Suomi
Gamereactor
laitearviot

Steelseries Apex Pro

Steelseries on luonut magneettisen kytkimen, jonka vastus vaihtelee. Mutta toimiiko se?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Apex Pro on monella tavalla ihan oma juttunsa. Sillä on toki yhteistä veljensä Apex 7:n kanssa, mutta Pro on selvästi suunniteltu niin sanotuksi lippulaivatuotteeksi. Numeronäppäinten yläpuolella on Apex Series, joka siis on yhden napin OLED-näyttö ja äänenvoimakkuuden säätö sen yläpuolella. Mukana tulee magneettinen rannetuki, joka ei millään tasolla pärjää laadussa firman erikseen myymälle rannetuelle.

HQ
Steelseries Apex Pro

Jokaisella näppäimellä on oma RGB-valaistuksensa, mutta jokaisella kytkimellä on myös erikseen säädettävä vastus, joita ohjataan magnetismilla. Jokaisen näppäimen herkkyys on säädettävissä välillä 0,4-3,6 mm. Käytössä on kaikkiaan viisi profiilia, joten halutessaan voi laittaa vaikka Profile 1 pelaamiseen, Profile 2 työntekoon ja niin edelleen. Vasteajaksi Steelseries ilmoittaa 0,7 ms.

Steelseries Apex Pro

Näppäimistön niin sanottu Omnipoint-kytkin pystyy kytkeytymään päälle missä tahansa asennossa aina alkuasennosta pohjaan painamiseen saakka. Tämä saavutetaan magnetismilla, ja sen ansiosta näppäimistö tuntuu poikkeuksellisen nopealta. Mekaaninen vastus puuttuu, ja Steelseries lupaakin 100 miljoonan painalluksen takuun.

Tämä on mainos:

Muiltakin osiltaan näppäimistö on juuri niin laadukas kuin tämän tason hilavitkuttimelta sopii odottaa. Poissaolollaan loistavat kuitenkin erilliset makronäppäimet ja käyttöliittymä (eli UI). Kuori on tehty alumiinista, joten näppis tuntuu vahvalta ja kevyeltä. Laatu on siis kaikkiaan hyvä.

OLED-näyttö toimii yllättävän hyvin. Sitä on helppo lukea ja käyttää. Lisäksi on olemassa ulkopuolisten kehittäjien sovelluksia, kuten tässä tapauksessa Tidal, joka toimii hyvin näppäimistön kanssa. Asetuksia on paljon, joten laitteen saa muokatuksi mieleisekseen.

Steelseries Apex Pro

Hintaa on noin 200 euroa, mikä on paljon pyydetty näppäimistöstä. Näppäimistö itsessään on mahtava, mutta rannetuki on liian kova ja halvan tuntuinen. USB-paikan valo toimii hyvin, ja äänenvoimakkuuden säädön pitäisi tukea enemmän eri pelejä.

Tämä on mainos:

Kaiken kaikkiaan Steelseriesilla on hyvä ajatus, mutta kokonaisuus ei vielä ole niin hyvä, että se oikeuttaisi kovan myyntihinnan.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä