Suomi
Gamereactor
artikkelit

Tällainen on Nintendo Switch Lite

Nintendo 3DS:n korvaaja on tässä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Nintendo Switch Lite on tulossa, ja kyseessä on puhtaasti käsikonsolityylillä pelattava Switch. Niin sanottu tavallinen Switch soveltuu niin mukana kulkevaan käsikonsolipelaamiseen kuin telakan avulla isolta ruudulta pelaamiseenkin. Lite on sitten valinta sellaisille pelaajille, joille riittää pelkästään käsikonsolityyli. Gamereactor pääsi vierailemaan Nintendon toimistolla, ja itse laite julkaistaan 20. syyskuuta 2019. Jo tunnin testaamisen perusteella on selvää, missä Liten potentiaali onkaan. Lite ei tunnu vajaalta Switchiltä, vaan on todellakin ihan omillaan seisova tuotteensa. Lite ei myöskään yritä korvata niin sanottua tavallista Switchiä, vaan pyrkii vetoamaan ehkä ennen kaikkea Nintendo 3DS -käsikonsolin faneihin.

Tällainen on Nintendo Switch Lite

Nintendo Switch Liten ensivaikutelmana on, että kyseessä on kompaktin kokoinen ja kevyt laite. Perinteiseen Switchiin verrattuna Lite tuntuu käsissä merkittävästi paremmalta jo kokonsa vuoksi (20,8 cm x 9,14 cm), ja ero tulee vielä merkittävämmäksi pitkissä pelisessioissa. Käteni ja ranteeni nimittäin kipeytyvät säännönmukaisesti mittavissa Switch-istunnoissa. Laitteen paksuus on ennallaan, mutta painoa on vain 277 grammaa verrattuna tavallisen Switchin 399 grammaan. Lisäksi muotoilu on pyöreä, joka tekee käsissä pitelemisestä miellyttävämpää kuin ennen. Joy-conit ovat nyt kiinni itse laitteessa, joita on tarjolla kolmessa värissä: keltainen, harmaa ja turkoosi. Ruutu on hieman pienempi kuin tavallisessa Switchissä (5,5" vs. 6,2"), mutta samalla uusi näyttö on kirkkaampi.

Ohjauksen osalta mukana on yksi selkeä muutos, joka tuo mieleen Nintendo 3DS:n, nimittäin ristiohjain eli D-Pad. Koska joy-coneja ei voi irrottaa laitteesta, niillä ei ole tarvetta toimia omina miniohjaiminaan. Siksi Nintendo on taas lisännyt mukaan sen vuosikymmenten varrella hyväksi osoittautuneen ohjaustyylin. Testasin Nintendon toimistolla Litella pelejä Super Mario Odyssey, Mario Kart 8 ja Super Mario Maker 2. Toisin sanoen Switch Lite on täysin yhteensopiva kaikkien Switchin pelien kanssa.

Tämä on mainos:

Epämiellyttävä hetki tuli kuitenkin vastaan Super Mario Odysseyn alussa, jossa peli ohjaa käyttämään joy-conia irti laitteesta, koska siten Cappy-lakin käyttäminen on helpompaa. Oletettavasti Nintendo julkaisee peleihinsä päivityksen tulevaisuudessa moisen tilanteen estämiseksi. Silti tällainen huolimattomuusvirhe pistää silmään ottaen huomioon, miten huolellinen Nintendo yleensä on laitteidensa ja peliensä kanssa.

Tällainen on Nintendo Switch Lite

Edellä mainittua kummallisuutta lukuun ottamatta Lite toimii aivan niin kuin Nintendo Switch muutenkin. Ruutu on pienempi ja kirkkaampi, mutta kuva on kirkas ja kaikesta saa hyvin selvää. Onko kahden pelaajan mahdollista pelata yhdellä ja samalla Switch Litella, vaikka joy-conit ovat kiinni itse vehkeessä? Sekin onnistuu, mutta pelaajien on liitettävä kaksi (tai useampi) joy-conia ulkoisesti konsoliin. Kun sitten tällainen kytkentä on tehty, seuraa uusi ongelma: Switch Litessa ei ole samaa takaosan tukea pystyssä pysymiseksi kuin tavallisessa Switchissä, joten Litea on hankalampi käyttää niin sanottuna pöytäkoneena.

Edellä kuvatut käytännön ongelmat auttavat hahmottamaan, että Switch Liten kohdeyleisö on erilainen kuin perinteisen Switchin. Lite on tarkoitettu ennen kaikkea mukana kulkevaa käsikonsolia arvostaville, ja Lite on selvästi ajateltu Nintendo 3DS:n korvaajaksi.

Tämä on mainos:
Tällainen on Nintendo Switch LiteTällainen on Nintendo Switch Lite

On tietysti huomioitava sekin, että Switch Lite on halvempi. Hintaa on 219,99 euroa, kun taas tavallisen Switchin hinta on 329,99 euroa. Tämä rohkaissee vanhempia hankkimaan Liten lapsilleen, koska halvemman hinnan lisäksi lapset eivät vie televisiota kotona itselleen Litella pelatessaan. Moninpelaaminen onnistuu paitsi verkossa Nintendo Switch Onlinen kautta, myös yhdistämällä kaksi tai useampi Switch Lite paikallisesti. Testaamisen aikana yhdistin laitteen useisiin muihin konsoleihin Mario Kart 8:n merkeissä, ja kaikki toimi loistavasti.

Korvaako Switch Lite tavallisen Switchin? Ei missään tapauksessa. Korvaako Switch Lite Nintendo 3DS:n? Ehdottomasti kyllä. Switch Lite vetoaa ennen kaikkea niihin pelaajiin, joille kannettavuus on kaiken a ja o. Ja tämän laite tekee hyvin. Julkaisu tapahtuu perjantaina 20. syyskuuta, ja 8. marraskuuta saadaan markkinoille edellä mainittujen keltaisen, harmaan ja turkoosin ohella erikoisempi Zacian & Zamazenta, jossa napit ovat punaiset ja siniset, ja taustaa koristavat legendaariset Pokémonit pelistä Pokémon Sword/Shield.

Tällainen on Nintendo Switch Lite


Ladataan seuraavaa sisältöä