Ruoka-aineallergiat voivat tulla erittäin vakaviksi joillekin ihmisille. Anafylaksia on hengenvaarallinen allerginen reaktio, joka ilmenee, kun jotkut allergikot joutuvat kosketuksiin yhden tai useamman elintarvikkeen kanssa, jotka aiheuttavat nämä allergiat.
Yhdysvalloissa uusi lääke nimeltä Xolair on hyväksytty käyttöön. Lääke käyttää omalitsumabia anafylaksian riskin vähentämiseksi. Sitä on jo käytetty muihin allergioihin, mutta nyt sitä voidaan käyttää myös reaktioihin ruokaan.
Xolair pyrkii sitoutumaan solujesi IgE-vasta-aineisiin sen sijaan, että allergeeni sitoutuisi näihin soluihin. Tämä estää allergeenia löytämästä tiensä reseptoreihisi ja aiheuttamasta oireita. Tämä ei kuitenkaan ole parannuskeino, ja sinua kehotetaan silti välttämään tiettyjä ruokia, vaikka ottaisit Xolairia.