julkaistiin viime vuoden kesäkuussa ja se otettiin vastaan positiivisesti pelaajien ja kriitikoiden keskuudessa. Tällä hetkellä ei ole tiedossa uutta Star Wars -universumiin liittyvää Lego-peliä mutta olisi outoa, jos Rogue One ei saisi omaa peliään tällä saralla. Warner valmistelee uuden Lego-pelin julkistamista, joten voisikohan se liittyä Star Warsiin.

The Fallen: 2010 Red Fly Studio työskenteli projektin parissa, joka sai inspiraation Darth Maulista. Star Wars: Episodi 1 - Phantom Menacen pahiksesta kertova projekti kuitenkin hyllytettiin lopulta. Hiljattain projektista alkoi nousta esiin yksityiskohtia, mukaan lukien muutama sekunti pelivideota ja lukuisia kuvia pelin ilmeestä. Nämä nostattivat puheita mahdollisesta projektin henkiin herättämisestä ja studio on jo kerennyt mainita, että he palaisivat projektin pariin oikein mielellään. Tällä hetkellä ei kuitenkaan ole mitään virallista tietoa, että näin tulisi käymään.

Toinen peruttu Star Wars -peli on 1313: kolmannesta persoonasta pelattava toimintapeli, joka olisi omistettu universumin palkkasotureille. Lucasfilmsin näyttämässä videopätkässä peli vaikuttaa erittäin vakuuttavalta. Projekti ajettiin lopulta alas, kun Disney osti Star Wars -lisenssin itselleen. On olemassa merkkejä, että pelin tekoa jatkettaisiin tulevaisuudessa. Mitään vahvistusta ei asialle ole.

Vaikka projekteja ei olisi vahvistettu tai edes virallisesti julkistettu näyttää siltä, että Star Warsilla on lupaava tulevaisuus peliteollisuudessa. Nyt jos vain joku voisi jatkaa Knight of the old Republic -lisenssiä, olisi maailmassa taas muutama iloinen Star Wars -fani lisää.

Star Wars 1313 Trailer

HQ

Star Wars: Maul artwork

Star Wars -pelien tulevaisuusStar Wars -pelien tulevaisuus
Star Wars -pelien tulevaisuus
Star Wars -pelien tulevaisuus


Ladataan seuraavaa sisältöä