Suomi
Gamereactor
arviot
The Outlast Trials

The Outlast Trials on vaikuttava kauhupeli

Red Barrelsin kauhupeli on jättänyt taakseen Early Access -vaiheen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Red Barrels on päättänyt tehdä jotain erilaista kauhupelisarjansa Outlastin kanssa. The Outlast Trials hyödyntää monia tuttuja perusteita, ja tekee paljon uuttakin. Steamin Early Access -vaihe on nyt päättynyt, ja julkaisu tapahtuu myös Playstationilla ja Xboxilla.

The Outlast Trials laittaa pelaamaan nimettömänä koekaniinina. Murkoff Organisation pakottaa osallistumaan karmeisiin kokeisiin. Kylmän sodan aikana nämä epäeettiset kokeet on suunniteltu aivopesu ja mielenhallinta mielessä. Kokeet läpäisemällä saa palkinnoksi vapauden. Olettaen, että myös murhia tekevään organisaatioon on luottaminen.

Valittavana on useita kokeita, joita voi suorittaa joko yksin tai enimmillään kolmen kaverin kanssa. Kokeissa suoritetaan joukko määrättyjä tavoitteita, ja samalla hiivitään varjoissa paeten kauheita olioita. Kokeiden rakenne toistaa itseään, mutta vaihtelevat ympäristöt auttavat pitämään pelaamisen tuoreena. Ensimmäisen kahden tunnin aikana pääsin kokemaan verisen oikeustalon, hylätyn poliisiaseman ja huvipuiston.

Tämä on mainos:

Ennen kokeen aloittamista on valittava hahmoluokka: X-Ray Rig, Blind Rig, Stun Rig ja Heal Rig. Jokaisella on oma kykypuunsa, joita päivitetään kokeen suorittamisen jälkeen. Jokaisella hahmoluokalla on oma tehtävänsä kokonaisuuden kannalta. X-Rayn avulla voi esimerkiksi nähdä pahikset seinien läpi, Healin avulla voi parantaa niin itseään kuin muita, kun taas Stunin ja Blindin avulla puretaan ansoja ja pökerrytetään pahiksia.

Hyviä ja huonoja puolia on niin yksin- kuin ryhmässäkin pelaaville. Yksin pelaaminen on se jännittävin tapa, kun muiden apuun ei voi luottaa. Peli kuitenkin tuntuu tehdyn se co-op mielessä. Jos seuraa ei ole, on seuranhaku tehty nopeaksi ja helpoksi.

Aiempien pelien uhkan ja avuttomuuden tunne ovat edelleen läsnä. Puolustautua ei voi, joten ainoa keino on hiiviskellä ansoja vältellen. Uusi psykoosin pelimekaniikka tekee vaikeammaksi nähdä, ja seurauksena on hallusinaatioita. Erikoinen kamera tekee paluun, joskin vähän erilaisena. Pimeännäkölaitteella voi valaista ympäristöään, mutta näin kannattaa tehdä säästeliäästi. Käyttö kuluttaa virtaa, ja kun akku loppuu, ei hyvä heilu.

The Outlast Trialsin kokeet on tehty sellaisiksi, että niitä pelaa mielellään useita kertoja. Jokaisen kokeen jälkeen suoritus arvioidaan, ja samalla ansaitaan rahaa oman hahmon ja oman huoneen yksilöintiin. Tietenkin joka kerralla voi valita eri hahmoluokan, ja pelata yksin tai erilaisessa seurassa.

Tämä on mainos:

Harmillisesti karttaa ei ole. Peli kertoo sen seuraavan päämäärän vain summittain, mikä johtaa pitkin poikin juoksenteluun hirviöiden jahtaamana. Ikävää on sekin, ettei esineiden, kuten bensiinikanistereiden, kanssa voi juosta.

The Outlast Trials on uudenlainen paluu tutulle pelisarjalle. Edellisen kahden pelin tunnelma on silti edelleen läsnä. Kauhussa ei säästellä, ja uusi tapa moninpelaamiseen rohkaisee uusille kierroksille. Jos mahdollista, suosittelen pelaamaan täydellä neljän pelaajan tiimillä. Yksinkin voi silti kokeilla, jos uskaltaa.

The Outlast TrialsThe Outlast TrialsThe Outlast Trials
The Outlast TrialsThe Outlast TrialsThe Outlast TrialsThe Outlast Trials
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Kauhistuttava ja erittäin tunnelmallinen, kokeet ovat moneen kertaan pelattavia, neljä erilaista hahmoluokkaa toimivat hyvin yhteen tuntuen kukin omanlaiseltaan
-
Suunnistus on vaikeaa ilman karttaa, yksin pelaaminen ei ole hauskaa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä