Suomi
Gamereactor
ennakot
Tekken 8

Tekken 8 tarjoilee pelaajille toistaiseksi kunnianhimoisimman tarinatilansa

Ennakkotestissä Tekken 8 ja sen kunnianhimoinen tarinatila.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kokeilin Tekken 8 -peliä menneenä keväänä, ja heti alusta asti oli selvää, että nyt kehittäjillä on mielessään jotain uutta ja erilaista. Rytmi on nopeampi, ja pelimekaniikka tukee jatkuvaa aggressiivista hyökkäämistä. Nyt pääsin kokeilemaan suurin piirtein valmista versiota, mikä tarkoittaa siis myös yksinpeliä.

Hyvin harvalla tappelupelillä on sellaista yksinpeliä, josta kannattaa edes mainita. Ne kolme poikkeusta ovat Mortal Kombat, Smash Bros. ja Tekken. Viimeksi mainittu tarjoileekin pisimmän yhtäjaksoisen tarinan pelien historiassa. Ensi vuonna täyteen tulee 30 vuotta.

Tavallisesti tarinassa on ollut kyse Mishiman klaanista, jossa Kazuya ja wanha kunnon Heihachi ovat olleet ristiriitojen takana. Tekken 8 muuttaa tuttua kaavaa siten, että Heihachi näyttää olevan muisto vain, ja Kazuya on ottanut ohjat. Mutta tietenkin Jun ja Jin Kazama haluavat moisen estää. Uusi tuttavuus on Reina, jolla on jokin yhteys Heihachiin.

Peli alkaa eeppisellä tappelulla, jota kansa pääsee kokeilemaan pelattavalla demolla 14. joulukuuta Playstation 5:llä, ja 21. joulukuuta sitten PC:llä ja Xbox Series X:llä (ja S:llä). Jin yrittää estää isänsä Kazuyan nousun pahaksi demoniksi, eli valitsemasta samaa kuin isä Heihachi. Jin ottaakin kunnolla lättyynsä menettäen samalla joitakin kykyjään.

Tämä on mainos:

Uusi Tekken-turnaus on niin ikään tulossa, ja Kazuan on määrä osallistua. Tarinatila on tietenkin osa tappelupeliä, joten luvassa on paljon kankeita sanailuja ennen tappelun aloittamista. Alun perusteella tämäkin on hoidettu paremmin kuin lajityypin peleissä keskimäärin. Ulkoisesti kaikki on selvästi parempaa kuin aiemmin aina välivideoiden ja puheen määrää myöten. Reina puolestaan sanoo tarinassa oppineensa Mishima-klaanin tekniikoita internetistä.

Demo päättyi vajaa tunti alkamisensa jälkeen. Havainnollistettuna on se, että kehittäjät ovat kunnianhimoisia tarinankertomisen suhteen. Vaikeustasoa näyttää nousseen, joten siihen tulee varautua. Kaikilla henkilöhahmoilla tuntuu olevan oma kevyt tarinansa, jota en valitettavasti voinut kokeilla. Sisältöä vaikuttaa silti olevan runsaasti, jos haluaa pelata Tekken 8:aa yksin.

Verkkopeli Arcade Quest päästää suunnittelemaan sen oman Tekken-taistelijan, ja sitten alkaa tie halki japanilaisten pelihallien ennen kuin se iso kisa koittaa. Kyseessä on harjoittelutila, jossa pääsee käsiksi homman nimestä yleensä. Pelatessa avautuu kosmeettista tavaraa, joita voi sitten pukea muissa pelimuodoissa taistelijoiden päälle.

Tekken Ball tekee paluun. Kyseessä on kevyt lentopallo 1v1-menolla. Sitä nähtiin ensimmäisen kerran pelissä Tekken 3, sitten Wii U:lla Tekken Tag Tournament 2:ssa ja nyt Tekken 8:ssa. Ajatuksena on seistä oikeassa paikassa ja tehdä palloon hyökkäyksiä vastustajan pään menoksi. Syvällisin tämä pelimuoto ei ole, mutta kyllä se voi viihdyttää koko illankin. Se voi vedota sellaisiinkin, jotka eivät yleensä tappelupeleistä perusta.

Tämä on mainos:

Tekken 8 julkaistaan 26. tammikuuta 2024.

Tekken 8Tekken 8Tekken 8Tekken 8
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä