Suomi
Gamereactor
arviot
Super Stardust Ultra

Super Stardust Ultra

Housemarquen PS4:lle käännetty tuttu retroräiskintä jää hieman puolivalmiiksi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Retrohenkisten pelihallissa syntyneiden pelien päivittäminen on vaikeaa, sillä niiden veto tulee usein yksinkertaisuudesta. Jos sitä menee sörkkimään, on vaarassa hävittää pelin terävimmän ytimen tarpeettoman hötön alle. Siksi Housemarquen työ Super Stardustin parissa on ollut erityisen onnistunutta. Kun tätä työtä Playstation 4:n oman Ultra -version kanssa jatkaa D3T, suurempi ei ole automaattisesti kauniimpaa.

Ideana on jälleen pistellä asteroidit ja alienit paloiksi pallonmuotoisen planeetan stratosfäärissä kiitäen. Mukana on edelleen kolme asetta, joista ruoskamaisesti liikkuva kulta-asteroidien tuhoamiseen erikoistunut torrakko on valikoiman hauskin ja omaperäisin. Kaksi muuta ovat perinteisempiä pallotykkejä kivi- ja jääasteroideja varten. Peliä elävöitetään vielä pommeilla ja niin pelastautumiseen kuin tuhoamiseen soveltuvalla rynnistyshyökkäyksellä. Lopputulos on neonhehkuinen partikkelikavalkadi alati kiihtyvässä tempossa. Kaikesta visuaalisuudestaan huolimatta toiminta säilyy helposti seurattavana yhtä ärsyttävää planeettaa lukuun ottamatta. Sen pintakuviointi on aivan liian kirkas ja värikäs, jolloin pelaamisen kannalta olennainen informaatio hukkuu sen kikkailun alle. Harmillisesti tämä planeetta on Ultran mielenkiintoisimman pelimuodon oletustausta.

D3T on tehnyt hyvää työtä perusmekaniikan kanssa. Stardust pyörii pomminvarmasti FullHD-resoluutiolla 60 ruutua sekunnissa tiputtamatta ruutuakaan välistä. Playstation 4:n tehoilla homma ei ole erityisen haastava, mutta tässä kohtaa pallon pudottaminen olisi ollut näin hektisessä räimeessä tuhoisaa.

Uudistuksien kohdalla määrä on selkeästi korvannut laadun. Pelimuotoja on iso tukku lisää, mutta yksikään niistä ei kohoa lähellekään alkuperäisen idean tasoa. Yhdessä aseet on poistettu ja käytettävissä on vain pommi. Toisessa vihollisia pitää vältellä ja tuhota ryntäyshyökkäyksellä. Kolmannessa alus jättää jälkeensä tuhoutumattomien kivien vanaa hieman matopelin tyyliin. Erikoisin on Twitch-striimauspalvelun interaktiivista ominaisuutta hyödyntävä pelimuoto, jossa katsojat voivat ajoittain vaikuttaa pelin etenemiseen joko auttamalla tai rankaisemalla pelaajaa. Idea on sinänsä hauska, mutta monien muiden pelimuotojen tavoin sekin on jäänyt hyvin raakilemaiselle tasolle.

Tämä on mainos:

Super Startdust Ultra on Playstation 4:n omistajalle ihan hyvä hankinta, etenkin jos peli on edelliseltä sukupolvelta kokematta. Pelattavuus on edelleen täyttä timangia ja piste-ennätysten metsästäminen yhtä hauskaa kuin ennenkin. Super Stardust HD:n veteraaneille uudet pelimuodot eivät tarjoa mitään niin hienoa tai erikoista, että virtuaalikauppaan olisi syytä hilpaista.

HQ
Super Stardust UltraSuper Stardust UltraSuper Stardust Ultra
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Peruspeli toimii, tasainen ruudunpäivitys
-
Paljon höttöä, vähän uudistuksia
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä