Suomi
Gamereactor
arviot
Super Mario Maker 2

Super Mario Maker 2

Tee-se-itse-Mario palaa takaisin entistä järeämpänä ja parempana.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ensimmäinen Super Mario Maker oli kenties yllättävänkin suuri hitti. Omien Mario-kenttien rakentelu vetosi monen ikäisiin pelureihin. Siinä missä jotkut keskittyivät tekemään mahdollisimman hauskoja ja helppoja baanoja, varsin monet päästivät sadistisimmat puolensa valloilleen luoden pelattavaksi liki mahdottomalta vaikuttavia tasoloikkahelvettejä.

Nyt sitä saa taas. Nintendo ei ole tyytynyt vain paketoimaan peliä uudestaan ja lätkäisemään järjestysnumeroa nimen perään, sillä Super Mario Mario Maker 2 on laaja ja vaikuttava paketti. Kaikki edelliseen peliin myöhemmin lisätty sisältö on mukana heti kättelyssä uusien jekkujen kera, eikä yksinpelaajiakaan ole unohdettu.

Näkyvimpänä muutoksena Super Mario Maker 2 heittää soppaan täysiverisen yksinpeliseikkailun, joka kuitenkin eroaa monella tavalla merkittävästi Marion aiemmista seikkailuista. Prinsessa Peach ei ole tällä kertaa pulassa. Sen sijaan tehtävänä on rakentaa Peachin linna uudestaan sen jälkeen, kun hajamielinen koira on ensin painanut rakennusoperaation nollausnappia. Homma tarvitsee kuitenkin rahaa, ja sitä tienataan erilaisten tehtävien muodossa.

Tehtävät sinänsä ovat tavanomaisia tasoloikkakenttiä, joissa useassa ideana on vain päästä maaliin. Pienenä twistinä kenttien rakenne on kuitenkin kovin erilainen muihin Mario-peleihin verrattuna. Kaikki kentät ovat puzzlemaisempia ja sokkeloisempia kuin tavallisesti, mikä antaa yksinpelille oman, erittäin miellyttävän leimansa. Seikkailulla on kestoakin viitisen tuntia, mikä pelin varsinaisen pihvin kylkiäisenä on oikein maistuva lisuke.

Tämä on mainos:

Rakentelu on tietenkin tälläkin kertaa se homman koko juju. Lähtökohtaisesti kenttäeditori toimii hyvin samalla tavalla kuin aiemminkin, eikä käyttöliittymää ole lähdetty suotta muokkaamaan liikaa. Eri palasia on kuitenkin käytössä heti kättelyssä paljon enemmän, ja niitä lisätään jatkuvasti yksinpelin ja omien kenttien julkaisujen myötä. Vaikka osan tavaroista joutuukin avaamaan, ei alussa silti ole sellainen olo, että editori rajoittaisi omia ideoita millään tavalla. Erinomaisen hienosti hoidettu.

Vanhat tutut ympäristöt ja fysiikat ovat mukana, eli Super Mario Bros., Super Mario Bros 3, Super Mario World ja New Super Mario Bros. Niiden kaveriksi matkaan on lyöty myös kaksiulotteinen versio Super Mario 3D Worldista omine palikoineen, joten myös ihana kissapuku on matkassa. Jo ennalta monipuolisessa paketissa 3D World on kuin kirkkaan punainen kirsikka kakun päällä.

Super Mario Maker 2 on kokonaisuus, jossa aivan kaikki vain toimii. Pelasitpa sitten yksin tai kaverin kanssa, halusit suunnitella omia kenttiä eli et, jotain on silti tarjolla. Helppokäyttöisten valikoiden erittäin monipuoliset vaihtoehdot suunnitteluun koukuttavat rakentamaan vähintään yhtä paljon kuin julkaisun jälkeiset statistiikat siitä, kuinka moni kentän on oikein läpäissyt ja missä kohden pelaajat maailmalla ovat kentässä henkensä heittäneet. Eihän tätä voi kuin suositella lämpimästi.

HQ
Tämä on mainos:
HQ
HQ
Super Mario Maker 2Super Mario Maker 2Super Mario Maker 2Super Mario Maker 2
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Helppokäyttöinen mutta monipuolinen editori, Mukana myös yksinpeli, sisältöä tuntuu riittävän loputtomiin
-
Jostain löytyy aina kuitenkin vieläkin parempi kentänrakentaja
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
GR:n joulukalenteri, 16. luukku

GR:n joulukalenteri, 16. luukku

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Joulukuu on taas täällä. Se tarkoittaa tietenkin myös joulukalenteria, jonka kisoista on mahdollista voittaa toinen toistaan mukavampia palkintoja. Jouluaattona...Ladataan seuraavaa sisältöä