Suomi
Gamereactor
laitearviot

Steelseries Arctis 1

Steelseriesin huokeahintainen kuulokemikrofoni on markkinoilla, mutta miten se pärjää laadussa muille?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Steelseries toi kesällä markkinoille uudet kuulokkeet, joka on heidän valikoimansa ehdottomasti halvin. Hintaa ei ole kuin hieman yli 50 euroa. Summalla saa suurin piirtein Astro 1:n, mutta halvempaan hintaan. Mikrofoni ei kuitenkaan ole irrotettava. Kaapelin pystyy yhdistämään suunnilleen mihin tahansa laitteeseen. Steelserien kaapelit ovat aina melkoisen pitkiä, joten piuhan mitta ei tule koskaan muodostumaan ongelmaksi.

Steelseries Arctis 1

Hinnalla ei kuitenkaan saa kunnollista pääpantaa, vaan kuulokkeissa on silkka muovinen kaari pehmusteella. Kupit itsessään eivät ole kummoiset, mutta hinta huomioiden laatu on luokkaa "OK". Vastaavasti sisus on metallia, joten kokonaisuus on ehkä yllättävänkin vankkaa tekoa. Kunnollisen pääpannan puuttuminen häiritsee yllättävän vähän, eikä näin halvalta kuulokemikrofonilta voi priimaa vaatiakaan. Muotoilu on miellyttävä, sitä tuttua Steelseries-laatua.

Testaamisen aikana huomasin mikrofonin laadun olevan samaa luokkaa kuin muissa malleissa. Näin ollen mikrofoni toimii oikein hyvin suurimmalle osalle käyttäjistä. Jos kuitenkin mikrofonin hyvä laatu on ehdottoman tärkeä ominaisuus, kannattaa etsiä itselleen kuulokkeet jostain muualta. Mikrofoni nimittäin poimii taustahälyä liiankin tehokkaasti.

Tämä on mainos:
Steelseries Arctis 1

Sama pätee myös ääneen. Kupit tuntuvat ilmavilta, ja poimivat kaikenlaista ylimääräistä ääntä korviin verrattuna hinnakkaampiin kuulokkeisiin. Toisaalta äänentoistossa on tietty tarkkuus, jota osaa arvostaa ennen kaikkea nopeatempoisissa räiskinnöissä. Surround-ääntä ei ole, mutta silti äänen tulosuunnan pystyy yleensä kuulemaan varsin hyvin.

Huonona puolena on mainittava kiinteä piuha, joka suorastaan kutsuu erilaisiin vahinkoihin. Jos piuha juuttuu johonkin ja kiskoo luurit päästä väärään aikaan, menee koko setti todennäköisesti vaihtoon. Kupin sivussa on sekä äänenvoimakkuuden säädin että mikrofonin mykistysnappi kätevästi saatavilla.

Steelseries Arctis 1
Tämä on mainos:

Ei ole mitään erityistä syytä ostaa selvästi joko Arctis 1, 3 tai 5, ellei sitten ole etsimässä jotain aivan tiettyä toimintoa. Istuvuudessa on kuitenkin eroa verrattuna hinnakkaampiin malleihin. Arctis 1 vaatii pienen säätämisen, kun taas kalliimmat mallit istuvat heti kerrasta hyvin päähän. Moinen havainto ei kuitenkaan oikeuta laskemaan arvosanaa. Musiikin kuunteluun Arctis 1 onkin sitten yllättävän hyvä.

On selvää, että tarjolla on parempiakin kuulokkeita, mutta tähän hintaan Arctis 1 on hyvä valinta.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä