Suomi
Gamereactor
laitearviot
Steelseries Arctis 9X

SteelSeries Arctis 9X

SteelSeries uskoo tehneensä parhaat saatavilla olevat kuulokkeet Xboxille. Mutta onkohan se nyt ihan noin?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kuulokkeiden ydin on se tunnettu Arctisin muotoilu: suoraviivainen ja yksinkertainen. Tässä tapauksessa pohjana ovat jo valmiiksi langattomat Arctis 7 -kuulokkeet kera Bluetoothin ja langattoman lähettimen. Teräksinen panta tekee kokonaisuuden kestäväksi ja vakaaksi. 9X on vieläpä koristeltu Xboxin vihreillä merkinnöillä.

Steelseries Arctis 9X

Mikrofoni on sisään menevä ClearCast, ja äänenlaatu on pääosin selkeä ja hyvä. Taustahälyä ei ole paljoa, enkä muista ihan heti testanneeni äänenlaadultaan yhtä hyvää mikrofonia langattomissa kuulokkeissa. Kupit ovat miellyttävät käytössä myös pidemmissä pelisessioissa. Ilma ei kulje yhtä hyvin kuin lähimmissä kilpailijoissa, mutta ylimääräiset äänet pysyvät hyvin poissa.

Äänenlaatu on edelleen SteelSeriesin tavaramerkki: dynaaminen ja selkeä. Ääni saattaa myös kuulua korviin tarpeettoman lujalla, joten tässä kannattaa olla varovainen. Laadun puolesta on perusteltavissa, miksi hintaa on noin 220 euroa.

Tämä on mainos:

Akun kesto näyttää riippuvan käytetystä äänenvoimakkuudesta. Lisäksi langaton käyttö ja Bluetooth voivat olla päällä samaan aikaan, ja puheluihinsa voi vastata pelatessaan. Testini mukaan yhdellä latauksella pärjää 18 tehokasta tuntia. Jos äänenvoimakkuus on maltillisempi, voinee kestoa olla hyvinkin sen yli 20 tuntia.

Steelseries Arctis 9X

Xboxin virran määrää osoittava kuvake on valitettavasti täysin turha, enkä löytänyt vaihtoehtoista tapaa saada selville, paljonko akkua on oikeasti jäljellä. Toivottavasti tulevissa malleissa on tätä varten mukana pieni LED-valo.

Käyttömukavuus on selvästi ollut tärkeää kuulokkeiden muotoilussa, ja ne istuvat päähän hyvin melkeinpä automaattisesti. Korvat eivät tuuletu yhtä hyvin kuin monissa muissa kuulokkeissa, mutta kuten mainitsin niin se ei haittaa.

Tämä on mainos:
Steelseries Arctis 9X

Kuulokkeet on tehty täysin yhteensopiviksi Xboxin kanssa, joten konsolinsa voi käynnistää itse headsetillä. Yhdistäminen toimii samalla tavalla kuin peliohjaimessakin, joka siis toimii ihan kohtuullisesti, joskin hieman kömpelösti.

Mukana pakkauksessa ei ole langalliseksi tekevää kaapelia, joten sellainen on hankittava kaupasta itse, mikä haluaa pelata langallisesti. Kummallista on, ettei langatonta lähetintä ole mukana paketissa: tämä olisi tehnyt yhdistämisen PC:hen hyvin helpoksi ja vaivattomaksi.

Steelseries Arctis 9X

Bluetooth toimii oikein hyvin. Odotankin, että tulevaisuudessa muodostuu enemmän tai vähemmän vakioksi mahdollisuus käyttää samaan aikaan sekä langattomuutta että Bluetoothia. Kuten aiemmin sanoin, äänenlaatu on riittävän hyvää, ja ne erottuvat hyvin. En muista ihan heti testanneeni ääneltään yhtä hyviä langattomia kuulokkeita.

Lopullisen päätelmän tekeminen on siis varsin helppoa. Kyseessä on vaikuttavan äänenlaadun tarjoavat langattomat kuulokkeet, joissa on lisäksi pitkä käyttöaika yhdellä latauksella, ja ne tuntuvat miellyttäviltä päässä.

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä