Suomi
Gamereactor
ennakot
The Crew

The Crew

The Crew'sta voi hyvinkin tulla pätevä paketti osaksi alati kasvavaa massiivimoninpelivalikoimaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

The Crew:n konsepti on eittämättä mielenkiintoinen ja vähän kaluttu. Massiivimoninpelit elävät edelleen huippukauttaan tarjonnan monipuolistuessa, mutta autopelejä harva on yrittänyt laajentaa isomman kansan koettavaksi. The Crew'n skaala on ainakin kunnossa, sillä se sisältää pienennetyssä koossa koko Pohjois-Amerikan tunnettuine kohteineen aina Grand Canyonista Chicagoon ja Key Westistä Las Vegasiin.

Tarinankerronta on yllättävän suuressa osassa, vaikka itse jutun juoni ei suoraan sanottuna jaksa kovasti kiinnostaa. Pelaaja on FBI:n käsikynkässä omalla kostoretkellään rikollisorganisaation jäsenen murhattua tämän veljen. Pahis on hypännyt samalla porukan nokkamieheksi ja nyt hänet pitäisi tiputtaa pallilta alas. FBI:llä on omat lusikkansa sotkussa mukana. Lopputulos on taas se perinteinen tekosyy antaa oikeamieliselle pelaajahahmolle lupa tehdä ajoneuvorikoksia alamaailman kilpailuissa.

The Crew

Sijainnit vaikuttavat betan perusteella monipuolisilta leikkauksilta amerikkalaisista maisemista suola-aavikolta suolle. Kaupungit ovat samoin kutistettuja ja sisältävät suurimman osan tunnistettavista maamerkeistä. Kadutkaan eivät ole tyhjää täynnä, vaan siviiliautoja suhailee päämäärättömästi edestakaisin vaikkeivät aivan ruuhkaksi asti patoudukaan.

Tämä on mainos:

Suljetussa betassa keskityttiin Chicagon ja St. Louisin alueisiin ja piipahdettiin hieman New Yorkissa sekä Las Vegasissa. Sisältöä jäi siis vielä paljon kokematta ja näkemättä. Rannikolta pystyi tosin suhaamaan rannikolle vapaasti jo nyt ja kuulemma aikaa tällaiselle operaatiolle kuluisi n. kaksi tuntia. Oma porukka tyytyi posottamaan New Yorkista Floridan Key Westiin saakka testimielessä fiilistellen.

Pääjuonitehtävien lisäksi pelaaja voi haastaa itseään ympäri karttaa ripotelluilla haasteilla, jotka alkavat suoraan ajamalla aloitusportin läpi. Ne sisältävät kaikkea pujottelusta tarkkuusajoon ja pituushyppyyn, kartuttaen sekä rahakirstua, varustevalikoimaa että kokemuspisteitä. Ensimmäisellä valuutalla ostetaan uusia kiesejä ja tuunataan autoa.

Paremmat varusteet nostavat MMO-tyyliin auton suorituskykyä himpun verran edelliseen verrattuna. Kokemuspisteet avaavat uusia tehtäviä, antavat luvan käyttää kovempia viritysosia ja niin edelleen. Haasteet tuovat samalla mukavasti sisältöä pitkille reissuille, jos ei halua käyttää pikamatkustamisena toimivaa junaverkostoa tai lentokoneita isojen siirtymien välillä.

Ulkoasun lisäksi autoja voi virittää eri käyttötarkoituksiin. Mustang katukisamuodossaan sekä näyttää että tuntuu erilaiselta verrattuna saman auton off-road -muotoon. Saman auton voi virittää yhteensä viiteen eri vormuun uusien olomuotojen avautuessa pääsääntöisesti joka kymmenes taso.

Tämä on mainos:

Fysiikka- ja ajomallinnus ovat selkeästi rennon ajelun puolella. Sivuluisuja on helppo hallita ja tilannenopeus ei käy välittömästi fataaliksi. Tosin välillä pieni väärässä kulmassa sattunut osuma kiveen tai vastaantulijaan saattaa lennättää peltilaatikon melkoiseen hyrskynmyrskyyn läpi ilman ja pusikoiden. Haastavimmalla ajomallinnusvaihtoehdolla kokeneempikin pelaaja saa vahtia perän irtoamista hieman enemmän, mutta se ei sinänsä tarjoa etuja helpompiin vaihtoehtoihin nähden.

Kuvakulman saa virkistävästi niin auton ulkopuolelle, konepellille kuin sisällekin jokaisessa ajoneuvossa. Itse olisin kaivannut hieman enemmän realismia ajomallinnukseen etenkin autokohtaisten erojen korostamiseksi.

The CrewThe Crew

Peli on pääosin riittävän nätti ja kuulostaa hyvältä. Musiikkivalikoima oli hieman turhan jumputuspainotteista, mutta se on sopivaa taustamusiikkia pikateiden taittamiseen. Autot on mallinnettu siististi ja ne ottavat jopa kohtuullisesti osumaa tälleistä. Koreudesta on ymmärrettävästi pitänyt karsia skaalan takia Forzaan ja kumppaneihin verrattuna, mutta vaihtelevat ympäristöt paikkasivat polygonien ja valaistuksen puutteita mukavasti.

Pelin paras ja samalla betassa ongelmallisin ominaisuus oli mahdollisuus kisata yhdessä tuttujen tai tuntemattomien kanssa joko vastakkain tai saman tavoitteen puolesta. Ilmeisesti jokin päivitys betan loppupuolella onnistui rikkomaan toiminnallisuuden täysin, enkä saanut toviin yhteyttä kehenkään. Tällöin pelin suurin myyntivaltti iski pahasti vastaan ja paljasti samalla vanhan totuuden moninpelien oikuttelusta. Julkaisupäivänä kannattaakin katsella parit arviot ennen ostopäätöstä. Välillä yhteys kaverin kanssa syntyi, mutta kumpikaan ei nähnyt toisen autoa tai se hyppi viiveen takia radalla miten sattui.

Toimiessaan peli oli parhaimmillaan poikkeuksellista huvia. Kahden kaverin kanssa poliiseilta pakeneminen oli huomattavasti viihdyttävämpää. Tehtävätyypit olivat toistaiseksi pitkälti kilpa-ajoa, joten puhdasta yhteistyömeininkiä ei päässyt harrastamaan kuin ajoittain. Toivottavasti lopullinen versio ei hukkaa The Crew:n suurinta innovaatiota, ja tarjoaa nimenomaan porukalle mielekästä ajettavaa erilaisissa ympäristöissä.

Rajallinen aika The Crew'n parissa jätti odottamaan lisää. Ajomallinnus pyörii pitkälti siinä sarjassa kuin odotinkin ja kokonaisen ison valtio koluamisessa on eittämättä oma vapauden tunteensa. Jos tehtäviin saadaan lisää vaihtelua ja yhteistyössä pelaamiseen enemmän jujua eivätkä yhteysongelmat kiusaa, The Crew'sta voi hyvinkin tulla pätevä paketti osaksi alati kasvavaa massiivimoninpelivalikoimaa.

The Crew Closed Beta testattiin PC:llä.

The CrewThe CrewThe Crew
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

9
The CrewScore

The Crew

ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Ubisoftin automaailma on valtaisa mutta harvaan asutettu leikkikenttä.Ladataan seuraavaa sisältöä