Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
Tekken: Bloodline

Tekken: Bloodline (Netflix), 1. kausi

Pelisarjan ja kamppailulajien faneille tehty anime, joka vakuuttaa ennen kaikkea äänimaailmallaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Tekken: BloodlineTekken: BloodlineTekken: Bloodline

Tekken on pelisarjana ollut olemassa jo iät ja ajat, joten sitä tappelun tuoksinan takana olevaa tarinaakin on kertynyt. Katselin aikoinaan vuonna 2010 valmistuneen ihmisten näyttelemän elokuvan Tekken, ja muistaakseni muutaman kerran olen jotain Tekken-peliä kokeillut. Mikään asiantuntija en pelisarjan käänteiden osalta siis ole. Osaan kuitenkin arvostaa hyvää draamaa, ja itämaista kamppailulajiakin harrastin aikoinaan mustalle vyölle asti. Kuuden jakson mittainen anime Tekken: Bloodline ei pettänyt odotuksiani.

Tarina on varsin yksinkertainen ja perinteinen. Isänsä nuorena menettänyt Jin Kazama menettää erikoisen demonin hyökkäyksen seurauksena äitinsäkin. Jäljelle jää siis ottaa yhteyttä isoisä Heihachi Mishimaan, joka järjestää King of the Iron Fist -turnausta. Heihachin ankaran koulutuksen jälkeen Jin Kazama osallistuu turnaukseen, ja sitten mäiskitään.

Kuuden jakson mittaisen animen keskiössä on toki Jin Kazama tavoitteineen, mutta luonnollisesti kaikilla muilla on omat syynsä osallistua turnaukseen aina järjestäjä Heihachi Mishimaa myöten. Syyt saattavat olla hyvinkin maanläheisiä, tai sitten suorastaan ylimaallisia. Mutta aina ne ovat viihdyttävää seurattavaa.

Tämä on mainos:
Tekken: BloodlineTekken: Bloodline

Tekken: Bloodline ottaa tarinan puolesta itsensä haudanvakavasti, mutta toisaalta se varsinainen toteutus ei niin tee. Tappeluissa ei ole realismin hiventäkään, vaan tyyli ratkaisee. Jokainen taisto onkin omanlaisensa kohtaaminen, joka on jo pelkästään visuaalisesti mielenkiintoista seurattavaa. Aivan erityisen kiitoksen ansaitsee äänimaailma. Iskut mäjähtävät, luut rutisevat ja seinät kaatuvat rytisten niin, että se tuntuu sohvalla asti. En edes muista, koska viimeksi olisin yhtä paljon vaikuttunut elokuvan tai TV-sarjan äänitehosteista. Musiikki kerää tunnelmaa taustalla, mutta ei harmillisesti koskaan räjähdä täyteen paukkeeseen. Mieleen tulee kannen alla poriseva keitos, joka ei äänestä huolimatta koskaan kuohahda yli. Englanniksi tehty ääninäyttely toimii hyvin, sillä tekijät suhtautuvat rooleihinsa yhtä vakavasti kuin mitä tarina on heiltä edellyttänytkin.

Jaksoilla on mittaa vajaa puoli tuntia, joten yhteensä ensimmäisellä kaudella on kestoa alle kolme tuntia. Jonkinlainen ratkaisu saavutetaan kyllä, mutta ilmeisesti tekijät haluaisivat jo päästä toisen kauden kimppuun. Se sopisi minulle, sillä kyllä tätä ryskettä vielä muutaman kauden verran lisää katselisi.

Tekken: Bloodline edellyttää katsojalta tietynlaisia odotuksia. Pelisarjan tuntemus auttaa paljon, mutta ei kuitenkaan ole ehdoton vaatimus. Kamppailulajien fanitus ainakin jollain tasolla on vaatimus, ja tuskin tätä sarjaa muuten katselisikaan. Tekkenin ystävät voivat lisätä arvosanaan yhden pisteen lisää.

Tämä on mainos:
HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä