Suomi
Gamereactor
uutiset
The Last of Us

The Last of Us saanee uusitun version Playstation 5:lle

Naughty Dog kokeilee jotain uutta Playstation 5:llä, ja onhan se HBO:n sarjakin tulossa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Playstation Studios on selvästi jo vuosia asettanut etusijalle isot, tarinavetoiset kolmannen persoonan pelit. Eräs syy on tietenkin se, että tällaiset pelit ovat osoittautuneet valtavan suuriksi menestyksiksi niin kriitikoiden mielipiteiden kuin myyntienkin osalta. Tuloksien innoittamana Sony onkin tehnyt viime vuosien aikana isoja muutoksia.

Bloombergin toimittaja Jason Schreier on puhunut kahdeksalle lähteelleen Sonyn sisällä. Saatujen tietojen mukaan Days Gone -pelin jatko-osaa ehdotettiin vuonna 2019, mutta idea hylättiin. Syyksi kerrottiin ensimmäisen Days Gonen pitkä ja monivaiheinen kehitystaival. Sitten suuri osa pelin tehneestä Bend-studiosta sai tehtäväksi ryhtyä auttamaan Naughty Dogia tekemään The Last of Usin maailmaan sijoittuvaa moninpeliä.

Naughty Dogilla on lisäksi muutakin työn alla: alkuperäisen The Last of Us -pelin uusittu versio Playstation 5:lle. Projektia hoiti alun perin "salainen" uusi tiimi San Diegossa, Bendillä ja Visual Arts Service Groupilla. Projekti annettiin kuitenkin Naughty Dogille sen jälkeen, kun The Last of Us: Part II saatiin ulos viime vuonna.

Sonyn ja Naughty Dogin pomot olivat sitä mieltä, että uusiksi tehty The Last of Us on loistava tilaisuus oppia Playstation 5:n toiminta huolella. Samalla logiikalla studio opetteli aikoinaan Playstation 4:n toiminnan tekemällä pelin The Last of Us: Remastered. Tulossa oleva uusiksi tehty alkuperäinen The Last of Us olisi tietysti graafisesti paljon mahtavampi peli, ja sisältäisi joitakin jatko-osan esittelemiä pelimekaanisia ratkaisuja.

Alun perin uusiksi tehty The Last of Us piti olla valmiina vuonna 2022, mutta viimeaikaisten tapahtumien vuoksi julkaisua ajatellaan nyt vuodelle 2023, kun sarja täyttää 10 vuotta.

The Last of Us

Aiheeseen liittyviä tekstejä

The Last of Us RemasteredScore

The Last of Us Remastered

ARVIO. Kirjoittaja Jori Virtanen

Maailman kaikki Vuoden Peli -palkinnot haalinut toimintaseikkailu tuodaan uudelle sukupolvelle ehostettuna ja tehostettuna.Ladataan seuraavaa sisältöä