Suomi
Gamereactor
arviot
The Cosmic Wheel Sisterhood

The Cosmic Wheel Sisterhood

Maailmankaikkeuden kohtalo päätetään tässä vuorovaikutteisessa seikkailupelissä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
The Cosmic Wheel SisterhoodThe Cosmic Wheel SisterhoodThe Cosmic Wheel SisterhoodThe Cosmic Wheel Sisterhood

Kehittäjä Deconstructeamin peliä en ole aiemmin pelannutkaan, vaikka hyvää olen studiosta kuullut. Heiltä on tullut aikaisemmin The Red Strings Club, ja uudenkin pelin julkaisee Devolver Digital. Siksi oli pakko testata The Cosmic Wheel Sisterhood, joka onkin mahtava.

Pelaaja on noita, joka on elänyt maanpaossa asteroidilla viimeiset 200 vuotta. Yksinäisyydessä tavataan sellainen ikuinen olento kuin Behemoth, jonka kanssa tehdään useita sopimuksia maanpaosta pakenemiseksi. Homman juju on tietysti siitä, että maksu on suoritettava tehtävien päätösten mukaan. Tässä on The Cosmic Wheel Sisterhoodin pohja: jokaisella päätöksellä on seurauksensa.

Deconstructeam on luonut syvällisen dialogijärjestelmän, ja pelaajalla on aina mahdollisuus ohjata tarinaa haluamaansa suuntaan. Lopputuloksena syntyy tarina, joka on omanlaisensa pelaajan valinnoista riippuen. Kaiken lisäksi pelissä rakennetaan ja luetaan tarot-korttien pakkaa, ja tämän taidon opettaa Behemoth. Pääosassa nähtävä Fortuna on muutakin kuin pelkkä selvännäkijä, sillä hän määrää korteillaan myös tulevaisuuden suunnan.

Tämä on mainos:

The Cosmic Wheel Sisterhood on siis vuorovaikutteinen seikkailupeli. Ja kiitos käsikirjoituksen ja onnistuneen dialogin, pelaaja keskittyy jokaiseen jutusteluun täysillä. Pelaajan valinnat vaikuttavat kohdattaviin henkilöhahmoihin ja siihen, miten he suhtautuvat pelaajaan. Henkilökaarti on laaja, ja jokaisella on oma tarinansa kerrottavanaan. Pelaaja voi itse päättää, miten kuhunkin suhtautuu.

Korttien lukemisen seurauksena kootaan energiaa riippuen siitä, miten kyseinen kortti alun perin luotiin: ilmasta, vedestä, maasta tai tulesta. Ensin valitaan kortille tausta, ja sitten muutama erilainen koriste käyttäen hieman Call of Dutyn laatanluontityökalun kaltaista välinettä. Kortin luominen vaatii energiaa, mutta sama määrä hyvitetään korttia käytettäessä lukuhetkien aikana.

Homman juju on siinä, että ajoittain vastaan tulee tilanteita, jossa dialogin lopputuloksen määrittämiseksi vaaditaan tietty määrä energiaa. Toisin sanoen oman pakan parantaminen on aina hyvä juttu, mutta kannattaa olla myös energiaa tarpeeksi yllättäviä tilanteita varten.

Parasta The Cosmic Wheel Sisterhoodissa ei ole korttien luominen, vaan erilaisten tehtävien tekeminen, joita pelin aikana tehdään. Edessä saattaa olla esimerkiksi tarina siitä, miten Fortunasta tuli noita. Tylsiä hetkiä ei juuri ole, ja kyseessä on malliesimerkki siitä, miten haarautuvia tarinoita voidaan kertoa oikealla tavalla. Kun sitten kukaan ei vieraile maanpaossa elävän noidan luona, on edessä tylsiä hetkiä. Tällöin parasta on vain suunnata nukkumaan, ja se tuo mieleen strategiapelien päätä vuoro -toiminnon.

Tämä on mainos:

Tylsistä hetkistä huolimatta The Cosmic Wheel Sisterhood on mahtava vuorovaikutteinen seikkailupeli. Ja peli on hienosti animoitu. Deconstructeam osaa tehdä pikselitaidetta, ja taas kerran se on nähty. Jos siis on etsinnässä rentouttava ja hurmaava indiepeli PC:lle tai Nintendo Switchille, tässä se on.

The Cosmic Wheel SisterhoodThe Cosmic Wheel Sisterhood
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Mahtava dialogijärjestelmä, korttien luominen on hauskaa ja merkityksellistä, hahmokaarti, kaunis animaatio, helppo aloittaa ja pelata
-
Ajoittain tulee tylsiä hetkiä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä