Suomi
Gamereactor
arviot
The Last of Us: Part I

The Last of Us: Part I on PC:llä paha pettymys

Vuosikymmenen odotus on ohi, mutta ei ehkä olisi kannattanut odottaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

The Last of us julkaistiin Playstation 3:lle 10 vuotta sitten, ja alkuvuodesta 2023 pinnalla sarjaa on pitänyt HBO Maxin TV-sarja The Last of Us. Pelin ansiona on, että se määritteli aikanaan kokonaan sen tavan, jolla pelit voivat kertoa tarinoita pelattavuuden kärsimättä. Puhuttaessa tarinavetoisista kokemuksista ajatukset siirtyvät varsin usein Joelin ja Ellien matkaan.

Naughty Dogin teos antoi selvät vaikutteet myös sellaisille peleille kuin God of War, Horizon: Zero Dawn ja Days Gone.

The Last of Us: Part I
Tämä on mainos:

Pelasin vuoden 2013 The Last of Usin kaksi kertaa, ja Playstation 4:n remasteroidun version kahdesti. Playstation 5:lle julkaistun The Last of Us: Part I:n pelasin myös, ja nyt on aika arvioida se PC:n versio. Niin ja HBO Maxin TV-sarjan katselin kahdesti. Joelin ja Ellien matkassa halki Yhdysvaltain maailmanlopun jälkeisen maailman on sitä jotain. Tarina onnistuu kiskaisemaan mukaansa joka kerralla, ja kaksikon keskinäisen suhteen syveneminen on jotain mahtavaa. The Last of Us on yhtä aikaa niin kaunis ja niin brutaali.

The Last of Us: Part IThe Last of Us: Part IThe Last of Us: Part I

PC-version on tehnyt Iron Galaxy Studios, ja Sonyn mukaan tässä on se Ultimate-versio The Last of Us: Part I:stä. Mukana on AMS FSR 2.2 -tuki, Nvidia DLSS, V-sync, ultrawide-tuki, 3D-ääni ja tietenkin tuki Dualsense-ohjaimelle haptisine värinöineen. Kaikki tämä kuulostaa vakuuttavalta, mutta samalla kymmenen vuotta vanhaa peliä myydään täydellä hinnalla. Sitä paitsi PC-käännös on tehty huonosti.

Iron Galaxy Studios on aiemmin tehnyt muun muassa Uncharted: Legacy of Thieves Collectionin PC-version, ja jo silloin oli havaittavissa pieniä teknisiä ongelmia muun muassa varjojen mallintamisessa. Samanlaiset ongelmat ovat läsnä pahempina nyt The Last of Us: Part I:n PC-versiossa, joka on ehkä se huonoin PC-käännös sitten GTA Trilogyn.

Tämä on mainos:
The Last of Us: Part I

The Last of Us: Part I on vaativa toimiakseen kunnolla, mutta silti ongelmiin on syytä varautua. Tekstuuripinnat eivät lataudu ollenkaan, vääränlaiset pinnat ladataan, henkilöhahmot saattavat muistuttaa Nintendo 64 -aikakaudesta, Joel ja Ellie kastuvat sisätiloissa, talot katoavat kokonaan ja peli muutenkin yskii ja paukkuu. Ajoittain pelaaminen on mukavaa, mutta lohtu on laiha, koska kyseessä on kuitenkin 10 vuotta vanha peli. Iron Galaxy Studiosilla oli riittävästi aikaa, ja Sony on varmasti tarjonnut tarvittavat rahat työn tekemiseksi. Tällainen peli ei ansaitse moista ala-arvoista kohtelua.

Mikäli on odottanut kuin kuuta nousevaa päästäkseen pelaamaan The Last of Us: Part I -peliä PC:llä, kannattaa edelleen jatkaa sitä odottamista. Toki on mahdollista, että ongelmat korjataan, mutta niin ei välttämättä tapahdu.

HQ
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
+
Maagisen vetoava peli vuosikymmenen takaa
-
Bugien riivaama PC-käännös
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä