Suomi
Gamereactor
artikkelit
Star Wars Jedi: Fallen Order

Tällainen on Star Wars Jedi: Fallen Order Xbox Series X:llä

Star Wars Jedi: Fallen Order sai hiljan päivityksen uudelle konsolisukupolvelle, ja nyt on aika testata nykykunto

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Star Wars Jedi: Fallen Order on minulle eräs parhaista Star Wars -peleistä koskaan. Kun paljastui, että peli on saanut päivityksen uudelle konsolipolvelle, päätin heti palata astialle. Pelasin testin vuoksi sekä tavallisella Xbox Onella että Xbox Series X:llä.

Star Wars Jedi: Fallen Orderilla on nyt kaksi toimintatilaa: Performance Mode (1080p / 60fps) ja Post-processing Mode (4K / 30fps). Kumpikin valitaan käyttöön ihan vain pelin päävalikosta, eikä peliä tarvitse käynnistää uudelleen niiden välillä vaihtaakseen. Molemmissa suoritustiloissa on puolensa. Performance Modessa valosapeli liikkuu sujuvammin, ja Post-Processing Mode on se paras valinta maisemien katseluun. Vertailun vuoksi tavallinen Xbox One ja PS4 rullaavat tasolla 1080p / 30fps, joten kumpikin uusi pelitila tekee pelistä paremman Xbox Series X:llä.

Star Wars Jedi: Fallen Order
Tämä on mainos:

Heti aluksi huomasin, miten paljon nopeammin pelaamaan pääseminen on. Tavallisella Xbox Onella kesti noin kaksi minuuttia päästä alkuvalikosta itse peliin, ja Xbox Series X suoriutui urakasta ajassa 55 sekuntia. Asiaan vaikuttaa toki uusi SSD-levy, ja tämän jälkeen en aio enää palata Xbox One -version pariin.

On myönnettävä, että edes Post-Processing Modella ei ole luvassa leuat loksauttavaa grafiikkaa. Parannukset ovat merkittäviä, mutta niitä ei välttämättä huomaa, ellei sitten tee rinnakkaista vertailua vanhan ja uuden laitepolven kesken (kuten itse tein).

Xbox Onella suuri ongelma oli varjojen ja pintojen yksityiskohtien ilmaantuminen tyhjästä. Yllä olevalla videolla voi kohdassa 2:12 nähdä juuri tämän ilmiön. Samaa ei ole havaittavissa Xbox Series X:llä, ja pinnat ovat muutenkin elävämpiä ja yksityiskohtaisempia.

Star Wars Jedi: Fallen Order
Tämä on mainos:

Star Wars Jedi: Fallen Orderin ruudunpäivitys keräsi paljon kritiikkiä pelin julkaisun aikaan, sillä vauhti putosi usein selvästi alle 30 ruudun sekunnissa sekä PS4:llä että Xbox Onella. Moinen ei ole ongelma Xbox Series X:llä, ja Performance Modella ruudunpäivitys pysyttelee jatkuvasti lukemissa 60 ruutua sekunnissa. Moinen ominaisuus tulee tarpeeseen, sillä taisteluissa menestys riippuu monessakin paikassa juuri siitä, miten nopeasti ehtii tilanteisiin reagoimaan.

Erot vanhan ja uuden sukupolven konsoleilla eivät ole luokkaa "yö ja päivä", ellei sitten pelejä tuijota rinnakkain. Silti Xbox Series X on selvästi se paranneltu versio monellakin tavalla. Performance Modella mennään tasaisesti 60 ruutua sekunnissa, eivätkä pinnat pompahda ruudulle tyhjästä niin kuin ennen. Latausajat ovat merkittävästi nopeammat, sillä lataaminen käytännössä puolittuu entiseen verrattuna. Jos siis Star Wars Jedi: Fallen Order on vielä kokematta, kannattaa ehdottomasti pelata se Xbox Series X:llä.

HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä