Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The Lego Movie

The Lego Movie

Maailmankuuluista rakennuspalikoista saa rakennettua myös sujuvan koko perheen elokuvakokemuksen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Emmet (Chris Pratt) on rakennustyöntekijä, joka nauttii turvallisen rutiininomaisesta elämästään legomaailmassa. Päivät kuluvat töitä tehdessä ja vaikkei Emmetillä juuri ystäviä olekaan, kaikki on mahtavaa.

HQ

Tilanne kuitenkin muuttuu kun erehdyksen ja ihastuksen kautta Emmet tempaistaan mukaan vieraaseen maailmaan, joka on sattumoisin tuhon partaalla. Syypäänä tähän on tiukkaan järjestykseen mieltynyt, pahainen Lord Business (Will Ferrell). Estääkseen maailmaa tuhoutumasta Emmet päätyy taistelemaan Lord Businessta vastaan uusien ystävien kera.

Kerronta rakentelee vauhdikkaita tapahtumia, jotka on topattu yksityiskohdilla Legon historiasta. Elokuvan monipuolisuus ja värikkyys heijastelee lähdemateriaalinsa nerokkuutta ja muokattavuutta, jossa vain oma mielikuvitus on rajana. Tempo on nopea ja jopa pakolliset hengähdystauot on vuorattu nasevalla sanailulla ja nokkelalla huumorilla. Näiden lisäksi elokuva osaa myös vakavoitua ja syventää tarinaansa. Loppupuoliskon yllätyksellisyys nostaa kokemuksen huolitellusta viihteestä vakavasti otettavaksi elokuvakokemukseksi tärkeällä sanomalla.

Vanhanaikaisen stop-motion -animointitekniikan käyttö näkyy muun muassa hahmojen kömpelönä liikkumisena. Tämä kuitenkin elävöittää kokemusta entisestään, kirvoittaen mieleen omat Lego-leikit ja toimien osana elokuvan hauskaa huumoria. Ulosannista kuitenkin heijastuu huolellisesti suunniteltu tekninen toteutus, joka kokonaisuutena on oikein persoonallinen ja raikas veto 2d ja 3d-animaatioiden seassa. Valtavat, rakennetut legomaailmat ja niiden monipuolinen käyttö huokuu todellista rakkautta maailmankuuluja rakennuspalikoita kohtaan.

Sanomattakin on selvää, että Lego-harrastajille elokuva tarjoilee mannaa alusta loppuun mutta tekijät eivät ole jättäneet asiaa siihen. Vaikka joitakin elokuvan persoonallinen ulkoasu saattaa kummastuttaa, tarkempi tarkastelu palikoiden välistä paljastaa yhden onnistuneimmista yhdistelmistä lasten- ja aikuisten elokuvien välillä sitten alkuperäisen Shrekin (2001). Molemmille kohdeyleisöille suunnatut vitsit elävät sulassa sovussa keskenään ja jopa toisiaan tukien. Nokkela käsikirjoitus mahdollistaakin nauramisen samassa kohtauksessa useasti täysin eri asioille. Lopun syvällinen käänne kasaa palikat hyvin yhteen ja antaa ajateltavaa niin lapselle kuin aikuisellekin.

Tämä on mainos:

Hymyn huulille nostavaa korvamatotunnaria myöten, Lego the Movie on ihanan piristävä kokemus. Ja kuten itse legopalikat, elokuva vetää ihmiset onnistuneesti ikimuistoiseen seikkailuun sukupuolta tai -polvea katsomatta.

"Everything is awesome!"

The Lego Movie
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
The Lego Movie

The Lego Movie

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Maailmankuuluista rakennuspalikoista saa rakennettua myös sujuvan koko perheen elokuvakokemuksen.Ladataan seuraavaa sisältöä