Suomi
Gamereactor
ennakot
The Legend of Zelda: Twilight Princess HD

The Legend of Zelda: Twilight Princess HD

Ensipuraisu odotetusta teräväpiirtopäivityksestä Zelda-sarjan parhaimpiin kuuluvaan seikkailuun.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vuoden takaiset huhupuheet pitivät todellakin paikkansa: Twilight Princess päätyi kuin päätyikin teräväpiirtokäsittelyyn ja kuukauden päästä sitä sitten saa. Ensimmäisen kymmenen tunnin perusteella hyvää on ainoastaan paranneltu.

Twilight Princess julkaistiin aikoinaan kahdella alustalla, Gamecuben viimeisenä pelinä sekä Wiin ensimmäisenä. Teräväpiirtopäivitys perustuu Gamecube-painokseen, joka käytännössä tarkoittaa pelkkää Wii-versiota pelanneille pientä kulttuurishokkia. Versiot olivat nimittäin peilikuvia toisistaan, joten entinen vasen onkin nyt oikea. Toisenpuoleinen maailma on kuitenkin mukana, mutta ainoastaan perusseikkailua vaikeammassa Hero Modessa. Veteraanipelaajien onneksi Linkin kestävyyden puolittava ja sydämet maastosta poistava Hero Mode on pelattavissa välittömästi ilman turhaa availua.

The Legend of Zelda: Twilight Princess HDThe Legend of Zelda: Twilight Princess HD

Täyteen HD-resoluutioon päivitetty maailma on kaunis, vaikka muutokset eivät olekaan yhtä selkeitä kuin Wind Wakerin HD-versiossa. Joitakin tekstuureja on päivitetty ja muutama vaihdettu kokonaan, mutta kaiken kaikkiaan peli näyttää jokseenkin samalta kuin ennenkin, vain terävämmällä resoluutiolla. Tämä siitäkin huolimatta että varjoja on säädelty hieman ja bloom-valaistus ei ole enää niin kirkkaalla. Koska Twilight Princess oli kaunis peli alunperinkin, muutosten vähyys ei haittaa. Kymmenen vuotta näkyy ulkoasussa lähinnä ennallaan pysyneissä polygonimäärissä.

Tämä on mainos:

Pelillisesti kokemusta on virtaviivaistettu hieman. Wii-version huiskimisohjaus ei ole mukana edes vaihtoehtona, mikä on vain hyvä asia. Sen sijaan lopputulos on yhdistelmä molempien versioiden hyviä puolia. Padiohjauksen ohella ensimmäisen persoonan tähtäämistä voi harrastaa myös liikeohjaten, mutta kamerakulmat ja muut hoituvat perinteisellä toimintaseikkailumekaniikalla. Kiitos teräväpiirron, käyttöliittymä ei enää haukkaa ruudulta läheskään yhtä suurta osaa kuin ennen. Lisäksi esineiden käyttöä ja kartan tutkimista on helpotettu siirtämällä ne Wii U -padin kosketusnäytölle, josta niitä voi operoida lennosta ilman pelin pysäyttämistä. Perinteisempää ohjaamiskokemusta halajaville peli tukee myös Wii U Pro Controlleria, mutta siihen ohjausvaihtoehdot sitten jäävätkin.

Sisällöllisesti muutoksia on vain vähän. Pelin erikoisversion mukana tulevalla Amiibolla pelistä löytyy yksi uusi luolasto. Lisäksi kyseiseen Amiiboon voi tallentaa seikkailunsa tiedot, jotka voi samaisen figuurin avustuksella siirtää tänä vuonna myöhemmin ilmestyvään kokonaan uuteen Zelda-seikkailuun. Muut sarjan Amiibot ovat myös yhteensopivia pelin kanssa, mutta Link, Zelda ja Sheik palauttavat vain sydämiä tai nuolia kerran päivässä. Sen sijaan Ganondorfin skannaamalla Link ottaa puolet enemmän vahinkoa kuin aiemmin, eli Hero Moden tapauksessa nelinkertaisen määrän. Haasteen ystävien riemuksi Ganondorfin voi skannata useampaan otteeseen.

Ilahduttava lisänä valon kyynelten keräämistä on nopeutettu vähentämällä kerättävä kyynelmäärä kuudestatoista kahteentoista. Parin ensimmäisen luolaston perusteella ratkaisu on mainio ja nopeuttaa susiosuuksia sopivasti. Myös liikkumista on selvästi sujakoitettu, etenkin uiminen tuntuu tässä versiossa paljon aiempaa paremmalta. Peliin on keräilijöiden riemuksi piilotettu myös 50 kokonaan uutta aarrearkkua, jotka pitävät sisällään Miiverse-viesteissä käytettäviä leimasimia.

Ensimmäiset kymmenen tuntia ja kaksi ensimmäistä luolastoa Twilightin maailmassa lensivät kuin siivillä. Vaikka julkaisusta on jo kymmenen vuotta, peli ei ole vanhentunut tässä ajassa päivääkään ja vain parantunut entisestään pienen pienten viilausten ansiosta. Seikkailun synkkä tunnelma on ennallaan ja kiitos parannellun ohjauksen, eteneminen sujuu ilahduttavan sujuvasti. Odottavan ajasta on tuleva pitkä, vaikka The Legend of Zelda: Twilight Princess HD:n julkaisuun ei olekaan enää kuin kuukausi.

Tämä on mainos:
HQ
HQ
HQ
The Legend of Zelda: Twilight Princess HDThe Legend of Zelda: Twilight Princess HDThe Legend of Zelda: Twilight Princess HD
The Legend of Zelda: Twilight Princess HD
The Legend of Zelda: Twilight Princess HD
The Legend of Zelda: Twilight Princess HD

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä