Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
The Falcon and The Winter Soldier

The Falcon and The Winter Soldier (Disney+), 1. kausi

Kaiken alla on hieno tarina, mutta siihen ei ole aikaa paneutua.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Pauketta kyllä riittää, ja The Falcon and The Winter Soldier pyrkii selvästi olemaan henkilökohtaisempi lähestymistavassaan kahteen päähenkilöön, jotka ovat aiemmissa elokuvissa joutuneet sivuosaan nimekkäämpien hahmojen tieltä.

Disney+ -palvelun ajatus nostaa keskiöön aiemmin vähemmälle huomiolle jääneitä henkilöhahmoja käy järkeen. Monin tavoin The Falcon and the Winter Soldier on juuri tällainen sarja syventäen katsojan ymmärrystä Sam Wilsonista ja Bucky Barnesista. Juonellisena harjoituksena The Falcon and the Winter Soldier on menestys, ja toivottavasti Disney rakentaa samanlaiselle pohjalle tulevaisuudessa. Samaan aikaan monia muita osa-alueita ei käsitellä riittävästi, ja näin lopputulos ei ole niin mahtava kuin olisi voinut olla.

HQ

Kaikkiaan kuuteen jaksoon jakautuvalla sarjalla on tapana esitellä mukaan sellaisia uusia henkilöhahmoja, joilla ei kuitenkaan ole suurtakaan vaikutusta itse tarinaan. Tai sitten nämä uudet henkilöhahmot eivät onnistu kaappaamaan toivotulla tavalla katsojan huomiota itselleen. Keskeinen kolmikko on Wyatt Russelin John Walker, Sebastian Stanin Bucky Barnes ja Anthony Mackien Sam Wilson, mutta muuten mukana on huimasti hukattuja tilaisuuksia.

Daniel Brühl'n Baron Zemo ei lopulta ole niin pitkälle kehitetty hahmo kuin aluksi olisi voinut luulla, eikä hänellä lopulta ollut kauheasti annettavaa isolle tarinalle. Sama pätee muihinkin mukana olleisiin sivuhahmoihin. The Flag Smashers eivät ole pahiksia sieltä pahimmasta päästä, ja vakoilevan organisaation harjoittama harmaan alueen moraali sopii hyvin sarjan tunnelmaan. Meno vain muuttuu liian piirroselokuvamaiseksi ja kaksiulotteiseksi liian nopeasti.

Tämä on mainos:

Tuntuukin siltä, että hyvään lähtökohtaan pääsi käsiksi liian monta kokkia, ja lopputulos on sen vuoksi vähän mitä sattuu. Loppuratkaisu onnistuu olemaan viimeisellä puolella tunnillaan pitkästyttävä, vaikka mittaa koko sarjalla ei ole kuin kuusi jaksoa.

The Falcon and The Winter SoldierThe Falcon and The Winter Soldier

Teknisesti sarja on tehty hyvin, ja päähenkilöidensä osalta kokonaisuus toimii hienosti. Mutta se muu sivutauhka on hankala ohittaa. Ehkä moinen olisi ollut kestettävissä, jos sarjalla olisi ollut mittaa 10-12 jaksoa. Mutta nyt saadut kuusi jaksoa eivät mahdollista moista, vaan olisivat vaatineet olennaiseen keskittymistä.

The Falcon and the Winter Soldierin ytimessä on hyvä tarina, mutta siihen tarinaan ei ehditä paneutua tarpeeksi.

Tämä on mainos:
HQ
The Falcon and The Winter SoldierThe Falcon and The Winter SoldierThe Falcon and The Winter Soldier
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä