LIVE
HQ
logo hd live | Flock
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Suomi
   Gamereactor
   sarjojen arviot
   HBO's The Last of Us

   The Last of Us (HBO Max), 1. kausi onnistuu hienosti

   Ehkä se paras videopelistä TV-sarjaksi muunnettu tarina.

   Tilaa uutiskirjeemme tästä!

   * Pakollinen tieto
   HQ

   Naughty Dogin maailmanlopun jälkeiseen aikaan sijoittuvat The Last of Us -pelit ovat suuria suosikkejani. Siksi olen ollut varsin skeptinen odottaessani HBO:n ja Playstation Productionsin TV-sarjaa. Kyseessä on kuitenkin ehkä se paras videopelistä televisiosarjaksi muunnettu tarina koskaan.

   HBO's The Last of Us

   Sarja kertoo hienosti The Last of Usin tarinan, ja samalla se näyttää sellaisia paikkoja maailmanlopun jälkeisessä maailmassa, joita ei ole aiemmin nähty. Näin luodaan niin viihdettä kuin yllätyksiäkin pelinsä jo pelanneille. Mukana on joitakin pieniä ja suuria muutoksia. Joka tapauksessa Joelin ja Ellien matka on pakko katsoa HBO Maxilla, kun se jonkin ajan kuluttua linjoille saapuu. Odotettavissa on samalla varsin kuumaksi käyviä keskusteluja verkossa sarjan eri käänteistä.

   Osa tehdyistä muutoksista ei miellytä kaikkia. Syinä ovat selvästi olleet haluttomuus asettaa ihmisiä vaaraan, pilata sarjan rytmitystä ja/tai paisuttaa budjettia liian korkeaksi. Silti katsojilla on lupa olla pitämättä tehdyistä ratkaisuista. Yksi tai kaksi juonenkäännettä on tehty selvästi huonommin kuin videopeleistä muistetaan. Syynä voi olla se, että luodussa maailmassa henkilöhahmojen kanssa vietetään turhan vähän aikaa. Näyttelijätyö ei ehkä ole aina sitä parasta mahdollista. Tai sitten Naughty Dogin Neil Druckmann halusi lopettaa taiteellisella tyylillä.

   Tämä on mainos:

   Näyttelijöiden työskentely ei kuitenkaan ole kautta linjan kehnoa, vaan oikeastaan päinvastoin. Niin Pedro Pascal, Bella Ramsey, Nick Offerman kuin muutkin hoitavat työnsä hyvin, ja tätä on mukava katsella. Erot pelin kanssa pistävät aluksi silmään, mutta pian siihen tottuu.

   Melkein täydellisesti sarja käsittelee pelien sieni-infektion. Oliot on tehty todella upeasti esikuvaa noudatellen. Äännähtelyt ovat samat kuin pelissä, ja toivottavasti tekijät palkitaan jollakin tavalla luomuksistaan. Sarja on kuvattu upeasti, ja Gustavo Santaolallan musiikki tekee tehtävänsä. The Last of Us nousee samaan kastiin Game of Thronesin ja Successionin kanssa HBO:n valikoimissa.

   En ole koskaan aiemmin katsellut uudestaan jo ennakkoon näkemääni sarjaa, mutta tässä The Last of Us tulee tekemään poikkeuksen. Pelien pelaaminen aiheuttaa toki sen, ettei tarina tee niin suurta vaikutusta kuin ehkä olisi mahdollista. Silti The Last of Us on se paras videopelistä tehty sarjaversio, jonka olen nähnyt. Samalla havainnollistuu sekin, miksi juuri peli oli paras väline tarinan kertomiseksi: pelaaja on mukana paljon suuremmassa roolissa verrattuna katsojaan.

   The Last of Us on vuoden 2023 se ensimmäinen mallia "pakko katsoa" -TV-sarja. Toivottavasti se jatko-osa saadaan aikanaan.

   Tämä on mainos:
   HQ
   08 Gamereactor Suomi
   8 / 10
   overall score
   is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

   Aiheeseen liittyviä tekstejä   Ladataan seuraavaa sisältöä