LIVE
HQ
logo hd live | The Rogue Prince of Persia
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Suomi
   Gamereactor
   artikkelit

   Tällainen on Wii U

   Nintendon uusi konsoli esiteltiin E3:ssa. Kokosimme tietopaketin Wii U:sta tähän mennessä saaduista rautatiedoista ja konsolin erikoisesta ohjaimesta.

   Tilaa uutiskirjeemme tästä!

   * Pakollinen tieto
   HQ

   Suorituskyky
   Wii U:n vääntövoimasta on spekuloitu runsaasti, mutta kaiken kuulemamme perusteella se vaikuttaa olevan verrattavissa Playstation 3:n suorituskykyyn - parempi joissain asioissa, huonompi toisissa. Pelit käyttävät 720p:n tai 1080p:n HD-kuvanlaatua pelistä riippuen. Konsolissa on kovalevyn sijasta sisäänrakennettu flash-muisti tallentamista varten, ja muistia voi laajentaa joustavasti SD-muistikorteilla. Edessä on kaksi USB-porttia, joita on kaksi lisää konsolin takana. Sieltä löytyvät myös kytkennät Wii Sensor Barille ja HDMI 1.4:lle. Pelit talletetaan Nintendon omalle levyformaatille, jonka kapasiteetti venyy 25 gigatavuun saakka. Grafiikkakortti on Radeon-johdannainen AMD:ltä, kun taas keskusprosessori on moniytiminen IBM Power 7. Kummastakaan ei ole paljastettu kellotaajuuksia.

   Tällainen on Wii U

   Pelit
   Vaikka teknologia olisikin kohdallaan, ovat pelit Wii U:n suurin vetonaula. Superstara Mario palaa taas New Super Mario Bros. U:n merkeissä, Wii-versiota pelanneille tutuissa meiningeissä. Pikmin 3 julkaistaan samaan aikaan konsolin kanssa, ja se on yhtä aikaa fiksu ja mukava, kuin myös tasoloikka Scribblenauts Unlimited. E3:ssa Nintendo puhui lämpimästi laajasta tuesta kolmansien osapuolten peleille, ja näin voimmekin alkaa vartoa pelejä kuten Zombi U, Assassin's Creed III, Call of Duty: Black Ops II ja Batman: Arkham Asylum.

   Valikoituja yksityiskohtia

   Tämä on mainos:

   1. Kamera etupaneelissa
   Wii U Gamepadin etupaneelia koristaa kamera, joka on lähinnä tarkoitettu videochattia ja valokuvia varten, mutta sitä voidaan myös käyttää peleissä pelaajan skannaamiseksi mukaan toimintaan.

   2. Kunnolliset ohjaintatit
   Kun Wii U esiteltiin viime vuonna, Gamepadissa oli samanlaiset Sliders-ohjaimet kuin Nintendo 3DS:ssä, mutta yhtiö otti kritiikistä opikseen ja vaihtoi ne kunnollisiin analogitatteihin, jotka ovat Nintendolla ensimmäistä kertaa myös klikattavissa.

   Tällainen on Wii UTällainen on Wii U

   3. Merkittävä näyttö
   Näkyvin seikka Wii U Gamepadissa on sen 6,2-tuumainen kosketusruutu, joka tarjoaa nopean pääsyn valikoihin, karttoihin ja monenlaisiin minipeleihin. Ruutu on melko matalaresoluutioinen (854 x 480) eikä se tue multitouchia. Ruutua voi käyttää Wii U -pelien pelaamiseen television ollessa varattu.

   Tämä on mainos:

   4. Toimii kaukosäätimenä
   Wii U Gamepadia voi myös käyttää universaalina kaukosäätimenä television ja muiden laitteiden ohjailuun. Nyt äänenvoimakkuuden säätely ja televisiokanavilla piipahtaminen onnistuu pelin lomassa ilman television kapulan etsimistä.

   Tällainen on Wii U

   5. Wii U Pro Controller
   Usean alustan pelien tukeminen on ajanut Nintendon julkaisemaan Pro Controllerin, joka muistuttaa Xbox 360 -ohjainta kaikkine perusominaisuuksineen. Vielä ei ole selvää, myydäänkö tämä Wii U:n kanssa vai joutuuko sen ostamaan erikseen.

   6. Tatit ylös
   Sony sijoitti alunperin analogitattinsa hätäratkaisuna ohjaimen alalaitaan ensimmäisen Playstationin aikakautena. Microsoft on puolestaan suosinut epäsymmetrisiä asetelmia, ja nyt Nintendo on heittänyt tatit ohjaimen ylälaitaan, mikä on sekä ergonominen että omaperäinen veto.

   7. Mikrofoni ja gyroskooppi
   Wii U Gamepadiin on pakattu monenlaista teknologiaa, kuten mikrofoni, gyroskooppi ja kiihtyvyysanturi. Se tukee myös Near Field Communicationia eli NFC:tä, jolla Wii U voi lukea yhteensopivia kortteja ja figuureja, kun ne asetetaan ohjaimen päälle.

   Tällainen on Wii UTällainen on Wii U

   8. Yhteensopiva Wii-lisälaitteiden kanssa
   Kaikki vanhat Wii-lisälaitteesi toimivat myös Wii U:n kanssa, aina Wii-kapulasta Wii Fit -lankkuun saakka. Koska konsoliin saa vain kaksi Gamepadia, voivat toiset pelaajat käyttää muita ohjaimia osallistuakseen moninpeleihin. Enimmillään mukaan pääsee viisi pelaajaa.

   9. Viisi tuntia akkukestoa
   Wii U Gamepadin ruutu imee melkoisesti virtaa, ja siitä saa irti viitisen tuntia peliaikaa yhdellä latauksella. Tämän jälkeen se tarvitsee 2,5 tuntia latausaikaa, joten pelisessionsa kannattaa suunnitella ennalta.

   _______________________________________________________

   HQ

   (Video: Rayman Legends näyttää mallia Wii U:lla pelaamisesta)

   ENSIVAIKUTELMA - Kirjoittaja: Eerik Rahja
   Wii U Gamepadin mielenkiintoisin ominaisuus on pikkunäytön tuoma uusi ulottuvuus pelimaailmaan. Se kiteytyy moninpelatessa: Rayman Legends antoi erinomaisen maistiaisen Gamepadin potentiaalista, tarjoten pelikavereille kaksi selvästi erilaista pelikokemusta, jotka yhdistyvät yhdeksi kimppaseikkailuksi.

   Itse Raymanin ohjaaminen oli tuttua tasoloikkahupia Rayman Originsin malliin, eikä Pro Controller vaatinut Xbox-pelaajalta totuttelua. Vetovastuu jäi Gamepadin kosketusnäyttöä tottelevalle Murphy-henkiolennolle, jonka tehtävä oli raivata reitti muille pelaajille pelimaailman esineitä koskettamalla ja liikuttamalla.

   Yhteistyössä on voimaa, ja juuri tällaisia innovatiivisia pelejä Wii U tarvitsee menestyäkseen.   Ladataan seuraavaa sisältöä