Suomi
Gamereactor
arviot
Syphon Filter: Logan's Shadow

Syphon Filter: Logan's Shadow

Jälleen olisi maailma pelastettavana. Terroristit punovat ilkeitä juoniaan ja Gabe Loganin on tartuttava toimeen. Syphon Filter: Logan's Shadow ei yllätä omaperäisyydellään, mutta pelilliset ansiot ovat kunnossa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Somaliterroristit ovat kaapanneet laivan Afrikan rannikolla. Paatin ruumassa on jotain erittäin tärkeää ja agentti Gabe Loganin epäkiitollinen tehtävänä on pelastaa lasti ja toimittaa vitosruumassa sijaitseva mystinen tuontitavara takaisin omistajilleen. Soppaa sekoittaa vanha arkkivihollinen, ja kuten arvata saattaa, ei kaikki ole sitä miltä näyttää. Agenttitarinaan lainataan jotakuinkin kaikki lajityypille ominaiset kliseet salaliitoista selkäänpuukottaviin liittolaisiin. Uskottavuuden viimeisetkin rippeet tuhoaa yliampuva ääninäyttely ja pökkelöt välianimaatiot. Juonen taso ja toteutus saavat jopa camp-henkisiä piirteitä. Gabe Loganilla on jatkuvasti kulmat kurtussa, eikä kukaan vahingossakaan hymyile.

HQ

Agenttihiiviskelyn muut ansiot ovatkin sitten toista maata, onneksi. Syphon Filter ammentaa pelilliset inspiraationsa samasta lähteestä Konamin Metal Gear -sarjan kanssa. Amerikan Sony on tehnyt omasta agenttiseikkailustaan kuitenkin rohkeasti omanlaisensa, eikä kaikkea ole lainattu nousevan auringon maasta. Tehtävän aikaisia radiokeskusteluja on huomattavasti vähemmän kuin Metal Geareissa, eivätkä löpinät keskeytä toimintaa. Viholliset eivät myöskään hälytä apujoukkoja muuten kuin huutamalla.

Eteneminen tapahtuu seinänvieruksia pitkin ja tulittaminen suojasta. Jos suojaa ei ole, Loganin kohtalona on yleensä harpunsoiton alkeiden opettelu. Myös viholliset osaavat hakeutua suojaan ja siirtyä tulen alta pois. Tekoälyllä on hetkensä, mutta pääasiassa pikseliterroristit ottavat kiltisti lyijyä vastaan. Pomovastustajat ja massoina päälle hyökyvät viholliset toisaalta tarjoavat mukavasti haastetta.

Hiivintää tukee erinomaisesti toteutetut kontrollit. PSP:ssä on vain yksi analogiohjain. Kahden tatin järjestelmää on Syphon Filterin tapauksessa emuloitu ottamalla toiseksi tikuksi oikean puolen toimintanäppäimet. Aseet ja käytettävät varusteet valitaan ristiohjaimesta. Oikeasta hartianapista tulitetaan. Järjestelmä toimii pienen totuttelun jälkeen erinomaisesti, eikä normaalia padiohjausta tule ikävä.

Pelin grafiikka ansaitsee suitsutusta. Nykykonsoleille ei ole mitään jakoa, mutta taskukonsolin ruudulla tällainen on jotain ennennäkemätöntä. Hahmomallit ja ympäristö ovat yksityiskohtaisia ja grafiikka pyörii ilman yhtäkään nytkähdystä. Jälki on suoraan verrattavissa PS2:n tuottamaan ulosantiin.

Tämä on mainos:

Äänimaailman toteutuksesta - karmeaa dialogia lukuunottamattta - ei löydy moitteen sijaa. Toimintaa tukee tunnelmallinen musiikkiraita ja äänitehosteet ovat kautta linjan mallikkaita. On kerrankin mukava törmätä terroristeihin, jotka eivät soperra lontoota. Arabit puhuvat arabiaa, Spetsnaz -sissit venäjää.

Toiminnan jaksotus on onnistunutta. Joskus räiskyttely katkaistaan pienellä aivopähkinällä. Suuria älynlahjoja pulmat eivät vaadi, mutta välillä on mukava keskittyä muuhunkin kuin tappotyöhön. Joissan kohdissa tarvitaan myös reaktio- ja napinhakkaamistaitoja. Osa toiminnoista suoritetaan takomalla toimintanappeja oikeassa järjestyksessä tai rämpyttämällä yhtä namiskaa mahdollisimman nopeasti.

Syphon Filterissä on käytössä automaattitallennus. Vapaa tallennus olisi sopinut paremmin, sillä tehtävien kesto on kohtuullisen pitkä. Tallentaminen on mahdollista ainoastaan tehtävien välillä, ja yhteen tehtävään saa kulumaan aikaa puolesta tunnista tuntiin. Tämä syö ikävästi ideaa bussimatkapelaamisesta, ellei matkusta pitkiä matkoja.

Sonyn agenttipaketti yllättää positiivisesti ja tarjoaa mukavan tiiviin kattauksen vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Ohaustuntuma ja graafinen toteutus ansaitsevat erityismaininnan. Juonellisesti Syphon Filter: Logan's Shadow on lähempänä Austin Powersia kuin James Bondia, mutta tallennusjärjestelmää lukuunottamatta on kokonaisuus tarkoin mietitty. Pitkän juna- tai bussimatkan kaveriksi Logan's Shadow sopii kuin pommivyö terroristille.

Tämä on mainos:
Syphon Filter: Logan's Shadow
Microsoft
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
pelattavuus, audiovisuaalinen toteutus
-
juoni, juonen toteutus, tallennusjärjestelmä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Syphon Filter: Logan's ShadowScore

Syphon Filter: Logan's Shadow

ARVIO. Kirjoittaja Juho Kuorikoski

Syphon Filterin sankari Gabe Logan alkaa olla varsinainen äijä ja toiminta-ikoni muiden joukossa. Uusin seikkailu PSP-käsikonsolilla on kuumaa kamaa.Ladataan seuraavaa sisältöä