Suomi
Gamereactor
laitearviot

Steelseries Apex M800

Steelseriesin mukaan uusi Apex M800 on maailman nopein mekaaninen näppäimistö. Pistimme laitteen testiin ottaaksemme väitteestä selvää.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Tanskalainen Steelseries on tehnyt hyvää tulosta PC ja konsolitarvikkeiden valmistajana. Ne ovat olleet laajasti käytössä ammattilaispelaajilla ja osoittautuneet laadukkaiksi myös Gamereactorin testeissä. Lupaukset Apex M800:stä "maailman nopeimpana mekaanisena näppäimistönä" tuntuivat kuitenkin ennakkoon liian rohkeilta. Esimerkiksi kilpailijoilla käytetyt Cherry-kytkimet eivät todellakaan ole siitä hitaimmasta päästä.

HQ

Käsiin saatua Steelseriesin uusi näppis huokuu laatua. Se on iso ja painavan tukeva sekä tyylikkäästi suunniteltu syvänmusta kokonaisuus. Makrot ovat sijoitettu vasemmalle ja takaa löytyvät kaksi USB-porttia. Rannetukea ei sen sijaan löydy, mutta ratkaisuna näppäimet ja käyttökulma ovat matalia, joten ranteet säästyvät pahimmalta rasitukselta. Pohjassa olevat tukitapit ovat sen sijaan vaihdettavissa eri kokoisiin. Se on kätevä ratkaisu, sillä näppäimistöjen kumitapeilla on taipumusta rikkoutua ajan kuluessa. Toinen pieni näppärä lisä ovat pohjassa olevat uurteet, joiden avulla esimerkiksi kuulokkeen tai mikrofonin johdot saa kulkemaan näppäimistön ali. Kokonaisuudessaan Apex M800 tekee välittömästi hyvän vaikutuksen ja valmistuslaadussa ei ole mitään nokan koputettavaa.

Tästä päästäänkin itse näppäinkytkimiin, jotka ovat kerta kaikkiaan jumalalliset. Steelseriesin omat QS1-kytkimet ovat tuntumaltaan erinomaiset, ja niiden tuottama vaste on yhtä lailla luotettava kuin myös salamannopea. Näppäimen lyönnit rekisteröityvät todella vaivattomalla painalluksella, ja asian huomaa heti jos vaihtaa mihin tahansa muuhun näppäimistöön. Esimerkiksi verrattuna omistamaani Razer Blackwidow Chromaan tai Corsair K70 RBG:een Steelseriesin uutuudessa pärjää puoli milliä rennommalla painalluksella.

Steelseries Apex M800Steelseries Apex M800

Apex M800 uhistelee tuplaprosessorilla; yksi on pelkille näppäinkomennoille toisen hoitaessa kaiken muun. Kustannuksissa ei selvästikään ole säästelty, vaan kaikki on suunnattu tuottamaan nopein ja tarkin mahdollinen vasteaika. Näppäinten pintamateriaalikin tuntuu äärimmäisen mukavalta sormenpäissä ja pelaajille tärkeimmät WASD-näppäimet on merkitty tuntumaltaan auttamaan vaikka Counter-Strike-aloittelijaakin. Erityistä mielenkiintoa herättää välilyöntinäppäin. Se on normaalisti pitkä ja ohut, mutta tällä kertaa painike on tuplasti paksumpi ja lyhyempi. Tuntuma on outo aluksi, mutta noin tunnin jälkeen sen käyttö oli täysin luontevaa ja tuntui jopa paremmalta kuin muilla näppäimistöillä.

Tämä on mainos:

Samaan tapaan kuin monet huippunäppäimistöt, on Apex M800 takavalaistu 16,8 miljoonan väriskaalalla. Valaisu on fantastinen ja LED-valot kattavat tasaisen pehmeästi kaikki näppäimet. Pienet yksityiskohdat parantavat kokemusta edelleen. Esimerkiksi näppäintä painamalla se muuttuu hetkellisesti ja palautuu sitten alkuperäiseen väriinsä. Tämä tuottaa entistä orgaanisemman ja dynaamisemman fiiliksen jo muutenkin mainioon käytettävyyteen. Valaistuksen ja värityksen voi tietysti muokata haluamakseen, ja sen voi yhtä lailla laittaa pois päältä jos siltä tuntuu.

Muokkaukseen käytettävä Steelseries Engine 3 -ohjelmisto on ihailtavan helppo ladata ja asentaa. Säätöjen tekeminen makrojen ohjelmoinnista valaistuksen säätöön on todella vaivatonta, eikä vaadi mitään ennakko-osaamista. Gamesense-ominaisuus puolestaan noteeraa pelit jopa reaaliajassa ja luo niihin lähes automaattisesti asetukset käytön perusteella. Tosin tällä hetkellä ominaisuus tukee vain kolmea peliä: Counter-Strike: Global Offensivea, Dota 2:ta ja Minecraftiä. Kun testasin sitä CS:ssä, niin näppäimistö esitti heti elinvoiman, haarniskan sekä ammukset valaisullaan ja väreillään. Kyseessä on hieno ominaisuus, sillä se tuo pelaamiseen oikeasti lisäarvoa tekemällä pelaamisesta entistä tunnelmallisempaa

Yhteenvetona voin luottavaisin todeta, että Steelseries Apex M800 on loistava näppäimistö. Se on lähes täydellinen paketti pelaajalle, ja sen yksityiskohdat on suunniteltu viimeistä myöten. En voi rehellisesti vannoa QS-1-kytkimien olevan oikeasti maailman nopeimmat, mutta kovan luokan pelaajalle ne ovat täydellisen sopivat välittämään komennot virtuaalisille taistelukentille. Omalla kohdallani Apex M800 on nopein ja välittömin näppäimistö, jota minulla on ollut ilo testata. Se on yksinkertaisesti brilliantti kokemus.

Steelseries Apex M800Steelseries Apex M800
Tämä on mainos:
Steelseries Apex M800
10 Gamereactor Suomi
10 / 10
+
Äärimmäisen nopea käyttövaste, huippuergonomia, laadukkaat materiaalit, hieno taustavalaisu ja helppo ohjelmoida
-
Ei rannetukea
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Steelseries Apex M800

Steelseries Apex M800

LAITEARVIO. Kirjoittaja Fredrik Lindman

Steelseriesin mukaan uusi Apex M800 on maailman nopein mekaaninen näppäimistö. Pistimme laitteen testiin ottaaksemme väitteestä selvää.Ladataan seuraavaa sisältöä