Suomi
Gamereactor
lifestyle

Tämä kloonattu apina voisi nopeuttaa lääketieteellistä tutkimusta

Mutta sillä on monia eläinsuojeluryhmiä, jotka ovat huolissaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kiinan tutkijat ovat onnistuneet kloonaamaan reesusapinan. Uskotaan, että tämä voisi nopeuttaa huumetestausprosesseja, koska apina on samanlainen kuin ihmisen fysiologia.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun apina kloonataan, eikä varmasti ensimmäinen kerta, kun eläin kloonataan onnistuneesti. Vuonna 1996 luotiin kuuluisin kloonattu eläin, Dolly-lammas, käyttämällä toisen lampaan uudelleenohjelmoituja soluja, jotka muutettiin alkioiksi. Sama prosessi tehtiin kloonatun reesusapinan luomiseksi.

Kun muut yritykset epäonnistuivat, tämä klooni on elänyt terveenä kaksi vuotta, mikä tarkoittaa, että prosessi oli menestys. Tämä on saanut hälytyskellot soimaan eläinsuojeluryhmien kanssa, jotka ovat väittäneet, että tämä ei ole hyvä merkki tulevaisuudelle.

Jos reesusapinoita voidaan kloonata, mutta klooneja käytetään vain lääketieteellisiin testeihin, se on pohjimmiltaan vain tieteellisesti teknisiä olentoja, joilla testataan. On keskusteltava siitä, kuinka arvostamme kloonin elämää verrattuna luonnollisesti syntyneeseen eläimeen?

Tämä on mainos:

Kiitos, BBC.

Tämä kloonattu apina voisi nopeuttaa lääketieteellistä tutkimusta
National Geographic


Ladataan seuraavaa sisältöä