Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The Flash

The Flash, 4. tuotantokausi

Kevyttä ja hupsua supersankariviihdettä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

The Flashin aiempien kausien arviot voi lukea täältä ja täältä.

Olen seurannut vaihtelevalla mielenkiinnolla DC Comicsin The Flash -sarjaa sen alusta asti. Ensimmäinen kausi oli varsin rautainen säilyttäen jännitteensä loppuun saakka. Harmillisesti sarjan käsikirjoittajat ovat sittemmin seuranneissa kausissa enemmän tai vähemmän vain toistaneet ensimmäisen kauden rakennetta. Siihen päälle mukaan on tullut alati enemmän teinimäisen supersankarihumpan elkeitä. Neljäs kausi jatkaa samalla tiellä, ja tuottaa siksi pahan pettymyksen.

Neljännen kauden pahis Thinker luo ensin bussilastillisen erilaisin supervoimin varustettuja "metaihmisiä". Tämän jälkeen Thinker napsii näiden poloisten voimat itselleen. Tavoitteena on tietenkin maailman hallinta ja niin poispäin. Tarina etenee täysin samoin maneerein kuin aiemmatkin kaudet.

Kunniaa on annettava toteutuksen ja varsinkin näyttelijöiden ammattitaidosta. Melkein kaikki pääsevät kauden aikana näyttelemään useampaa kuin yhtä henkilöhahmoa, joilla on vieläpä toisistaan poikkeavat persoonallisuudet. Voin siis kuvitella, että ainakin ammatillisesti The Flash on näyttelijöilleen hyvä koulu uralla. Ainuttakaan huonoa näyttelijää ei ole mukana, vaan kaikki hoitavat työnsä erittäin ammattimaisesti. Niin ikään juonenkuljetus ja erikoistehosteet ovat kaikki asianmukaisella tasolla. Ongelmaksi, ja isoksi sellaiseksi, jää nimenomaan jo aiemmin mainittu tarinan onttous ja ennalta arvattavuus.

Tämä on mainos:

Kaudessa on tutusti 23 jaksoa, ja tutusti loppuratkaisu paljastuu vasta viimeisessä jaksossa. Viimeiset minuutit käytetään nekin tutuissa merkeissä pohjustamaan seuraavaa kautta. Toisin sanoen The Flashin neljännen kauden katsominen muuttuu muutaman ensimmäisen jakson jälkeen hieman puuduttavaksi työksi, eikä se katsomisen ilo löydy oikein missään vaiheessa. Kyllähän tämän katsoo, mutta ainakin itse aikuisena katsojana odotin enemmän.

The Flashin laatu on jokaisella kaudella noussut erikoistehosteiden ja näyttelijäsuorituksien osalta. Vastaavasti se tärkein eli kerrottavat tarinat ovat laadussa koko ajan laskeneet kuin lehmän häntä. Tai sitten olen vain liian vanha nauttiakseni tällaisesta yksinkertaisesta supersankarihumpasta sen itsensä vuoksi.

The FlashThe FlashThe FlashThe Flash
Tämä on mainos:
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä