Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The Flash

The Flash onnistuu melkein mahdottomassa

Ohjaaja Andy Muschietti osuu maaliin, sillä The Flash on puhdasta popcorn-viihdettä ja nostalgiaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Odotukset The Flashille ovat korkealla niin DC Comicsilla, Warner Bros. Discoverylla kuin faneillakin. Samalla päätetään niin sanottu Snyderverse, ja soitetaan ensitahdit uudelle tulevaisuudelle. The Flash onnistuu mielestäni melkein kaikissa pyrkimyksissään, mutta vain melkein.

The Flash
The Flash
Tämä on mainos:

Barry Allen on vakiinnuttanut asemansa The Flashina, ja ottanut enemmän selvää Speed Forcesta Justice Leaguen tapahtumien jälkeen. Kuten vihjailtiin jo elokuvassa Batman v Superman: Dawn of Justice, The Flash pystyy aikamatkustamaan. Moisesta häntä varoittaa Ben Affleckin Bruce Wayne, sillä menneisyyden sörkkimisellä voi olla arvaamattomia vaikutuksia nykyhetkeen. The Flash haluaa pelastaa vuosia sitten traagisesti kuolleen äitinsä.

Ja sitten kaikki menee pieleen. Menneisyys muuttuu, mutta siinä samalla monta erilaista universumia menee sekaisin. The Flash päätyy maailmaan, jossa Michael Keaton on Batman, ja Superman onkin Supergirl. Näin luodaan joukko risteäviä tarinalinjoja, joka onnistuu kuin onnistuukin pitämään katsojan kiinnostuneena.

Tarinallisesti The Flash toimii. Se kertoo mielenkiintoisen tarinan menneisyyden kanssa tilin tekemisestä. Kaikki kohtaukset eivät kuitenkaan toimi. Esimerkiksi Barry Allenin suhde äitiinsä ei ole riittävän vahva, sillä tarvittava kemia puuttuu Ezra Millerin ja Maribel Verdún kesken. Niin ikään Kiersey Clemonsin Iris West ei hänkään ole järin kiinnostava.

The Flash on kuitenkin yksi hauskimmista koskaan tehdyistä supersankarielokuvista. Ezra Miller esiintyy melkein Deadpoolin lailla varsinkin näytellessään kohtauksissa itsensä kanssa. Rytmitys on nopea, vaihdot selkeitä ja kun elokuva kulkee, se tapahtuu komedian, fanien huomioimisen ja toiminnan kolmiossa. Kyse on puhtaasta popcorn-viihteestä.

Tämä on mainos:

Edellä kuvatusta seuraa, ettei The Flash juurikaan syvenny sen uuden DC Comicsin elokuvien maailman pohjustamiseen. Vierailevina esiintyjinä ovat muun muassa <b<Nikolaj Coster-Waldau</strong> ja Nicolas Cage, mutta The Flash on enemmänkin hyvästijättö menneelle samalla kertoen hyvän oman tarinansa.

The Flash
The Flash

Michael Keaton on mahtava, Michael Shannon on edelleen vaikuttava kenraali Zodina ja Sasha Calle on hyvä Supergirlinä (eli siis Kara Zor-Elina). Kokonaisuuden tähti on kuitenkin Ezra Miller, komedia ja elokuvan rytmitys.

The Flashin voi katsella ilman ennakkotietoja DC Comicsin aiemmista elokuvista. Kyseessä näyttää olevan käännekohta DC Comicsin elokuville. Ohjaaja Andy Muschietti onnistui melkein mahdottomassa.

HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä