Suomi
Gamereactor
ennakot
Super Smash Bros. Ultimate

Super Smash Bros. Ultimate

Marion tähdittämä taistelupelisarja tekee odotetun paluun Nintendo Switchillä. Ja tällä kertaa mukana ovat kaikki kaverit.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Vellokset ovat täällä taas. Joka ikinen! Super Smash Bros. -sarjan seuraava osa sisältää kaikki suosikkihahmot - kaikki, jotka ovat koskaan olleet pelattavissa - eikä siis syyttä suotta kanna Ultimate-lisäkettä nimessään. Tähän porukkaan kuuluvat Mario, Sonic, kolme eri versiota Linkistä, se outo Game & Watch -hahmo ja kaikki aiemmin ladattavana tarjotut hahmot, kuten Bayonetta ja Final Fantasyn Cloud Strife. Jopa Solid Snake tekee paluun, vaikka ei olekaan Nintendon konsoleilla vähään aikaan muuten esiintynyt.

Koko kööri olisi liian pitkä listattavaksi tässä. Varmasti mukana olevia hahmoja on lähes 70 kappaletta, mikä on äärimmäisen huikea määrä. Joukkoon saadaan jopa muutama tässä sarjassa ennennäkemätön hahmo, joista mainittakoon esimerkiksi prinsessa Peachin tummatukkaisempi kaksoisolento Daisy. Uusi suosikkini on kuitenkin Splatoon-sarjasta tuttu Inkling. Hahmosta on kuusi eri vaihtoehtoa, jokaisella oma värinsä, ja hahmo tehostaa iskujaan suihkauttamalla mustetta vastustajansa päälle. Jos näitä laittaa kaikki kuusi kerrallaan samalle kentälle, meno on yhtä värikästä räiskähdysten sarjaa. Maalaustelalla rullailu ei koskaan käy tylsäksi, usko pois.

Viimein myös Metroid-sarjan iso paha Ridley-avaruuspiraatti liittyy joukkoon pelattavana hahmona. Tuntuukin siltä kuin kaikki olisi kutsuttu näihin karkeloihin. Poikkeus sääntöön on Waluigi-parka, joka joutuu edelleen tyytymään sivuhahmon osaansa. Kovat on ajat hänellä, Nintendon kehityskoneistossa. Tukea tosin heltisi Nintendo-faneilta, jotka rynnivät foorumeille pelin E3-paljastuksen jälkeen. Vielä on aikaa ja toivoa, että ylenkatsottu Wa-veli pääsisi mukaan toimintaan, kun peli jouluna ilmestyy.

Tämä on mainos:
Super Smash Bros. Ultimate

Pelillisesti Ultimate edustaa edelleen tuttua Smash Brosia kaikkine hulluuksineen. Hahmot taistelevat suunnilleen niin kuin ne ovat aiemmissakin osissa pelittäneet, mutta Nintendo on tehnyt pieniä viilauksia toiminnan tasapainoon. Kahdeksan pelaajan mätkintäkarkelot ovat silti yhtä raivostuttavia, kun erikoishyökkäykset leimahtelevat oikealla ja vasemmalla. Monille Smash-sarja on aina ollut enemmän bilepeli kuin vakava taistelupeli, mutta myös syvyyttä tuntuu löytyvän niille, jotka sitä kaipaavat.

Silmiinpistävää uudessa osassa on uudistettu ulkoasu, jonka ansiosta kaikki näyttää selvästi paremmalta kuin Super Smash Bros. Wii U:ssa. Ero syntyy etenkin tekstuurien yksityiskohdissa ja näyttävämmässä valaistuksessa. Graafiset parannukset ovat tervetulleita, koska monet tutut areenat palaavat tähän versioon. Ne näyttävät Switchillä paremmilta kuin koskaan.

Super Smash Bros. Ultimate
Tämä on mainos:

Kilpailullisempia pelejä ajatellen peli tarjoaa uuden vaihtoehdon, joka mahdollistaa minkä tahansa kentän pelaamisen Omega- tai Battlefield-muodossa. Omega tarkoittaa, että kentällä on vain yksi suora taso, jolla hahmot liikkuvat. Battlefield-muodossa kentillä on myös kolme korotettua tasoa. Ja kyllä: Ultimate tukee myös alkuperäisiä Gamecube-ohjaimia.

Super Smash Bros. Ultimate vaikuttaa nimensä veroiselta. Siinä on suunnaton hahmovalikoima, valtavasti kenttiä ja entistä paremmat grafiikat. Lisäksi Switchin irrotettavan näytön ansiosta peliä voi pelata missä vain. Nintendolle täytyy nostaa hattua yrityksestä koota koko sarja, kaikki mikä siinä on hyvää, tällä tavoin yksiin kansiin. Samalla yhtiöllä on mahdollisuus tuoda Smash Brosin kilpaharrastajat yhteen saman nimikkeen ääreen.

Toki pelissä on vielä paljon, mitä ei tiedetä. Nintendon pitää vielä kertoa pelimuodoista ja verkkopelistä. Vakuuttavan E3-esityksen jälkeen en malta odottaa, että pelistä nähdään lisää. Ja oikeutta Waluigille!

HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä