Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
The Good Life

The Good Life

Valokuvausta kissojen ja koirien kanssa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
The Good LifeThe Good LifeThe Good Life

Omalaatuinen The Good Life -elämäsimulaattori ilmestyi lokakuun 2021 puolivälissä suhteellisen vähäisellä ennakkohypellä eri konsoleille ja PC:lle. Twin Peaks -sävytteistä pikkukylädramatiikkaa yliluonnollisine käänteineen ja söpöine eläimineen samaan soppaan sekoittava The Good Life on yksi pelivuoden 2021 hämmentävistä konsepteista, joka kuitenkin hoitaa homman kotiin. Syksyn aikana pelikokemusta elävöittäneet päivityspaketit ovat vielä tehneet tästä omintakeisesta olosimulaattorista entistä vaikuttavamman kokemuksen. Tämä arvio pitää sisällään pari arvion kannalta oleellista paljastusta The Good Lifen juonesta sekä keskeisistä ominaisuuksista.

The Good Life alkaa, kun amerikkalainen Naomi Hayward saapuu juttukeikalle perienglantilaiseen Rainy Woodsin tupputaajamaan. Maailman onnellisimmaksi kyläksi mainostettu Rainy Woods on herättänyt Naomin työnantajana toimivan Morning Bell Newsin huomion, ja kyseiselle medialle ilmeisen mojovan rahasumman velkaa oleva Naomi saa selvittää puoli-ilmaiseksi, mistä rainywoodsilaiset oikein ammentavat onnellisuuttaan. Vuokramökin kustannukset ja ruoat Naomin pitää kuitenkin maksaa omasta pussista, ja tässä onneksi sosiaalinen media auttaa, kun Naomi voi monien pienten rahavirtojen toivossa tykittää trendaavia ilmiöitä kuvastavia räpsäisyjään somevirtaan.

The Good Life päästää Naomin nahkoihin asettuvan pelaajan toteuttamaan itseään varsin vapaasti joko valokuvaamalla, omaa kasvimaata viljelemällä tai sitten päätarinan perässä pysyttelemällä - täysikuun hetkellä kyläläiset muuttuvat joko kissoiksi tai koiriksi, ja Naomikin kokee muodonmuutoksen riippuen siitä, onko päiväsaikaan tehnyt valinnan joko kirjaimellisiin kissa- tai koiraihmisiin liittymisestä. The Good Life yhdistelee samaan peliin modernia prekariaattiarkea Naomin puurtaessa useamman pikkutyön parissa, mutta myös yliluonnolliset elementit kulkevat touhussa mukana yllättävän luontevasti.

Tämä on mainos:
The Good LifeThe Good LifeThe Good LifeThe Good Life

Runsassisältöinen peli on kuitenkin mekaniikallisesti järkevän laaja ja hiottu teos, ja eri ominaisuuksien kanssa kokeileminen on varsin mukavaa pikkupuuhastelua. Eri osa-alueet asettuvat uomiinsa seikkailun päästessä vauhtiin, vaikka alussa kokemus voikin tuntua sekä laajalta että aika karulta. Esimerkiksi eläinmuotoisena Naomin osaamat taistelumekaniikat ovat aika yhdentekeviä karuine animaatioineen, mutta salaisuuksien kaivaminen ja todistaminen yöllä eläinhahmossa on sitten sitäkin kiinnostavampaa. Päiväsaikaan pelimaailman tutkiminen ensimmäisestä persoonasta kameran linssin läpi toimii sekin mainiosti, vaikka visuaalisesti The Good Life tuokin mieleen monet PS2-ajan seikkailupelit. Välianimaatioiden aikana omituisesti tärisevät ja vapisevat hahmomallit näyttävät aika kauheilta, vaikka hahmosuunnittelu onkin sarjakuvamaisessa koruttomuudessaan ainakin omaan makuuni uppoavaa kaikessa persoonallisuudessaan. Yksityiskohtaisesti suunnitellut Rainy Woodsin kaupat, kujat ja lähimaaston maisemat eivät nekään ole lopulta hullumman näköisiä. Pelin julkaisun jälkeen The Good Life on saanut joukon peliä sukkeloittavia päivityksiä, jotka eivät tosin ole kauheasti lyhentäneet pitkähköjä latausaikoja, mutta Rainy Woodsin nurkkien pyörittäminen etenee aiempaa sulavammin.

The Good Life on perijapanilaisella itsetietoisella itseluottamuksella kasaan kursittu todella omituinen kokonaisuus, josta muodostuu kuitenkin kiinnostava, omaperäinen ja koukuttava pelieepos. Tässä on todellakin peli, jonka voi kuluneella fraasilla todeta olevan todellakin enemmän kuin outojen osiensa summa. Sukkelasti etenevät pelinsisäiset päivät tarjoavat melkoisesti tekemistä ja tutkittavaa, ja astetta kulmikkaamman pelisuunnittelun kanssa elämään kykeneviä ja persoonallisista pikkukylämysteereistä tykkääviä pelaajia The Good Life ei onnistune silittämään vastakarvaan kauhean pahasti.

HQ
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Kiinnostava ja monipuolinen peli-idea, pelaamisen ja tekemisen hurja määrä, erikoinen ja omalaatuinen tarina, kiinnostavat hahmot ja pelimaailma
-
Pitkähköt latausajat, yhdentekevät taistelut eläinmuodossa, ajoittaiset tekniset ongelmat
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
GR Livessä tänään The Good Life

GR Livessä tänään The Good Life

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Lauantain kunniaksi GR Livessä on aiheena parin tunnin ajan Deadly Premonitionin ja D4: Dark Dreams Don't Dien tekijän The Good Life, jossa ihmiset muuttuvat kissoiksi ja...Ladataan seuraavaa sisältöä