Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The Expendables 3

The Expendables 3

Ikärajan laskeminen ei ole The Expendables 3:n ainoa ongelma.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Barney Rossin (Sylvester Stallone) vetämä The Expendables -joukkio kokee viimeisimmällä tehtävällään karun tappion. Aiheuttajaksi paljastuu vaarallinen uhka Rossin menneisyydestä. Kalavelkoja perimään lähtevä Ross ei kuitenkaan ole enää valmis uhraamaan ystäviään vaaralliseen kostoretkeen, joten hän kasaa uuden ryhmän nuorista tulokkaista. Tehtävä ei suju kuitenkaan odotusten mukaisesti, ja Ross löytää itsensä entistä suuremmista ongelmista. 
 
Ensimmäisen elokuvan tavoin The Expendables 3 sisältää myös juonen, eikä se ole pelkkää aivotonta räiskintää. Toteutus ei kuitenkaan yllä hyvän idean tasolle. Ajatus oikean The Expendables -ryhmän vaihtamisesta uusiin tulokkaisiin tuntuu yksinkertaisesti epäloogiselta. Vanhan ryhmän hajoittaminen vaikuttaa myös elokuvan tunnelmaan, joka on aikaisemmasta iloisesta ja kevyestä hengestä poiketen ajoittain alavireistä. Vaikka näyttävää toimintaa mahtuu mukaan, tuntuu varsinkin elokuvan pidennetty versio kaikkine lisäkohtauksineen hieman tylsältä. Ensimmäinen jatko-osa sentään rymisteli rainan läpi liipaisin pohjassa vihollisia suolaten, mutta tällä kertaa katsojaa koetellaa kliseisillä käänteillä. 

The Expendables 3

 
The Expendables 2:ssa pahasti väsyneen näköinen Stallone on nyt huomattavasti freesimpi. Ikä näyttää kuitenkin painavan miestä, eikä hän jaksa kantaa vastuuta pääroolista automaatio-olemustaan enempää. Antonio Banderas taas ampuu roolinsa niin pahasti yli, että miehen adhd-sekoilut olivat vähällä aiheuttaa elokuvan keskeyttämisen. Huolestuttavan vanhasta ulkonäöstään huolimatta Harrison Ford vetää roolinsa perinteisen luotettavasti ja valovoimaisena. Elokuvan varsinaiset tähdet ovat kuitenkin Wesley Snipes ja varsinkin Mel Gibson. Miesten läsnäolo on todella energistä ja hallitsevaa kautta linjan, joten heitä katsellessa elokuva jopa tuntuu oikealta leffalta. Uusia ja täysin karismattomia tulokkaita en jaksa edes mainita. 
 
Toiminnassa saavutetaan ajoittain sitä kovasti kaivattua kasaritunnelmaa. Liekö samainen VHS-kausi lähellä myös elokuvan äänitiimiä, sillä elokuvan äänimaailma on todella lattea. Minigun surisee liian alhaisilla kierroksilla, tynnyriräjähdykset ovat täysin ponnettomia ja AK-47:n nakutus on yhtä muovista kuin elokuvan aseet. Tasapaksu ja dynamiikkaa vailla oleva äänimiksaus pistää oikein korvaan, eikä Rambosta kopioitu musaraidan jatkuva uudelleen soittaminen auta. 
 
Kotijulkaisu tulee sekä normaalin että pidennetyn version kera. Mukaan on mahtunut kivasti ekstrojakin, joista löytyy dokumenttia ja pilalle menneitä ottoja. Ihmetystä herättää erillinen Jason Statham klippi, joka on vain kohtaus suoraan elokuvasta, jossa Statham niputtaa pahiksia kaikilla mahdollisilla tavoilla. Muutenkin epätoivoinen tarve lisätä turhaa ekstramateriaalia julkaisuun tuntuu olevan kantava teema, sillä vaikka elokuvan pidennetty versio nostaa ikärajaa alkuperäisestä, ei se näy ainakaan sisällön rajuudessa. Noustakseen unohdettavien tusinarymistelyjen suosta, The Expendables 3 olisi tarvinnut paljon enemmän mojovaa toimintaa ja huomattavasti vähemmän Antonia Banderaksen sekoilua.

The Expendables 3The Expendables 3
Tämä on mainos:
04 Gamereactor Suomi
4 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä