Suomi
Gamereactor
arviot
Stranger Things 3: The Game

Stranger Things 3: The Game

Kolmas kausi on katsottu Netflixistä, ja nyt on pelin vuoro.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Stranger Things saavutti Netflixissä suuren suosion heti ensimmäisellä kaudellaan heinäkuussa 2016, ja sittemmin sarja on kohonnut suorastaan populaarikulttuurin ilmiöksi. Nyt on aika arvioida peli Stranger Things 3: The Game, jota on mainostettu kolmannen kauden viralliseksi kylkiäiseksi. Tarkoituksena on ollut tarjota pelaajille kolmannen kauden tapahtumia pelimuodossa. Tavoitteessa onnistutaan osittain, mutta peli kärsii kiirehditystä kerronnasta. Suosittelen vahvasti pelaamaan vasta sitten, kun kolmas kausi on katsottu Netflixistä.

Stranger Things 3: The Game alkaa juuri siitä, mistä kolmas kausi muutenkin. Alusta lähtien pelaaja voi vaihdella kahden päähenkilön kesken (Mike ja Lucas). Joukossa on mukana aina kaksi henkilöhahmoa, jotka tosin voivat vaihtua pelin aikana. Pelattavat tehtävät eivät kauheasti eroa toisistaan, ja suurin osa pulmistakin ratkaistaan samalla tavalla, kuten kiskomalla kytkimiä oikeassa järjestyksessä. Tyypillisesti kuljetaan pisteestä A pisteeseen B, ja joku piestään matkan varrella. Luvassa on siis kolmannen kauden yksinkertaistettu versio.

Pelattavuus on yksinkertaista. Paikkoja laitetaan päreiksi pelihahmon aseella, jolloin saa ajoittain esineitä tai rahaa. Samaa mätkettä tehdään pahiksillekin. Maailman kanssa vuorovaikutetaan lähinnä vihuja piesten A-nappia painamalla, eikä peli muutenkaan rohkaise tutkimaan itseään.

Stranger Things 3: The GameStranger Things 3: The GameStranger Things 3: The GameStranger Things 3: The Game

Apuna taistoissa on jokaisen hahmon oma erikoiskyky, kuten Elevenin energiatussaus, Lucasin pommi tai Maxin parannuskyky. Torjuminen onnistuu itsensä ympärille voimakenttä luoden, ja roinaa päälle pukemalla saa pieniä parannuksia hahmolleen. Tätä roinaa voi nikkaroida työpöydällä käyttämällä maahan putoavat tavarat hyödyksi.

Tämä on mainos:

Stranger Things 3: The Game on tehty juonellisesti vain niille, jotka ovat sarjan Netflixistä katsoneet. Tapahtumissa hypitään tilanteesta toiseen moneen kertaan, ja aukkojen paikkaaminen jää pelaajan itsensä tehtäväksi. Tämä ei olekaan ongelma, jos on sarjan valmiiksi pohjille katsonut. Stranger Things 3: The Game on usealla eri hahmolla pelattava metroidvania, jossa on mukana nikkarointia ja suoraviivainen tehtävärakenne. Sivutehtävät eivät ole luokkaa "secrets of Hawkins", vaan niissä etsitään Karenille shampoota, Billylle hiukopalaa ja juostaan altaan leidin asioita toimittamassa. On silti sanottava, että ajoittain sivutehtävät ovat ihan kiinnostavia.

Peli on varsinaisen sarjan yksinkertaistettu versio, joka ei tuo mitään uutta kokonaisuuteen. Mielellään pelin kuitenkin pelaa, mutta tämä olettaen, että sarja on jo valmiiksi katseltu pohjille. Näin ollen Stranger Things 3: The Game jää auttamatta alamittaiseksi varsinkin TV-sarjaan verrattuna. Pelaaminen on onneksi ihan hauskaa varsinkin kaverin kanssa. Odotin silti selvästi enemmän.

Stranger Things 3: The Game
HQ
Tämä on mainos:
HQ
HQ
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
+
Miellyttävä grafiikka, hieno soundtrack, hauska pelata TV-sarjan tarinaa läpi, kaverin kanssa pelaaminen
-
Itseään toistava pelattavuus, tylsät pulmat, edes takaisin juoksentelu, yksinkertaistaa TV-sarjan tarinaa eikä syvennä sitä, laimeat sivutehtävät, liian yksitoikkoinen taistelu
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä