Suomi
Gamereactor
arviot
The Curious Tale of the Stolen Pets

The Curious Tale of the Stolen Pets

Sympaattinen virtuaalipulmailu ihastuttaa suloisella tyylillään ja hauskoilla pulmillaan

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

The Curious Tale of the Stolen Petsin tarina on hiukan outo varsinkin, kun siihen yritetään yhdistää moraalista tarinaa sisarusten välisestä riidasta ja näiden välien palauttamisesta. Vaarin lemmikit ovat mystisesti kadonneet, ja saadakseen nämä eläimet takaisin hän pyytää pelaajan apua. Tarkoituksena on sukeltaa vaarin lapsenlapsen omiin muistoihin ja ratkoa pienet pulmat saadakseen suloiset lemmikit takaisin kotiin. Onneksi tarinaa ei käsitellä kuin taustalla vaarin jaaritteluilla, ja pääpaino on mielenkiintoisessa pulmailussa.

Pelissä on koluttavissa viisi miniatyyritasoa trooppisesta saaresta lumihuippuiseen vuoreen, joita pääsee tutkimaan jokaiselta mahdolliselta kantilta. Move-ohjaimet toimivat puhalluskukkien pöppöinä, joilla pelaaja voi pyörittää edessään näkyvää maailmaa ympäri, nostella sieltä tavaroita ja muutenkin muokata sitä. Tarkoituksena on löytää tasoon kätkeytyneet eläimet. Osa näistä eläimistä voi löytyä vaikka vain oikeaa pensasta pöyhimällä, mutta vastaan tulee huomattavasti monivaiheisempiakin pulmia, kuten esimerkiksi lumien sulattelua hiustenkuivaimella tai tulivuoren tukkimista hedelmillä.

Monivaiheisuuksistaan huolimatta pelin pulmailut pysyvät miellyttävän selkeällä vaikeustasolla. Jokainen ongelma on ratkaistavissa, kunhan hetken maailmaa on tutkinut. Tutkinnan yhteydessä eteen saattaa tulla tasoihin piilotettuja kultakolikoita, joiden merkitystä en keksi. Mahdollisesti niiden tarkoitus on ainoastaan pidentää pelin parissa vietettyä aikaa niitä etsiessä: pelin kun läpäisee alta tunnissa.

The Curious Tale of the Stolen PetsThe Curious Tale of the Stolen Pets
Tämä on mainos:

The Curious Tale of the Stolen Pets on graafiselta ilmeeltään suorastaan ihastuttava. Pelin maailma on ihanan värikylläinen, ja 3d-tekniikka muistuttaa ilmeensä ja animointinsa puolesta lähinnä lämminhenkistä vaha-animaatiota. Hahmot ovat todella sympaattisia, ja kokonaisuudesta huokuu todellinen ammattitaito.

Äänipuoli on myös mainiota. Ääniefektit istuvat hienosti yhteen visuaalisen ilmeen kanssa pienten eläinten kujerrellessa ja ambienssin vahvistaessa tason tunnelmaa. Kaunissäveliset musiikit lisäävät pelin uskottavuutta pysyessään poissa turhista lasten rallatteluista ja painottaessa enemmänkin balladien pariin.

The Curious Tale of the Stolen Pets on kaikin puolin sympaattinen virtuaalikokemus. Ohjaus on tarkkaa, tekeminen hauskaa ja audiovisuaalinen anti huoliteltua ja suloista. Tarina yrittää hiukan liikaa kikkailla ja tuntuu näin turhan päälle liimatulta. Myös pelin pituus hiukan harmittaa, sillä näin miellyttävässä maailmassa olisi viettänyt huomattavasti pidempäänkin aikaa. Joka tapauksessa kyseessä on yksi vuoden tunnelmallisimmista virtuaalipeleistä, jonka pariin kannattaa sukeltaa.

HQ
Tämä on mainos:
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Upea graafinen ilme, kivat pulmat, miellyttävä tunnelma
-
Vähän outo ja väkinäinen tarina, liian lyhyt
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä