Suomi
Gamereactor
arviot
SteamWorld Dig 2

SteamWorld Dig 2

Image & Form onnistui jälleen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Image & Formin ihmiset ovat selvästi itsevarmempia suhtautumisessaan pelinsä menestyksen verrattuna alkuperäiseen Steamworld Digiin. Tämän huomaa helposti siinä, kuinka pelaajalle esitellään vanhoja tuttavuuksia eräänlaisena fanipalveluksena. Ensimmäisessä pelissä lasketut palikat ovat löytäneet paikkansa, ja maailma tuntuu hyvin videopeliin soveltuvalta. Aiemman osan tuntemus ei kuitenkaan ole vaatimus jatko-osasta nauttimiselle, mutta sarjan faneille kokonaisuus nivoutuu yhteen selvästi paremmin verrattuna ensikertalaisiin.

Jatko-osan rakenne muistuttaa alkuperäisestä Steamworldista, mutta omaperäinen tyyli on nyt entistä helpommin nähtävissä. Kyseessä on kaunis peli. Kokonaisuus on hyvin rakennettu, eikä kestoa ole keinotekoisesti pitkitetty. Rakettirepun ja tarttumakoukun avulla liikkuminen itsessään on hauskaa.

Jumiin on niin ikään hankala jäädä, sillä sisäinen järjestelmä auttaa aina löytämään oikean suunnan. Avut voi halutessaan kytkeä pois päältä, mutta yleensä avustus on tehty hyvin, eivätkä vinkit tunnu liian päällekäyviltä. Maailma on aiempaa selvemmin jaettu erilaisiin alueisiin. Tämä helpottaa oman suunnan hahmottamista, ja ympäristöissä on myös aiempaa enemmän vaihtelua.

Ainoa mainittava huono puoli on, että ensimmäisessä Steamworldissa maailma muotoutui satunnaisesti rogue-lajityypin perinteiden mukaisesti. Näin ollen jokaisen tilanteen vaatima ratkaisu ei ollut automaattisesti selvillä, ja tämän seurauksena maailman tutkimisessa oli aivan omanlaisensa viehätys. Toisaalta tämä johti ajoittain myös siihen, että maailma tuntui liiankin satunnaiselta. Jatko-osassa Steamworld Dig 2 maailma on rakennettu käsin. Seurauksena on aiempaa enemmän ajatusta sisältävät kentät, mutta samalla toki menetetään tietynlainen yllätyksellisyys.

Tämä on mainos:

Steamworld Dig 2 on suositeltava kokemus kaikille pelatusta alustasta riippumatta, joskin itse suosin ehdottomasti Nintendo Switchin versiota. Joy-con-ohjaimilla pelattuna meno on erittäin toimivaa, ja grafiikka näyttää yhtä vaikuttavalta niin isolla kuin pienelläkin ruudulla. Image & Form on siis taas kerran onnistunut. Toivottavasti sarja jatkuu tulevaisuudessa.

SteamWorld Dig 2SteamWorld Dig 2SteamWorld Dig 2SteamWorld Dig 2
SteamWorld Dig 2SteamWorld Dig 2SteamWorld Dig 2
HQ
Tämä on mainos:
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Addiktoiva, paljon löydettävää, onnistunut suunnittelu, huumori, haaste, hyvä pelattavuus
-
Kaivaminen oli hauskempaa alkuperäisessä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Steamworld Dig 2 julkaistu Xbox Onelle

Steamworld Dig 2 julkaistu Xbox Onelle

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Steamworld Dig 2 julkaistiin jo syyskuussa 2017, ja Gamereactorin arvion voi lukea täältä. Peli julkaistiin ensin Nintendo Switchille, ja sen jälkeen alustoille Linux,...Ladataan seuraavaa sisältöä