Suomi
Gamereactor
ennakot
The Elder Scrolls: Legends

The Elder Scrolls: Legends

Bethesdan pakassa on muutakin kuin lainakortteja Hearthstonesta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Jo lyhyen vilkaisun perusteella The Elder Scrolls: Legendsin vaikutteet ovat selvät. Pintapuolisesti Legends vaikuttaa olevan vain klooni Blizzardin suositusta korttipelistä, mutta betaversioon tarkemmin tutustuttuamme löysimme tukun ominaisuuksia, joilla Legends erottuu Hearthstonesta.

Esikuvansa tavoin pelissä on kaksi pelaajaa joiden päämäärä on tiputtaa vastustajan elinpisteet nollaan hyökkäämällä joko olennoilla tai loitsuilla. Jokainen kortti vaatii tietyn määrän manaa, jota saa takaisin aina vuoron alussa. Peli alkaa yhdella manapisteella ja maksimi kasvaa joka kierros.

Otuksilla on hyökkäys- ja puolustusvoima. Jos 1/1 -otus käy 2/2 -otuksen kimppuun, ensimmäinen kuolee ja toisesta tulee 2/1. Jotkin kortit parantavat olentojen ominaisuuksia ja toisilla on kykyjä jo valmiiksi. Tietyt voivat esimerkiksi hyökätä heti, kun ne tulevan pöydälle ja toiset piiloutuvat vastustajan iskuilta. Ei mitään uutta auringon alla, siis.

Tämä on mainos:
HQ

Eroja onneksi löytyy, selkeimpänä pelin The Elder Scrolls teema. Se näkyy niin roduissa kuin loitsuissakin sekä Bethesdan fanien tunnistamina aseina. Peliä aloittaessa pääsee valitsemaan rodun ja kuvan, joka edustaa sinua taisteluissa. Jokaisella kansalla on myös oma erikoisuutensa, kuten oman rodun korttien houkutteleminen.

Toisekseen taistelukenttä on jaettu neljään osaan. Horisontaalinen viiva jakaa pöydän pelaajien kesken, mutta toinen vertikaalinen linja jakaa molempien kentän vielä kahtia. Olennot voi laittaa kummalle tahansa puolelle, mutta ne voivat toimia vain samalla puolella olevia vastaan (tai niiden eduksi). Sinun vasemman linjan olennot hyökkäävät siis vastustajan oikeaa linjaa vastaan ja toisinpäin.

Muutos kuulostaa pieneltä, mutta se tekee ison eron Hearthstonen taktiikoihin. Voit esimerkiksi houkutella pelaajaa puolustamaan vasenta laitaansa samalla, kun kyttäät mahdollisuutta hyökätäkin toiselta puolelta. Aseet ja erilaiset efektit vaikuttavat myös erillisiin linjoihin. Pelaajat voivat siis yrittää joko tasapainotella molempien linjojen välillä tai panostaa vahvasti vain yhteen ja selvitä toisen kohdalla minimipuolustuksella.

Tämä on mainos:

Pelissä on myös riimumekaniikka, jossa molemmilla pelaajilla on viisi riimua. Viisi vahinkoa ottaessa yksi näistä riimuista muuttuu kortinnostoksi. Järjestelmä tasapainottaa peliä etenkin alkupuolella, jos toinen saa selkeästi vahvemman alun pelille. Mukana tulee myös Profetia-niminen mekaniikka. Kun sillä merkattu kortti tulee käsikortteihin riimun kautta, sen voi pelata välittömästi jopa vastustajan vuorolla - ja ilman manaa.

The Elder Scrolls: LegendsThe Elder Scrolls: Legends
The Elder Scrolls: LegendsThe Elder Scrolls: LegendsThe Elder Scrolls: Legends

Pelin tyyli on myös Blizzardin versiota tummempi ja realistisempi ja muistuttaa enemmänkin Magic the Gatheringin visuaalista ilmettä. Korteissa oli myös enemmän informaatiota niiden ominaisuuksista.

Pakkakoko voi olla jotain 50 ja 70 kortin väliltä. Iso pakka antaa enemän vaihtoehtoja mutta pienemmästä on helpompi löytää se tarvittu kortti. Legends tulee olemaan free-to-play -peli, joten kortteja voi ostaa joko oikealla rahalla tai pelin sisäisellä kullalla. Ilmaiseksi pelaamisen helppoutta on toistaiseksi vaikea arvioida.

Pelissä on myös poikkeuksellinen yksityiskohtainen kuvitettu tarinapuoli. Kampanja esittelee pelaajalle sekä Elder Scrollsin maailman että pelin mekaniikat. Lukuisat moninpelimuodot tulevat kuitenkin kuluttamaan suurimman osan pelaajan ajasta.

Monet haluaisivat tietää, onko Legends Hearthstonea parempi peli. Vertailua on kuitenkin hieman epäreilu tehdä, sillä molemmat tarjoavat erilaisen kokemuksen. Blizzardin peli on kenties kompaktimpi ja halvempi pelata, mutta Legends tarjoaa enemmän syvyyttä ja taktisia mahdollisuuksia. Jälkimmäinen tulee kyllä näillä näkymin antamaan Blizzardin supersuositulle korttipelille kunnon vastuksen.

HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä