Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
The Golf Club 2

The Golf Club 2

Jatko-osa parantaa melkein kaikilla osa-alueilla edeltäjästään.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Olen seurannut golfia lajina yli kymmenen vuotta, ja viimeisen kuusi vuotta olen samoillut viheriöillä itse maila kädessäni. Kaksi vuotta sitten HB Studios antoi pelaavalle kansalle jotain erilaista julkaisemalla The Golf Clubin. Nyt ratkaisivat omat taidot eivätkä suinkaan mailojen merkki ja kenkien kiilto, joka on valitettavan yleistä golfpeleissä. The Gold Club 2 on viimeinkin saapunut, ja se tarjoaa juuri sitä, mitä ensimmäiseen osaan ihastuneet halusivatkin: runsaasti parannuksia.

The Golf Club 2:ssa ei ole oikean elämän klubeja, käsineitä tai pelaajia. Varusteet ovat perinteisiä, ja pelaajat puolestaan fiktiivisiä. Uutta on mahdollisuus muuttaa vastustajien kotimaata ja nimeä uratilassa, joka on muutenkin kokenut mukavan kasvojenkohotuksen. Kuukausia alkuperäisen pelin julkaisun jälkeen linjoille ilmestyi Seasons in The Golf Club. Siihen saakka pelaaminen oli pitkälti pelaajien itse luomien kenttien kokeilemista verkossa. Kausien mukaan tuominen lisäsi kokonaisuuteen jonkinlaisen kampanjan.

The Golf Club 2:ssa HB Studios parantaa uratilaa merkittävästi. Oman klubin tai yhteisön luomisen jälkeen omaa klubitaloa voi päivitellä, ja parempiin turnauksiinkin pääsee käsiksi. Mikromaksuja ei ole: kaikki ansaitaan perinteisesti pelaamalla. Ennalta tehtyihin kausiin kyllästyttyään voi luoda omia kausia, jotka perustuvat käyttäjien tekemiin - ja verkossa jakamiin - kenttiin. Niin ikään kenttäeditoria on muokattu, ja se on aiempaa helpompi käyttää.

Viime kerralla HB Studiosilla oli yhteistyösopimus Greg Normanin kanssa karttaeditorissa. Moista ei enää ole, joten jäljellä on perinteinen "kenttäsuunnittelija". Edellisessä pelissä tekemänsä kentät saa myös jatko-osaan, ja tuotoksiaan pääsee myös muokkaamaan. Kokonaan uusien kenttien tekeminen on paljon helpompaa kuin aiemmin. Kenttäeditori näyttää pääosin samalta kuin ennen, mutta katsojien lisääminen tuo tunnelmaa, ja esineitä voi nyt asettaa minne itse haluaa. Tämä rohkaisee kokeilemaan kaikkea hullua, vaikkei siten ehkä saakaan muilta käyttäjiltä kentälleen hyvää arvosanaa.

The Golf Club 2The Golf Club 2The Golf Club 2The Golf Club 2
Tämä on mainos:

Oman klubin luomisen ohella voi myös verkkoon tehdä oman kerhon ystävien kanssa. Kausien pelaaminen verkossa silloin kun itselle sopii tarvitsematta erikseen sopia tiettyä ajankohtaa kavereiden kanssa, on suuri apu. Omaa kerhoa voi muokata tunnuksin, värein ja erilaisia rajoituksia myöten mieleisekseen. Niin ikään liittymiseen vaadittavan maksun voi määrätä, ja raha menee suoraan klubin jäsenilleen antamiin päivityksiin aivan kuten uratilassakin.

Rahaa omalle kerholle ansaitaan suorittamalla jokaiseen kenttään lisättyjä haasteita. Näitä lisäjuttuja tekemällä tavallisen pelaamisen aikana saa yllättäen lisäpisteitä. Haasteet vaihtelevat 280 jaardin lyönnistä aina väylälle osumiseen saakka. Saavutetuilla pisteillä voi myös ostaa golfaajalleen uusia vaatteita, ja ansaittuja rytkyjä pitää aina mieluummin päällä verrattuna oletuskamoihin.

Ensikatsomisella The Golf Club 2:n pelattavuus näyttää samalta kuin ennenkin. Lukuisia parannuksia on kuitenkin tehty. Kolopallo käyttäytyy selkeästi oikean pallon tavoin, ja tämä on selvää ennen kaikkea karheikolle osuessa. Ennen pallon liike käytännössä pysähtyi pitkälle nurmelle osuessaan, mutta nyt pallo tekee muutaman pompun ennen pysähtymistään aivan kuten oikeassakin elämässä. The Golf Club 2 ei ole helppo peli. Se todellakin antaa maistiaisia siitä, miten haasteellista oikea golf onkaan. Tämän huomaa esimerkiksi siitä, että ainoastaan puttaamisen pelimekaniikka on säilynyt ennallaan myös jatko-osassa.

The Golf Club 2 on oiva valinta kaikille kolopalloilun ystäville, vaikka ei lajia harrastaisikaan oikeassa elämässä. Silti perustiedot golfista ovat eduksi näillä virtuaalikentillä.

Tämä on mainos:
The Golf Club 2The Golf Club 2The Golf Club 2The Golf Club 2
HQ
HQ
HQ
The Golf Club 2
The Golf Club 2
The Golf Club 2
The Golf Club 2
The Golf Club 2
The Golf Club 2
The Golf Club 2
The Golf Club 2
The Golf Club 2
The Golf Club 2
The Golf Club 2
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Paljon sisältöä, parannettu fysiikka, miellyttävä musiikki ja äänimaailma, ei mikromaksuja
-
Selostajan ääni on monotoninen ja tylsä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Täydentävä mielipide

Markus Hirsilä

Kakkosmielipiteen kirjoittaminen on vaikeaa varsinkin silloin, kun on melkein kaikesta samaa mieltä sen niin sanotun oikean arvion kanssa. The Golf Club 2 todellakin parantaa kaikessa edeltäjäänsä verrattuna. Tämä oli odotettavaakin: alkuperäinen tuntui alusta asti enemmän hyvältä pohjalta, josta lähteä hiomaa kohti sitä todellista The Golf Club -peliä.

Ulkoisesti peli näyttää hyvin yksityiskohtaiselta, mutta tekninen suoriutuminen on silti harmillisen vaihtelevaa ainakin Xbox Onella. Maisemissa riittää yksityiskohtia, ja varsinkin vesi näyttää poikkeuksellisen upealta. Vastaavasti viheriön kuviointi on häiritsevän huono: se muistuttaa enemmän kaavamaista tekonurmea. Lisäksi lataustauot ovat kautta linjan aivan liian pitkät. Ylitsepääsemätön ongelma se ei ole, mutta latausruutua tuijotellaan selvästi kauemmin kuin olisi sujuvuuden kannalta tarpeellista. Niin ikään piirtoetäisyys on puutteellinen: pallon edellä kulkee useampi rengasmainen alue, joka piirtää grafiikkaa ruudulle vaihtelevalla tarkkuudella. Samaa tehdään varmaan muissakin peleissä, mutta niissä tätä kikkaa ei huomaa.

The Golf Club 2:lla ei ole mitään tunnettuja lisenssejä tai pelaajia. Jonkun verran tämä syö todentuntuisuutta, niin kummalliselta kuin se ehkä kuulostaakin. Joka tapauksessa pelaamaanhan tänne on tultu, eikä tuijottelemaan kuuluisuuksien naamoja sponsoroitujen varusteiden kera.

Pelattavuuden osalta kaikkea on parannettu haasteesta tinkimättä. Alkuperäinen kärsi siitä, että ruutu oli väärällään kaikenlaisia juoksevia numeroita. Näillä ilmoitettiin erilaisia asteita, tuulennopeutta, etäisyyksiä ja lyöntikulmaa. Nyt suurin osa tästä on korvattu jonkinlaisella visuaalisella mittarilla, mikä on erittäin hyvä asia. Kaikkein vaikein yksittäinen asia on edelleen puttaaminen, sillä lyönnin voimakkuuden arvioiminen ja pallon tulevan liikkeen ennakointi on silloin kaikkein hankalinta.

Kokonaisuutena The Golf Club 2 on erittäin suositeltava ostos kaikille kolopalloilun ystäville. Varsinkin nyt kun Electronic Arts on kaikessa hiljaisuudessa jättänyt oman PGA TOUR -sarjansa telakalle lepäämään.

Fore!

8/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
The Golf Club 2 sai uuden trailerin

The Golf Club 2 sai uuden trailerin

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Omien kenttien luomisen mahdollistanut The Golf Club saa jatko-osan, jonka ominaisuuksia valottamaan on nyt julkaistu seikkaperäinen video. Tulossa on muun muassa...Ladataan seuraavaa sisältöä